Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Zajímavý výkonnostní test antivirů

Moderátoři: JaRon, james008, Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Zpráva
Autor
james008
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Zajímavý výkonnostní test antivirů

#16 Příspěvek od james008 »

maxov píše:Chtěl bych se zeptat k tomu AV "AVIRA".
Někde jsem četl, že nemá ve free verzi mailový a webový štít. Jak to je ve skutečnosti, a co to pak znamená (pokud to je pravda)? Doufám, že ne to, že by nesledovala internet a reagovala až na spouštění škodlivého kódu.
Zdravim, free avira nekontroluje postu, tj chapejme tak ze postu v klientu Outloo, Thunderbird apod.
Pokud uzivate mail pred web stranku (webmail) jako atlas, seznam, gmail apod, nemusi vas takova vec trapit.
Co se tyce ruznych filtru a scaneru http prenosu, to bych taky zase tolik nehrotil.
Hrozby vam pak stejne chytne klasicky rezidentni stit a zabrani spusteni.
On pokud by ho neumel chytit rezident, neumel by to stejne ani web stit ;-)
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Jsem v >>Obrázek :-)
Obrázek
Obrázek Obrázek
Pravidla fóra a Důležité informace <> Tipy & Triky & Návody
Pokud me potrebujete na nejake aktivity nesouvisejici s forem,
ma domaci stranka je zde: http://www.james008.net

james008
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od james008 »

PredyP píše:Dobrý den, mám jen otázku na Aviru, nebyla by někde čeština?
Moc děkuji
Dobry den, nevim o ni, a kdybych vedel, nedoporucoval bych jakymkoliv zpusobem zasahovat do ochranneho software ;-)
Pokud mate problem s anglictinou, vyuzijte Avastu, pokud jde jen o lepsi pocit z rodneho jazyka, tak to pretrpte, avira za to stoji.
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek
Obrázek Obrázek

PredyP
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#18 Příspěvek od PredyP »

james008 píše:
PredyP píše:Dobrý den, mám jen otázku na Aviru, nebyla by někde čeština?
Moc děkuji
Dobry den, nevim o ni, a kdybych vedel, nedoporucoval bych jakymkoliv zpusobem zasahovat do ochranneho software ;-)
Pokud mate problem s anglictinou, vyuzijte Avastu, pokud jde jen o lepsi pocit z rodneho jazyka, tak to pretrpte, avira za to stoji.
Moc děkuji za odpověď :worship:

radek178
Návštěvník
Návštěvník
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od radek178 »

james008 píše:
maxov píše: Pokud uzivate mail pred web stranku (webmail) jako atlas, seznam, gmail apod, nemusi vas takova vec trapit.
Ja s tebou tady nesouhlasim. Kuprikladu Centrum pouziva Nod a hodne casto mne do pc pusti i email s prilohou, ve ktere je vir a chyta mne to pak v PC bud KIS nebo Norton.

james008
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od james008 »

radek178 píše: Ja s tebou tady nesouhlasim. Kuprikladu Centrum pouziva Nod a hodne casto mne do pc pusti i email s prilohou, ve ktere je vir a chyta mne to pak v PC bud KIS nebo Norton.
To je samozrejme vase pravo. U vas jde ovsem spise o nepochopeni, nezli vytku.

Priklad a: webmail - data se do pc dostavaji pouze skrze prohlizec a pouze s vasim vedomim ze jej stahnete, bez vaseho pricineni se nic nedeje. Data jsou ulozena na webu, v ulozisti providera mailu.
Priklad b: klient - data stahuje aplikace primo do pc, kde se ukladaji v datovem
ulozisti dane aplikace, casto v zasifrovane forme, takze ho casto napr rezident nemusi ani videt....
dulezite na tom je to, ze data se do vaseho pc stahuji automaticky (pop3) nebo pri urcitem nastaveni napr (imap ci exchange protokol) ..pri pokusu o otevreni...
toto vyzaduje, aby antivir mel plugin ci modul, ktery scanuje tok dat v konkretnim klientu, ci na postovnim protokolu v ramci
pc vseobecne.

Doufam ze je tato forma vysvetleni srozimitelnejsi, snazil jsem se o to ;-)
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek
Obrázek Obrázek

radek178
Návštěvník
Návštěvník
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od radek178 »

Chapu to:). Pouzivam email klienta a oba AV umi skenovat postu, proto to taky najdou. JInak samozrejme souhlasim, ale porad je clovek, ktery pouziva email klienta a email na seznamu nebo centrumu ohrozen, protoze oba tusim pouzivaji Eset a ten posledni dobou na tyto veci neni moc dobrej. Jinak by to neproslo ke mne do pc. No a pak ti lidi, kteri AV nemaji a na nejakou tu prilohu kliknou muzou mit problem, ale to je samozrejme jejich problem.
Proste jsem tim chtel jen rict, ze free Avira nema postovni skener a ze AV na serveru seznamu nebo centrumu toho moc nechyti, protoze pouzivaji nod a do pc se pak muze dostat vir, ktery samozrejme avira bez postovniho skeneru nezachyti hned, ale snad az po jeho spusteni.

