MailServer as iodesila SPAM...

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz

Vážení uživaterlé!
Ve dnech 4. - 6-9.2026 budou někteříí naši členové na každoročním srazu fóra. Žádáme vás, abyste měli strpení, nemusí se na na řešení vašeho problému dostat hned. Děkujeme za pochopení.
Zpráva
Autor
splonk
Návštěvník
Návštěvník

Re: MailServer as iodesila SPAM...

#16 Příspěvek od splonk »

Mam to nastavene takto, primitivne:
KerioConnect (Mailsever) bezi na stanici s XPckovim FW (ten byl dlouho vypnuty, vlastne az do doby, nez jsem Vam napsal - to je ale nahoda). Pak jsem ho zapnul (od te doby to bezi normalne). Na nem jsem povoloval HTTPS port + si aplikace mailservru udelala svoje dvere ve FW.
Na vystupu/vstupu mam Airlive WN-300ARM-VPN ktery NATuje porty 80, 443, 25, 465 (tzn. SMTP(s) a HTTP(s)) primo na Mailserver, tak aby fungovalo rozpoznani domeny + webmail (mozna ze staci jenom onen https-443 - vyzkousim). Na routeru v logu muzu sledovat jake IP se pripojuje - Je to ale k zblazneni - je tam toho dost - hmm, mozna trosku upravim vystup logu, nastavim aby logoval opuze PORT FORWARD...
Zkousel jsem prijit na to ci jsou adreesy ktery chodi na port 443... jedna z nic je kolega z prace a zbytek "...tmcz.cz" - mozna ze je to jeden z PDAcek...:-( nevim.

Umely byste mi poradit, naco bych se mel soustredit, na kterou cast site... Proscanovat onech 20 PCs (MBAM apod? NEjaky postup, kontrolu, rychle ale ucinne :-).

Diky

motji
VIP
VIP

#17 Příspěvek od motji »

Normálně bych Vás odkázala na správce sítě :D , ale když jste to Vy :D . Bohužel firemním sítím nerozumím :o .
Zkuste mbam, pokud to nebude extra potvora, mohla by se odhalit.
Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému!
Vždy před odvirováním počítače zazálohujte důležitá data :!:
Chcete podpořit naše forum? Informace zde

Obrázek

K zastižení jsem spíše v noci, mezi 21.-23. hodinou
Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

splonk
Návštěvník
Návštěvník

#18 Příspěvek od splonk »

Je mi to jasny :-). Vim take ze tak trosku "zneuzivam" toto forum :-(, mel by to resit spravce site... a za to se vsem omlouvam ;-).
Kazdopadne, mockrat Vam dekuji na pomoci. Mam jeste par napadu ketere vyzkousim... K tomu postupne otestuji vsechny PC... (nooo, nekery z nich as irovnou reinstaluji :-)). A hlavne, vsude pozaviram vsecny "diry" do vsech FW, a postupne je budu otevirat a sledovat radky v ruznich log souborech :-(... Jenom nevim kdy se dostanu ke sve praci... kreslit baraky, stavet,.... No, co se da delat :-(

Diky moc a drzte se, jste dobry ;-)
JASponza

motji
VIP
VIP

#19 Příspěvek od motji »

Přečtěte si sz :)
Pokud máte 20pc, tak to může být kterýkoliv z nich, tento bych řekla, že můžete vyloučit :) .

:arrow: Odinstalujte combofix přes Start - Spustit
- zkopírujte do okénka:

ComboFix /Uninstall

-stiskněte Enter
-To odinstaluje ComboFix a smaže s ním související soubory a složky.

:arrow: Stáhněte T-Cleaner
http://tharifas.sweb.cz/T-Cleaner.exe

-Spusťte,pro potvrzení volby mačkejte klávesu A, Enter
-po použití prográmek vymažte.Pozor,antiviry ho mohou falešně označit za vir

:arrow: Z mého podpisu stahněte Ccleaner
- nainstalujte, při výběru, co se má nainstalovat, dejte pryč fajfku u instalace yahoo toolbaru

Obrázekzáložka čistič
- nechejte v levém sloupečku zatrhnuté vše jak je, klikněte na analyzovat
- po analýze klikněte na Spustit Ccleaner

Obrázekzáložka Registry
- klikněte na hledej problémy
- pak klikněte na opravit vybrané problémy -- udělat zálohu registrů - nemusíte
- kliknete opravit všechny problémy :arrow: ok :arrow: zavřít

Obrázek Záložka Nástroje
- zde můžete odinstalovat programy. Je to důkladnější odinstalace než u přidat/odebrat programy ve Windows.

Ccleaner - čistič doporučuji používat, krásně pročistí pc od dočasných souborů.
Registry pročistí třeba po odinstalaci nějakého programu.

:arrow: Stahněte OTC a použijte
http://oldtimer.geekstogo.com/OTC.exe
-vyčistí tempy a po použitých programech

:arrow: Vložte nový log ze RSIT a řekněte co počítač, jak se chová, už je vše v pořádku?
Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému!
Vždy před odvirováním počítače zazálohujte důležitá data :!:
Chcete podpořit naše forum? Informace zde

Obrázek

K zastižení jsem spíše v noci, mezi 21.-23. hodinou
Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

Odpovědět