Firefox 4 a 5 sú už vo vývoji podľa nového cyklu, t.j. verzia 5 je update a verzia 4 automaticky stratila podporu.
Verzia 3,6 má ešte poskytované bezpečnostné záplaty, to však o chvíľu tiež končí. Navyše nie je tak vyladená ako nové verzie (napr. memory leaky) a tým pádom downgrade pre "zlepšenie rýchlosti" nedáva zmysel. Pre Firefox 3,6 nebudú vydávané updaty ktoré by zlepšovali jeho funkčnosť.
Jediný, aj to slabý dôvod pre nižšiu verziu je nekompatibilita súčastí (doplnkov), pričom je možné obísť jej kontrolu (čo však odporúčam len tým, ktorí rátajú s tým že takéto doplnky môžu byť nestabilné) a návod sa dá vygoogliť

Jednou dobrou, ale aj zákernou, v tomto prípade, funkciou Firefoxu je uchovávanie profilu. Toto býva naozaj problematické hlavne pri prechode medzi verziami, pretože profil sa uchová a všetko s ním - doslova. Nezmaže sa po preinštalovaní (a myslím že ani odinštalovaní) prehliadača. Profil uchováva všetko od histórie, hesiel, záložiek, nastavení až po celé doplnky. A toto je z mojich skúseností hlavná príčina nestability resp. spomalenia Firefoxu (veďľajšou príčinou bývajú užívatelia ktorí "používajú" nad 20 doplnkov a strášne sa čudujú, ale tým pomôže len nový rozum). Proste kopu bordelu v profiloch zo starších verzií.
Takže prvou a najefektívnejšou radou je podľa mňa zmazať profil a vytvoriť nový, čistý. To sa dá v Profile Manager-ovi.
Štart -> Spustiť
OKfirefox.exe -P
Označiť profil "default" a dať "Delete". Potom vytvoriť nový, prevedie Vás sprievodca.
POZOR! Nový profil je vlastne čistá inštalácia, t.j. prídete prakticky o všetko! (ako som napísal, v profile je všetko)
No a na záver - píšem to tu preto, pretože som sa nestretol zatiaľ s prípadom, kedy by toto bola prvá rada. (Tak to tu čítam a všade hneď downgrade

A perspektívne aj do budúcnosti, aj tak nemôžu (no môžu ale už to nebude ani bezpečné ani rozumné) užívatelia donekonečna ostávať na verzii 3,6, takže nič nik nedá za pokus

Ak som čo i len niekomu pomohol som rád, tí čo sa s názorom nestotožňujete (a je tu priestor na diskusiu), nikomu to nenútim praktizovať. Svoju prácu si tu robíte naozaj dobre

Prajem pekný deň