To vše je už ale zamnou nyní PC využívám také k práci, internetovému bankovnictví a platbou karty. Proto je bezpečnost na svém místě.
V poslední době studuju vše ohledně tohodle tématu, ale spoustu toho pro mě je nové,neznámé,cizí výrazy, co jak funguje, navíc spoustu podobných programu.
Momentálně využívám Avast (free), Sunbelt Personal Firewall(free), SpywareTerminator.
Avast mám nastavený ve všem na největší prioritu.
Firewall také, nastaven podle návodu.(Ruční povolování,blok reklam,přesměrovaní stránky atd..)
Terminator mám společně s web security a crawler lištou. A také mi u něj běží rezidentní ochrana. Ale někde jsem četl že je zbytečné ji mít zaplou když mám štíty zaplé u Avastu ? Jak poznám když se navzájem připadně vylučuji ? Nebo pokud dvě služby hlídají stejnou oblast,jak se přesně chovají.
U všeho mám samozřejmě nastavené automatické aktualizace. Avast stahuje každou chvíli něco

Na scanování využívám SpyBot,Ad-ware a také Terminatora.
Dále jsem narazil na programy jako SecuniaPSI,přes který jsem doplnil u pár programu aktualizace.
Advenced SystemCare,který nabízí spoustu funkcí se mi zalíbil.(Od hledání havěti,přes kontrolu bezpečnosti až po opravu registrů)
Jako internetový prohlížeč využívám Firefox 3.6 verzi. V podstatě Firefox používám od první chvíle kdy vyšel

Mám tam pár doplňků na "údajné" nesledování kde se na internetu pohybuju,bloklé reklamy,nastavené mazání cookies apod..
Využívám Windows XP 32-bit SP3. Také nastaveny automatické aktualizace denně.
Na internetu se snažim stahovat z ověřených serveru, ale pokud zrovna člověk stahuje data z free serveru asi nemá jistotu nikdy.
Píšu to proto, že uvítám jákékoliv další možnosti v ochraně, případně uplně jiné programy pro lepší bezpečnost,lepší rozumění si mezi programy a lepší chod a stabilitu PC.
A nadále mám několik otázek, na které rád uvítám odpovědi od Vás, profesionálů

1) Protože mám připojení na internet stálé, jak často bych testovat ?
2) Je lepší důkladná pomalá kontrola než několik rychlých ?
3) Měl by se test provádět postupně jeden za druhým, nebo třeba spustit Spyware společně s Antivirem ?
Jaký vliv mají registry a defragmentace na chod PC ?(Jelikož při každém scanu přes SystemCare to najde několik stovek kousku na opravu)
4) Při scanování to často najde soubory Tracking cookies, jak to vyřešit ? Nebo je internet už tak prolezlý,že člověk zkrátka nemůže mít soukromí.
5) U SpywareTerminatora pokud najde kritický objekt který se nachází v system32 jak s nim naložit, je lepší dát do karantény nebo smazat? Případně to vyřešit přes jiný program opravou ?
6) Nacházim se ve společné síti ještě s cirka 15ti uživateli. Měl bych se obávat případného utoku z této strany a vyřešit to nějakým dalším programem ?
7) Pomůže rozdělení disku společně s dvouma operačníma systémama lepší bezpečnosti. Například pokud obsah budu stahovat vždy na secundární systém.Takže kdyby se něco stalo vždy bude sloužit primarní nebo se viry,havěti šíří lehce z jednoho na druhý ?
To by pro začátek bylo vše,
očekávám plnohodnotnou diskuzi a děkuju za čas strávený čtením a případnýma odpověďma