Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Problém s drivery...

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Zpráva
Autor
swarleyccx
Návštěvník
Návštěvník

Problém s drivery...

#1 Příspěvek od swarleyccx »

Dobrej,

Mám provizorní notebook dell inspiron 1300 s W7 32. Problém je v tom ze nefunguji USB porty (dioda myši ale svítí při zapojení), další problém je že nejde otevřít ovladani zvuku. Zkoušel jsem ruzné návody na internetu, ale nic (v biosu je povoleno USB) a instalace driveru z oficialnich dell stranek nejdou nainstalovat...vypíše se hláška že to nejde a konec...

Budu vděčný za každou radu, hlavně ohledně usb portu :)

díky

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s drivery...

#2 Příspěvek od Rudy »

Ve správci zařízení jsou USB porty korektně nainstalovány (tj., nesvítí u nich výstraha)? Myš v jiném PC funguje?
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

filip544
3. Stupeň Varování

#3 Příspěvek od filip544 »

Jestli vám to Rudy nevadí připojím se taky k řešení toho téma.
Nedávno jsem měl stejný problém.A na příčinu jsem přišel.

swarleyccx
Návštěvník
Návštěvník

#4 Příspěvek od swarleyccx »

Myš na jiných PC jede bez problemu. Tady usb nedokaze najit nic...vypise tu klasickou hlasku ze nebylo spravne nainstalovano a nic... A takhle to vypada ve spravci zařízení :
http://img822.imageshack.us/i/usbcz.jpg/

dekuji za rady :)

filip544
3. Stupeň Varování

#5 Příspěvek od filip544 »

:arrow: Nechte si otevřen Správce zařízení
:arrow: Odpojte všechno z USB (Myš,klávesnice atd.) a připojte flash disk.
:arrow: Pokud se tam po připojení FLash disk neobjevý jako nenalezen ale jako Velkokapacitní zařízení tak to znamená že vám Flash disk neni napájen.

Edit:Víte proč vám ty ovladače nejdou nainstalovat?Protože ovladače na tenhle model pod tímto OS nejsou.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Rudy »

Edit:Víte proč vám ty ovladače nejdou nainstalovat?Protože ovladače na tenhle model pod tímto OS nejsou.
Jsou i jiné možnosti, i když tato je jedna z nich. Chyba systému, nebo hardwaru.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

filip544
3. Stupeň Varování

#7 Příspěvek od filip544 »

Hledal jsem na Amerických Fórech.
Zde jsem našel nějaké neoriginální ovladače http://driverscollection.com/?H=Inspiro ... 30&By=Dell

Ale doporučil bych to až jako poslední řešení.
Zkuste ty body co jsem napsal a dejte vědět.

Zdá se mi to? Nebo nám tu narostli lidi co jim nejde USB a maj Dell?
V pořádí je to 3.

swarleyccx
Návštěvník
Návštěvník

#8 Příspěvek od swarleyccx »

Po zasunuti flash disku se nestane vubec nic, ani dioda se na nem nerozsviti. Přitom myš po připojení svítí...

V originalu na něm byly XPčka ale ty tu nemam...

filip544
3. Stupeň Varování

#9 Příspěvek od filip544 »

Když odpojíte všechny periférie a do USb kam dáváte myš se nic nestane?
Zkoušel jste jiný Flash disk a nebo tento zapojit jinam?

Zatim to vidim na to že máte SW chybu a nemáte na PC Drivery chipsetu.

swarleyccx
Návštěvník
Návštěvník

#10 Příspěvek od swarleyccx »

Jinde flashka jde. Myš pouze svítí. Zkoušel jsem ted nainstalovat XPcka ale nejde kliknout na instalaci...

filip544
3. Stupeň Varování

#11 Příspěvek od filip544 »

XP zatim neinstalujte. Myš svítí ale nefuguje?
Zkuste připojit Flashku a kliknout na ní pravým tlačítkem.
Dejte vlastnosti----Ovladače-----Aktualizace.
Popř. přeinstalovat.Nevím jak to v 7 je. Pokuste se ty ovladače přeinstalovat.

swarleyccx
Návštěvník
Návštěvník

#12 Příspěvek od swarleyccx »

Presne tak mys sviti ale nefunguje...proste se nenainstaluje...Flashka se ani nezobrazi ani ve spravci zarizeni...

filip544
3. Stupeň Varování

#13 Příspěvek od filip544 »

Tak zkuste přeinstalovat ovladače té myši ve správci zařízení.
Návod je víše.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Rudy »

Chyby v USB je dost obsáhlý problém. Je tam více možností. Pokud to není chyba hardwaru, může to být problém systému, ovladačů, viru, či nějakého sw konfliktu. Pokud je k dispozici PCI karta s USB porty, lze jejím osazením vyloučit, či potvrdit některé chyby. Pokud karta nepůjde, lze vyloučit problém ovladačů, sw konfliktu, systému, nebo viru. Pokud bude karta funkční, může jít o hw problém zákl. desky. Někdy ale se na problém nepřijde jinak než reinstalem systému. Dosud jste mi neodpověděl na tuto otázku:
Rudy píše:Ve správci zařízení jsou USB porty korektně nainstalovány (tj., nesvítí u nich výstraha)?

Varování:

filip544
3. Stupeň Varování

#15 Příspěvek od filip544 »

Je to Notebook.Jedině přes PCI Express.
Já to ale vidim na ty ovladače.Jelikož je tam nemá takže OS nemůže spolupracovat s USB na zběrnici MB.
Pokud se ti to povede Rudy zkus najít ovladače na tento typ NB ale ovladače Visty.Z 99% budou fungovat i na Win 7.

Odpovědět