james008
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od james008 »

radek178 píše:...ze free Avira nema postovni skener a ze AV na serveru seznamu nebo centrumu toho moc nechyti, protoze pouzivaji nod a do pc se pak muze dostat vir, ktery samozrejme avira bez postovniho skeneru nezachyti hned, ale snad az po jeho spusteni.
Tak jeste jinak... pokud maji an seznamu ci jinde postu, a pouzivaji jen webove rozhrani pres prohlizec, nema to vubec nic spolecneho
se skenovanim ci neskenovanim posty antivirem, protoze tohle je otazka rezidentniho stitu, ci web stitu daneho antiviru.
K tomu aby platilo to co rikate a avira byla mene vyhodna, by musel clovek tu postu ze seznamu stahovat nejakym klientem
napr outlookem, nebo thunderbirdem atd., kde je jiz scaner posty potreba a kde radeji doporucujeme treba avast.
Pokud ovsem clovek nepouziva zadneho klienta a chodi pres prohlizec na seznam ci podobny web a tam si otevira postu,
je uplne jedno jestli jeho av ma ci nema scaner posty ;-)
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek
Obrázek Obrázek

Snow
Návštěvník
Návštěvník

#23 Příspěvek od Snow »

Přidám se s malou poznámkou, i když jsme už na tohle téma, které pootevřu, jednou diskutovali v jiném vlákně, které jsem sám založil. Poměrně často čtu na fóru ostré výtky na adresu produktů firmy Panda Security. Mám několik PC, na kterých používám NIS2011, KIS2011, ESS4, TrustPort Total Protection 2011 a Pandu Global Protection 2011. Všechny mašiny jsou využívány zhruba rovnoměrně a ani na jedné jsem se nesetkal s virem. S Pandou jsem velmi spokojen a už teď vím, že si koupím verzi 2012. Nechápu vaše ostrá slova. Podíval jsem se na minule doporučený Matousekův test firewallů , v kterém Panda Internet Security dopadla, pravda, přímo katastrofálně, ale i zde přímo do nebes vychvalovaný Symantec nezazářil, Kaspersky ho zaválcoval do země. Všichni víme, že alfou a omegou bezpečného provozu je rozumné chování uživatele, potom musí sloužit i podle Matouska a vás antivir, který neměl být ani stvořen. Pokud nahlédnu na Pandu vaší optikou a vezmu problém do důsledků musí firma co nevidět zkrachovat :wink: .
Mimochodem, jaké máte ohlasy na F-Secure Internet Security 2011 ?

radek178
Návštěvník
Návštěvník
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od radek178 »

james008 píše:
radek178 píše:...ze free Avira nema postovni skener a ze AV na serveru seznamu nebo centrumu toho moc nechyti, protoze pouzivaji nod a do pc se pak muze dostat vir, ktery samozrejme avira bez postovniho skeneru nezachyti hned, ale snad az po jeho spusteni.
Tak jeste jinak... pokud maji an seznamu ci jinde postu, a pouzivaji jen webove rozhrani pres prohlizec, nema to vubec nic spolecneho
se skenovanim ci neskenovanim posty antivirem, protoze tohle je otazka rezidentniho stitu, ci web stitu daneho antiviru.
K tomu aby platilo to co rikate a avira byla mene vyhodna, by musel clovek tu postu ze seznamu stahovat nejakym klientem
napr outlookem, nebo thunderbirdem atd., kde je jiz scaner posty potreba a kde radeji doporucujeme treba avast.
Pokud ovsem clovek nepouziva zadneho klienta a chodi pres prohlizec na seznam ci podobny web a tam si otevira postu,
je uplne jedno jestli jeho av ma ci nema scaner posty ;-)
S tim souhlasim a to jsem take celou dobu mel na mysli. Lidi s postovnim klientem je ale dost a zda se, z ejich pribyva a pak je email skener nutnost. Proto jsem psal, ze Aviru ne.

james008
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od james008 »

