Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

MailServer as iodesila SPAM...

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Zpráva
Autor
splonk
Návštěvník
Návštěvník

Re: MailServer as iodesila SPAM...

#16 Příspěvek od splonk »

Mam to nastavene takto, primitivne:
KerioConnect (Mailsever) bezi na stanici s XPckovim FW (ten byl dlouho vypnuty, vlastne az do doby, nez jsem Vam napsal - to je ale nahoda). Pak jsem ho zapnul (od te doby to bezi normalne). Na nem jsem povoloval HTTPS port + si aplikace mailservru udelala svoje dvere ve FW.
Na vystupu/vstupu mam Airlive WN-300ARM-VPN ktery NATuje porty 80, 443, 25, 465 (tzn. SMTP(s) a HTTP(s)) primo na Mailserver, tak aby fungovalo rozpoznani domeny + webmail (mozna ze staci jenom onen https-443 - vyzkousim). Na routeru v logu muzu sledovat jake IP se pripojuje - Je to ale k zblazneni - je tam toho dost - hmm, mozna trosku upravim vystup logu, nastavim aby logoval opuze PORT FORWARD...
Zkousel jsem prijit na to ci jsou adreesy ktery chodi na port 443... jedna z nic je kolega z prace a zbytek "...tmcz.cz" - mozna ze je to jeden z PDAcek...:-( nevim.

Umely byste mi poradit, naco bych se mel soustredit, na kterou cast site... Proscanovat onech 20 PCs (MBAM apod? NEjaky postup, kontrolu, rychle ale ucinne :-).

Diky

motji
VIP
VIP

#17 Příspěvek od motji »

Normálně bych Vás odkázala na správce sítě :D , ale když jste to Vy :D . Bohužel firemním sítím nerozumím :o .
Zkuste mbam, pokud to nebude extra potvora, mohla by se odhalit.
Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému!
Vždy před odvirováním počítače zazálohujte důležitá data :!:
Chcete podpořit naše forum? Informace zde

Obrázek

K zastižení jsem spíše v noci, mezi 21.-23. hodinou
Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

splonk
Návštěvník
Návštěvník

#18 Příspěvek od splonk »

Je mi to jasny :-). Vim take ze tak trosku "zneuzivam" toto forum :-(, mel by to resit spravce site... a za to se vsem omlouvam ;-).
Kazdopadne, mockrat Vam dekuji na pomoci. Mam jeste par napadu ketere vyzkousim... K tomu postupne otestuji vsechny PC... (nooo, nekery z nich as irovnou reinstaluji :-)). A hlavne, vsude pozaviram vsecny "diry" do vsech FW, a postupne je budu otevirat a sledovat radky v ruznich log souborech :-(... Jenom nevim kdy se dostanu ke sve praci... kreslit baraky, stavet,.... No, co se da delat :-(

Diky moc a drzte se, jste dobry ;-)
JASponza

motji
VIP
VIP

#19 Příspěvek od motji »

Přečtěte si sz :)
Pokud máte 20pc, tak to může být kterýkoliv z nich, tento bych řekla, že můžete vyloučit :) .

:arrow: Odinstalujte combofix přes Start - Spustit
- zkopírujte do okénka:

ComboFix /Uninstall

-stiskněte Enter
-To odinstaluje ComboFix a smaže s ním související soubory a složky.

:arrow: Stáhněte T-Cleaner
http://tharifas.sweb.cz/T-Cleaner.exe

-Spusťte,pro potvrzení volby mačkejte klávesu A, Enter
-po použití prográmek vymažte.Pozor,antiviry ho mohou falešně označit za vir

:arrow: Z mého podpisu stahněte Ccleaner
- nainstalujte, při výběru, co se má nainstalovat, dejte pryč fajfku u instalace yahoo toolbaru

Obrázekzáložka čistič
- nechejte v levém sloupečku zatrhnuté vše jak je, klikněte na analyzovat
- po analýze klikněte na Spustit Ccleaner

Obrázekzáložka Registry
- klikněte na hledej problémy
- pak klikněte na opravit vybrané problémy -- udělat zálohu registrů - nemusíte
- kliknete opravit všechny problémy :arrow: ok :arrow: zavřít

Obrázek Záložka Nástroje
- zde můžete odinstalovat programy. Je to důkladnější odinstalace než u přidat/odebrat programy ve Windows.

Ccleaner - čistič doporučuji používat, krásně pročistí pc od dočasných souborů.
Registry pročistí třeba po odinstalaci nějakého programu.

:arrow: Stahněte OTC a použijte
http://oldtimer.geekstogo.com/OTC.exe
-vyčistí tempy a po použitých programech

:arrow: Vložte nový log ze RSIT a řekněte co počítač, jak se chová, už je vše v pořádku?
Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému!
Vždy před odvirováním počítače zazálohujte důležitá data :!:
Chcete podpořit naše forum? Informace zde

Obrázek

K zastižení jsem spíše v noci, mezi 21.-23. hodinou
Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

Odpovědět