Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Linksys

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
SyncMaster
Návštěvník
Návštěvník

Linksys

#1 Příspěvek od SyncMaster »

Dobrý deň. Tento problém sa už raz riešil, no nevedeli mi pomôcť. Preto to skúšam ešte raz.

Mám problém s pomalým internetom cez wifi. Router mám položený pri stolnom počítači a je cez neho prepojený internet, pevná linka a internet do PC. Internet mi ide rýchlo ak som pri wifi, no ak pôjdem do susednej miestnosti (2 steny) tak mi ide internet pomaly.

Obrázek
WRT54G v2 Linksys Router 2.4Ghz

Môže to byť tým, že mám najmenší rad routera? Je predsa ťažko uveriteľné, že rýchlosť internetu môže ovplyvniť pár metrov (resp. 2 steny). Router by mal pokryť celý dom (dokonca aj záhradu).

sudanec
VIP
VIP
Kontaktovat uživatele:

Re: Linksys

#2 Příspěvek od sudanec »

Zdravim,

nie, nemal. WiFi je navrhnute tak, aby fungovalo v otvorenom priestore. Cez zelezobetonovu stenu prakticky neprejde, to mate skor odrazeny signal cez dvere a okno a neviem co ine. Toto nutne znamena vysoky packet loss a "pomaly internet".
Mozno by trochu pomohol router podporujuci standard n.. ale ziaden zazrak to nespravi.
Obrázek

Pavuk29
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Pavuk29 »

to je ako ta hlaska, ci prejde BT z domu az do zahrady. Ak je BT bitevny tank, tak ano, ale bluetooth nie :)
Zelezobeton funguje viacmenej ako Faradayova klietka
http://sk.wikipedia.org/wiki/Faradayova_klietka
Beton to moc neovplyvnuje. :)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:!: PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA :!: :spam:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V pripadne akutnych problemov s chodom fora, :207: pripadne s inymi uzivatelmi, :whip: kontaktujte ma na ICQ alebo mailom :31: na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.
http://www.icq.com/people/267560078/
:183: hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821
:!: pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601

Pavuk29
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Pavuk29 »

caRrrnifex. píše:
ahoj,

nezlob se, Faradayova klec je sice pekny priklad :) ale...

prosim o odmazani nepravdy o betonu ve vztahu k bezdratovym sitim, zalezi samozrejme na sirce zdi, ale i obycejna betonova zed doma je vyraznou prekazkou (klidne i 30%ni snizeni signalu), u wlan siti totiz vstupuji do hry odrazy, rozptyl, vicecestnost, lom atd.

vzhledem k tomu, ze jsi mod, uzivatel by mohl prijmout tve tvrzeni za pravdu a dale je sirit :) radsi at je na foru co nejmene "nepresnosti"; muzu se samozrejme plest, potom si to necham rad vysvetlit, jinak prosim o napravu...

diky, at se dari!
Napriek Tvojmu odhadu 30-percentnemu znizeniu signalu trvam na mojom tvrdeni, ze ocelova zlozka materialu ma daleko vyraznejsi vplyv na kvalitu sirenia signalu :P
Nestras mna a cele generacie tym, ze som mod a sirim nepravdy. Nepochybne aj ten beton ma svoje ucinky, ale aj to ocelove pletivo. Ja som ziadnu nepravdu nenapisal. Prepac za presunutie SZ na verejnost, ale moj betonovy bunker nema tajomstva :)
V pripadne akutnych problemov s chodom fora, :207: pripadne s inymi uzivatelmi, :whip: kontaktujte ma na ICQ alebo mailom :31: na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.

caRrrnifex.
Přítel fóra
Přítel fóra

#5 Příspěvek od caRrrnifex. »

Pavuk29 píše:Napriek Tvojmu odhadu 30-percentnemu znizeniu signalu
bohuzel pro tebe to neni odhad, ale vysledek mereni :P
Pavuk29 píše:trvam na mojom tvrdeni, ze ocelova zlozka materialu ma daleko vyraznejsi vplyv na kvalitu sirenia signalu :P
to ti nikdo nebere; ty jsi napsal, cituji: "Beton to moc neovplyvnuje." coz je blbost, protoze beton patri do skupiny velkych prekazek radiovych vln (i bez tveho oceloveho pletiva); z tveho tvrzeni by si mohl tazatel myslet, ze beton neni prekazkou, coz je blbost, na kterou jsem reagoval
Pavuk29 píše:Nestras mna a cele generacie tym, ze som mod a sirim nepravdy. Nepochybne aj ten beton ma svoje ucinky, ale aj to ocelove pletivo. Ja som ziadnu nepravdu nenapisal.
libi se mi, jak si svuj omyl dokazes aspon pro sebe zduvodnit :worship:
Pavuk29 píše:Prepac za presunutie SZ na verejnost, ale moj betonovy bunker nema tajomstva :)
:thumbsup:

Pavuk29
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Pavuk29 »

caRrrnifex. píše:

to ti nikdo nebere; ty jsi napsal, cituji: "Beton to moc neovplyvnuje." coz je blbost, protoze beton patri do skupiny velkych prekazek radiovych vln (i bez tveho oceloveho pletiva); z tveho tvrzeni by si mohl tazatel myslet, ze beton neni prekazkou, coz je blbost, na kterou jsem reagoval