Snow píše:Přidám se s malou poznámkou, i když jsme už na tohle téma, které pootevřu, jednou diskutovali v jiném vlákně, které jsem sám založil. Poměrně často čtu na fóru ostré výtky na adresu produktů firmy Panda Security. Mám několik PC, na kterých používám NIS2011, KIS2011, ESS4, TrustPort Total Protection 2011 a Pandu Global Protection 2011. Všechny mašiny jsou využívány zhruba rovnoměrně a ani na jedné jsem se nesetkal s virem. S Pandou jsem velmi spokojen a už teď vím, že si koupím verzi 2012. Nechápu vaše ostrá slova. Podíval jsem se na minule doporučený Matousekův test firewallů , v kterém Panda Internet Security dopadla, pravda, přímo katastrofálně, ale i zde přímo do nebes vychvalovaný Symantec nezazářil, Kaspersky ho zaválcoval do země. Všichni víme, že alfou a omegou bezpečného provozu je rozumné chování uživatele, potom musí sloužit i podle Matouska a vás antivir, který neměl být ani stvořen. Pokud nahlédnu na Pandu vaší optikou a vezmu problém do důsledků musí firma co nevidět zkrachovat :wink: .
Mimochodem, jaké máte ohlasy na F-Secure Internet Security 2011 ?
Panda nekrachne, i kdyz jejich vysledky prace jsou prinejmensim dosti slabe.
Podivejme se na model firmy AVG. Jejich produkty jsopu delsi dobu hodne slabe, lide je
kupuji, protoze je vidi v reklame, popr jsou pro nase podminky levne ci dobre lokalizovane.
Lajk se nezajima o kvalitu produktu ale hodnoti je subjektivne, dle sve nalady a citovych vjemu
z grafiky ci chovani dealera/prodejce.
Nas celkem moc nezajimaji vysledky z testu, chvastave PR kanaly ani reklama v mediich.
My jsme zde proto, abychom lidem doporucili to nejlepsi co se osvedcuje v praxi
a tam ma treba panda i avg velke problemy, a tyto pc jsou temer vzdy plne bordelu.
Takovy soft nemuzeme pote doporucovat, ani v priapde se se jednou az uhersky rok ozve jeden clovek co mu to funguje podle jeho nazoru dobre. My musime v prve rade snizit pocet nakaz v radach navstevniku, a to docilujeme vetsinou NISem Kisem ci
podobnym softem, kdyz ma nedko Pandu ci Avg, chodi sem s bordelem neustale a o takovou aktivitu zajem nemame.
Mylite se i v tom, ze necemu krivdime, a ze panda plati za to ze jeho uzivatele jsou nejak neukaznenejsi.
Je zvlastni ze kdyz takovemu cloveku pandu vezmem a dame mu NIS ci KIS, zahadne ma pc
delsi dobu v poradku a nechodi sem za jinym ucelem nez poklabosit ci podekovat.
Nad tim, jaky velky vzorek populace zde mame a jaky z toho plyne zaver je treba se zamyslet, pred tim,
nez nas zacnete kritizovat za to ze jsme na nekoho zli. Z prstu si to opravdu necucame ;-)
radek178 píše:S tim souhlasim a to jsem take celou dobu mel na mysli. Lidi s postovnim klientem je ale dost a zda se, z ejich pribyva a pak je email skener nutnost. Proto jsem psal, ze Aviru ne.
Ok, my muzeme poradit jen trideni prodle uzivani. Z tech lidi co se kolem mne mota ma postovniho klienta jen cca 10%
z dejmetomu 500 lidi... vetsina chodi na mail pres webacess, freemail web, nebo pres mobil. ;-)
Je to o lidech a o vzorku populace, kazdy se setkavame s jinym druhem lidi, jinymi komunitami,
a tak mohou byt vysledky ruzne. Klegove co delaji logy, by vam mohli dat vhodny nastrel toho kolik lidi co jim lusti logy ma postovniho klienta a kolik cca ne v %tech, ja bohuzel co se tyce fora tohle nesbiram, jen se lidi predem ptam zda chodi pro mail na net ci ho maji v nejakem programu..aby to bylo pro ne rychlejsi a pro me odpoved uzitecnejsi. Vetsinou rikaji Webmail ;-)
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek
Obrázek Obrázek

JaRon
Moderátor
Moderátor

#26 Příspěvek od JaRon »

ku kolegovi este dodam:
ked uz ma uzivatel postoveho klienta pouzivajuceho POP3 typu Outlook je podstatne k ako zabezpecenemu mailovemu serveru sa hlasi, zvacsa postaci na serveri slusny AV a jednotlive masiny nie je potrebne zvlast riesit ,,, casto postaci aj lacne riesenie zakazanych priloh typu exe, com, vbs na serveri :wink: ono v ostatnom case zasa tych mailovych virusov nie je nejak vela, ako v casoch Netsky.Q :) vo firme mame cez 700PCs a cca 80% zavireni je z USB-klucov ,,, zvysok web-pristupy
Co sa tyka nasich odporucani AV, my doporucime podla najlepsieho vedomia AV a uzivatel si urobi aj tak po svojom :D
FRST |ADWCleaner |MBAM |CCleaner |AVPTool

V prípade spokojnosti je možné podporiť fórum
https://platba.viry.cz/payment/

Odpovědět