Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Nefunkční OS?

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Zpráva
Autor
katie123
Návštěvník
Návštěvník

Nefunkční OS?

#1 Příspěvek od katie123 »

Hezký večer,
mám na Vás prosbu. Mám počítač, na kterém mám W-Vista.
Nainstalovala jsem si tam Daemon Tools, nebo něco takového, a od té doby se nechce rozjet systém vůbec. Zkoušeli jsme i nouzový režim, ale nechtěl naskočit ani ten...
Poradíte mi, co bych s tím mohla dělat?
P.S. slečna u PC
Předem děkuji za jakoukoli radu

vyosek
VIP
VIP

Re: Nefunkční OS?

#2 Příspěvek od vyosek »

Zdravim a pekny vecer preji :)

:arrow: Restart PC, mackat F8, zvolit Posledni znama funkcni konfigurace

:arrow: Mate instalacni CD od windows :???:
"Kdo víno má a nepije,kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl."
Člen Obrázek od 1. února 2011.

katie123
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od katie123 »

Vám taky hezký večer :)
Ono se to pořád restartuje samo a ta nabídka vyskakuje automaticky.
Vyzkoušela jsem už všechny nabízené možnosti, a pokaždé to dopadlo stejně. zase u té nabídky. :(
Instalační CD mám.

katie123
Návštěvník
Návštěvník

#4 Příspěvek od katie123 »

Nemůže to být třeba také přehříváním? Zdálo se mi, že předtím, než to zkolabovalo, byl počítač strašně horký.

vyosek
VIP
VIP

#5 Příspěvek od vyosek »

Zkusil bych tedy opravnou instalaci - vlozit CD do mechaniky, restart PC a nabootovat z CD (musite mit v BIOSu nastavene bootovani nejdrive z CD)

Navod zde http://windows.microsoft.com/cs-CZ/wind ... -questions
"Kdo víno má a nepije,kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl."

vyosek
VIP
VIP

#6 Příspěvek od vyosek »

Prehrivani na to muze mit velky vliv...otevrete PC a zkontrolujte zda nejsou vetraky a vetraci pruduchy ucpany prachem. Pripadne opatrne vycistete - vyfoukat vzduchem - NE VYSAVAC -staticka elektrina je svina - pripadne tycinkou do usi opatrne vycistit - pozor at nic neulomite...

katie123
Návštěvník
Návštěvník

#7 Příspěvek od katie123 »

a nemůže se stát, že bych touto opravou přišla o nějaké data (dokumenty, fotky...)?
nemám totiž pořízenou zálohu :(
Jinak počítač asi nejsem schopna rozdělat, protože to není klasický Pc, ale ntb. :) to jsem nějak opomněla zmínit... :)

vyosek
VIP
VIP

#8 Příspěvek od vyosek »

Tak aspon mrknete jestli na bocich jak jsou vyduchy tak to neni ucpane prachem...vetsinou jde ntb zespod otevrit, otazkou je, jestli uvidite vetraky...

Opravnou instalaci o data neprijdete, jen se prepisi systemove soubory novymi...Zaloha by sla udelat treba pres nejake live CD. pokud by opravna instalace nezabrala, tak bychom se o to mohli pokusit...pripadne nechte ntb vychladnout a pak spustit...

katie123
Návštěvník
Návštěvník

#9 Příspěvek od katie123 »

Tak dobrá. Zkusím tu opravnou instalaci a pak se určitě ozvu s výsledkem.
zatím děkuji moc :))

vyosek
VIP
VIP

#10 Příspěvek od vyosek »

Nejdrive mrknete na ty vyduchy vzduchu pripadne ventilatory, pokud se PC prehriva tak se Vam muze seknout uprostred instalace a poak buh sud co by se stalo :o

katie123
Návštěvník
Návštěvník

#11 Příspěvek od katie123 »

tak už nějaké opravy pravděpodobně proběhly. teď to po mě chce, restart počítače a pak se má systém spustit normálně. Mám vytáhnout systémové cd, a bootovat z disku?

vyosek
VIP
VIP

#12 Příspěvek od vyosek »

Presne tak...na ten prach jste mrkla :???:

katie123
Návštěvník
Návštěvník

#13 Příspěvek od katie123 »

mám ještě pc v záruce a šroubky jsou nějak přelepené, tak se mi do toho nechce moc vrtat, abych nepřišla o záruku. Jinak všechny průduchy vypadají čistě.

vyosek
VIP
VIP

#14 Příspěvek od vyosek »

Pokud je v zaruce tak neotvirejte, sla by do haje...pak na ne mrknem pripadne nejakou aplikaci...uvidime jestli nabehne po restartu...

katie123
Návštěvník
Návštěvník

#15 Příspěvek od katie123 »

tak naskočilo to všechno úplně normálně a možná dokonce rychleji, než předtím... :))
Taky se ztratil ten hloupý Daemon, který za to za všechno určitě mohl... :-D
Teď mi ještě úplně zmizela celá plocha a zobrazila se po chvíli jen spodní lišta... :-/

Odpovědět