Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

csrss.exe

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Odpovědět
Zpráva
Autor
radusor
Návštěvník
Návštěvník

csrss.exe

#1 Příspěvek od radusor »

Dobrý den, našel jsem ve správci úloh 2x soubor csrss.exe. Jeden v adreáři C:\ windows\system32.. což by mělo být ok, ale ten druhý v adresáři : C:\Windows\winsxs\x86_microsoft-windows-csrss_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_58ba39fb456943bd

Je ten druhý nějaký vir nebo něco podobného?

Děkuji za případnou reakci

altrok
Moderátor
Moderátor

Re: csrss.exe

#2 Příspěvek od altrok »

Zdravim :bye:

:arrow: Oba soubory pravdepodobne budou OK... otestujte je na virustotal.com, vysledky analyz (link - odkaz) vlozte do dalsi odpovedi.

:arrow: Vlozte log z RSIT - forum.viry.cz/viewtopic.php?f=13&t=130786
Pokud je cokoliv nejasného, ihned se ptej.
V případě spokojenosti prosím podpořte forum.
Pro dotazy, které se nehodí na forum, je možné využít altrokzavináčforum.viry.cz
Máš-li chuť pomáhat návštěvníkům tohoto fora, přihlas se do naší školičky.

radusor
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od radusor »

Děkuji,

zkoušel jsem to otestovat na virustotal.com, ale tam se neřeší to, že ta aplikace s názvem je v mém PC 2x ... tam jsem zadal cestu k souboru a v scanu té aplikace se řešilo jenom to, že jde o soubor csrss.exe, který samozřejmě pokud je v umístění c:\windows\system32 tak je to v pořádku. Mě spíš jde o to, že ho mám i v jiném umístění a aby se tak nemohl "maskovat" pod názvem (pro scanery označeným názvem nemající hrozbu)

https://www.virustotal.com/cs/file/f911 ... /analysis/

altrok
Moderátor
Moderátor

#4 Příspěvek od altrok »

Pokud jsou oba soubory totozne (maji stejny hash - viz kontrola integrity), virustotal dela zavery na zaklade hashu a o obou si mysli, ze pochazi ze system32. Windows ma pro pripad nakazy hlavniho pouzivaneho souboru (ten v system32) uschovanou zdravou kopii. Pokud virustotal oba vyhodnotil stejne (spocital jim stejne hashe - proto jsem chtel linky z obou vysledku), pravdepodobne se jedna o zdrave totozne soubory.

Pak jsem zadal log z RSIT, ktery jste taky nedodal. Vlozte ho a koukneme na to.
Pokud je cokoliv nejasného, ihned se ptej.
V případě spokojenosti prosím podpořte forum.
Pro dotazy, které se nehodí na forum, je možné využít altrokzavináčforum.viry.cz
Máš-li chuť pomáhat návštěvníkům tohoto fora, přihlas se do naší školičky.

Odpovědět