:
Nesnaz sa ma presvedcit, ze beton je vacsia prekazka ako ocelove armatury.
Nesnaz sa mi tu vnutit moje ocelove pletivo, lebo nie je moje. :D
Nesnaz sa moje vyroky oznacovat za blbost, lebo:
1: nie je to blbost. Beton moze byt prekazkou, ale nepredpokladam, ze uzivatel je Fidel Castro a nelezi pod sedemmetrovou vrstvou betonu. Ja byvam v dome, kde je 70 cm nosna stena a za nou sedim - BTS je v priamom smere cez nu a mam signal ako vino. Mam mobilny net od O2.
2. apriori, som alergicky, ked mi niekto napise, ze pisem blbosti aj ked som si vedomy pri plnom vedomi, ze ju nepisem. Nechapem, naco sa ma snazis provokovat :)
3. mas pocit, ze takto vyriesime problem? :)

sudanec
VIP
VIP
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od sudanec »

Co riesite? Clovek s problemom sa uz neozval, takze asi nie je problem :)
Beton brani sireniu vln viac ako vzduch a menej ako ocel, na tom sa snad zhodneme..
Obrázek

caRrrnifex.
Přítel fóra
Přítel fóra

#8 Příspěvek od caRrrnifex. »

nemam duvod te provokovat a uz vubec ne se do Tebe navazet, proc bych to proboha delal???; pouze tvrdim, ze jsi napsal blbost, zkusime to jeste jednou:
Pavuk29 píše:Nesnaz sa ma presvedcit, ze beton je vacsia prekazka ako ocelove armatury.
to jsi sebral kde, ze se te o tom snazim presvedcit? uz v predchozim prispevku jsem psal, ze s tebou souhlasim v tom, ze kov je vetsi prekazka nez beton

blbost, na kterou jsem reagoval, byla nasledujici veta:
Pavuk29 píše:Beton to moc neovplyvnuje.
materialy, ktere signal moc neovlivnuji jsou napr. drevo, hlinik, obycejna omitka; vice signal rusi cihla, kamen, sklo, naopak materialy jako keramika, beton, kovy, zrcadla maji na ruseni signalu velky vliv --> z toho mi jaksi vyplyva, ze veta "Beton to moc neovplyvnuje." neni pravda, co je na tom tezkeho pochopit?
Pavuk29 píše:Ja byvam v dome, kde je 70 cm nosna stena a za nou sedim - BTS je v priamom smere cez nu a mam signal ako vino. Mam mobilny net od O2.
priklad si uvedl proc? mobilni technologie (navic neuvadis jaka), funguje na jinych frekvencich, sirkach pasma, protokolech atd. :wacko:
Pavuk29 píše:mas pocit, ze takto vyriesime problem? :)
vubec tim nevyresime problem, ale na foru bude o blud mene, slusne jsem na to upozornil (navic nejdrive formou SZ), stejne cekam od druhych, ze me opravi, kdyz budu kecat blbosti; bylo by fajn si nejdriv o problematice neco zjistit, nez se pustis do rozumovani; sorry, ale tezce varis z vody a jeste se to snazis obhajit :(
sudanec píše:Beton brani sireniu vln viac ako vzduch a menej ako ocel, na tom sa snad zhodneme..
souhlasim, tezko tohle zpochybnit

sudanec
VIP
VIP
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od sudanec »

Pani, ak sa chcete dohadovat, tak, prosim, mimo verejnych sekcii.
Vdaka za pochopenie
Obrázek

SyncMaster
Návštěvník
Návštěvník

#10 Příspěvek od SyncMaster »

Aj keď by som mal čistý betón, tak wifi by malo pokryť celý dom, veď na to je stavané, aby bolo možné využívať internet bez káblového pripojenia. K čomu by bolo wifi, ktoré neprejde cez jednu betónovú stenu? Resp. ktoré je využiteľné iba v jednej miestnosti?
Mám zrejme železobetón, preto je to spomalenie wifi. Keby som ho umiestnil pod schody, kde nie je v tzv. železobetonovej klietke a nachádza sa uprostred domu, šiel by internet rýchlejšie? Mal by tak prístup do všetkých miestností a do celého domu by mal otvorené priestranstvo.

sudanec
VIP
VIP
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od sudanec »

Zalezi. Ak mate strukturu toho domu nakreslenu, mohlo by to pomoct. WiFi je naozaj najma na to, ze ked mate napriklad konferencku alebo velke kancelarie, tak ich realne viete pokryt. Nie je do vela malych miestnosti, tam velmi nepomaha
Obrázek

Roli
VIP
VIP

#12 Příspěvek od Roli »

Tak sem taky vlezu :)
caRrrnifex. píše:materialy, ktere signal moc neovlivnuji jsou napr. drevo, hlinik
Nic ve zlém, ale zrovna hliník se používá právě k odstínění kde jakých signálů :wink:
| Rsit | Mbam | AVPTool | Cure It |

O víkendu odpočívám :all_coholic:

Pavuk29
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Pavuk29 »

Roli píše:Tak sem taky vlezu :)
caRrrnifex. píše:materialy, ktere signal moc neovlivnuji jsou napr. drevo, hlinik
Nic ve zlém, ale zrovna hliník se používá právě k odstínění kde jakých signálů :wink:
Hlinikove folie sa vyuzivaju aj vo vojenskom letectve na oblbovanie radarov...

sudanec
VIP
VIP
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od sudanec »

A v Piestanoch na vodne fajky.
Obrázek

cernohous13
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od cernohous13 »

Neblbněte, Hliník se odstěhoval do Humpolce :P
Doporučení:
V průběhu léčení prováděj nové instalace a odinstalace jen na můj pokyn.
Důkladně prostuduj a proveď celou operaci podle mé odpovědi.
V případě nejasností se zeptej - vysvětlím Obrázek

-------------------------------------------------------------------------------------------------
> Podpora fóra <

Odpovědět