Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Nejde vymazat flasch disk.Win.XP

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Zpráva
Autor
wilda2
Návštěvník
Návštěvník

Re: Nejde vymazat flasch disk.Win.XP

#31 Příspěvek od wilda2 »

Co to je nabootovat?Zaváděcí disk mám vytvořený.Jak dál?.

mackousko
Návštěvník
Návštěvník

#32 Příspěvek od mackousko »

vložíte zavádzací disk do cd/dvd mechaniky a reštartujte počítač.Ak máte v biose navolené ako first boot cd/dvd tak namiesto systému vám nabehne práve tento zavádzací disk.Ak nabehne systém,treba zmeniť poradie bootovania

wilda2
Návštěvník
Návštěvník

#33 Příspěvek od wilda2 »

Tak to sice funguje,ale nenašel jsem možnost zálohovat celý disk na DVD/CD. :( ,nebo mi to hlava nebere.

mackousko
Návštěvník
Návštěvník

#34 Příspěvek od mackousko »

Obvykle záloha na cd/dvd sa robí z nainštalovaného programu na vytvorenie záloh.Ak máte v pc dva a viac diskov(C,D,E,G atd),vytvorte si zálohu na druhý pevný disk.Je to pohodlnejšie a myslím že aj efektívnejšie.Predsa len,zálohu systémového disku,ktorá má trebárs 14-30 gb napáliť na dvd nie je žiadna výhra.Pokiaľ máte len jeden oddiel na pevnom disku,je potrebné disk rozdeliť.Už len preto,aby ste mali systém a dáta na rozdielnych diskoch.Je to bezpečnejšie,pri havárii systému neprídete o pre Vás cenné dáta(fotografie ,dokumenty atd)

wilda2
Návštěvník
Návštěvník

#35 Příspěvek od wilda2 »

To ale předpokládá dostatečnou rezervu pevného disku,kterou nemám k dispozici.To je důvod proč musím zálohovat na externí medium.Jinak máte zajisté pravdu.

mackousko
Návštěvník
Návštěvník

#36 Příspěvek od mackousko »

Tak potom Vám nezostáva asi nič iné,ako nainštalovať trebárs zmieňovaný paragon,alebo acronis a z tohto softvéru napáliť zálohu.Ale počkajte si ešte,možno Vám niekto navrhne efektívnejšiu voľbu.Alebo si kúpte externý disk.Ak nemáte laptop,ale klasický počítač,myslím že nie je problém kúpiť lacno starší disk ,ktorý môžete vložiť do pc a naň urobiť zálohu

vyosek
VIP
VIP

#37 Příspěvek od vyosek »

:arrow: Mackousko prectete si prosim PMku

:arrow: Jak bylo zmineno, je mozne koupit dalsi disk ci externi disk (pripojovany pres USB) a udelat zalohu na nej - data normalne nakopirujete, system zazalohujete napr tim Acronisem

:arrow: Pokud chcete disk kdyz to reknu "zamrazit" tak jak je, tak na to se poptam kolegu ale dle meho je nejjednodussi proste data zazalohovat (bud disk nebo DVD) a system nasledne taktez...Ono pokud to nejaky SW umi tak udela defakto to same - data nakopiruje, system zmrazi a prenese...
"Kdo víno má a nepije,kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl."
Člen Obrázek od 1. února 2011.

wilda2
Návštěvník
Návštěvník

#38 Příspěvek od wilda2 »

Hezký den.Počkám si až co zjistíte.Pokud existuje HP Backup a Recovery,který to umí měl by se nějaký software snad najít.Děkuji za podání zprávy.

vyosek
VIP
VIP

#39 Příspěvek od vyosek »

Tak dotaz uz je u kolegu, ale jak jsem psal vyse - data se daji zazalohovat pouhym nakopirovanim a system zazalohujete napr pres ten Acronis...
"Kdo víno má a nepije,kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl."

wilda2
Návštěvník
Návštěvník

#40 Příspěvek od wilda2 »

Dobrý večer.Já jsem se dostal až k tomu,že jsem program HP Backup and Recouvery v češtině stahl přímo u HP.Problém je asi s instalací.On se sám nainstaluje na místo toho původního a tak ta část Recovery Media Creator zůstane stejná a blokuje znovu použití kopírování celého disku na DVD.Tak se zatím na to vykašlu a budu doufat,že nelapnu žádnou havěť co by mi zničila system. Dík za pomoc a hezký zbytek večera. :oops:

vyosek
VIP
VIP

#41 Příspěvek od vyosek »

Zkuste jeste ten Acronis, ten Vam system zazalohuje...to byste musel trefit na pekneho smejdika...

wilda2
Návštěvník
Návštěvník

#42 Příspěvek od wilda2 »

Acronics jsem nainstaloval,udělal zaváděcí CD a pak jsem zjistil,že jsou možné variace:klonování na jiný pevný disk 2 zálohování na stávající pevný disk.Jelikož na něm ale nemám potřebný prostor tak je mi to na nic. :( Zatím to nechte být ať Vás nezdržuji.Budu ještě bádat.Když tak se přihlásím o konzultaci.Děkuji moc.

vyosek
VIP
VIP

#43 Příspěvek od vyosek »

Dobre, nemate tedy prozatim zac :)

wilda2
Návštěvník
Návštěvník

#44 Příspěvek od wilda2 »

:worship:

vyosek
VIP
VIP

#45 Příspěvek od vyosek »

Pokud se mi kolega ozve, tak urcite napisu :wink:

Odpovědět