Dobrý den, našel jsem ve správci úloh 2x soubor csrss.exe. Jeden v adreáři C:\ windows\system32.. což by mělo být ok, ale ten druhý v adresáři : C:\Windows\winsxs\x86_microsoft-windows-csrss_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_58ba39fb456943bd
Je ten druhý nějaký vir nebo něco podobného?
Děkuji za případnou reakci
csrss.exe
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Vážení uživaterlé!
Ve dnech 4. - 6-9.2026 budou někteříí naši členové na každoročním srazu fóra. Žádáme vás, abyste měli strpení, nemusí se na na řešení vašeho problému dostat hned. Děkujeme za pochopení.
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Vážení uživaterlé!
Ve dnech 4. - 6-9.2026 budou někteříí naši členové na každoročním srazu fóra. Žádáme vás, abyste měli strpení, nemusí se na na řešení vašeho problému dostat hned. Děkujeme za pochopení.
Re: csrss.exe
Zdravim 
Oba soubory pravdepodobne budou OK... otestujte je na virustotal.com, vysledky analyz (link - odkaz) vlozte do dalsi odpovedi.
Vlozte log z RSIT - forum.viry.cz/viewtopic.php?f=13&t=130786
Pokud je cokoliv nejasného, ihned se ptej.
V případě spokojenosti prosím podpořte forum.
Pro dotazy, které se nehodí na forum, je možné využít altrokzavináčforum.viry.cz
Máš-li chuť pomáhat návštěvníkům tohoto fora, přihlas se do naší školičky.
Pro dotazy, které se nehodí na forum, je možné využít altrokzavináčforum.viry.cz
Děkuji,
zkoušel jsem to otestovat na virustotal.com, ale tam se neřeší to, že ta aplikace s názvem je v mém PC 2x ... tam jsem zadal cestu k souboru a v scanu té aplikace se řešilo jenom to, že jde o soubor csrss.exe, který samozřejmě pokud je v umístění c:\windows\system32 tak je to v pořádku. Mě spíš jde o to, že ho mám i v jiném umístění a aby se tak nemohl "maskovat" pod názvem (pro scanery označeným názvem nemající hrozbu)
https://www.virustotal.com/cs/file/f911 ... /analysis/
zkoušel jsem to otestovat na virustotal.com, ale tam se neřeší to, že ta aplikace s názvem je v mém PC 2x ... tam jsem zadal cestu k souboru a v scanu té aplikace se řešilo jenom to, že jde o soubor csrss.exe, který samozřejmě pokud je v umístění c:\windows\system32 tak je to v pořádku. Mě spíš jde o to, že ho mám i v jiném umístění a aby se tak nemohl "maskovat" pod názvem (pro scanery označeným názvem nemající hrozbu)
https://www.virustotal.com/cs/file/f911 ... /analysis/
Pokud jsou oba soubory totozne (maji stejny hash - viz kontrola integrity), virustotal dela zavery na zaklade hashu a o obou si mysli, ze pochazi ze system32. Windows ma pro pripad nakazy hlavniho pouzivaneho souboru (ten v system32) uschovanou zdravou kopii. Pokud virustotal oba vyhodnotil stejne (spocital jim stejne hashe - proto jsem chtel linky z obou vysledku), pravdepodobne se jedna o zdrave totozne soubory.
Pak jsem zadal log z RSIT, ktery jste taky nedodal. Vlozte ho a koukneme na to.
Pak jsem zadal log z RSIT, ktery jste taky nedodal. Vlozte ho a koukneme na to.
Pokud je cokoliv nejasného, ihned se ptej.

Přispějete na provoz fóra?