Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Výpadky HDD
Moderátor: Moderátoři
Re: Výpadky HDD
Kolega Čarls si myslí, že by to mohl být problém napájecího zdroje. Jaký zdroj tam máte?
Pokud spustíte Wimdows v nouzovém režimu, objeví se ten problém také?
Také by to chtělo nainstalovat software pro čipovou sadu.
Pokud spustíte Wimdows v nouzovém režimu, objeví se ten problém také?
Také by to chtělo nainstalovat software pro čipovou sadu.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde
Zdroj
Ono se to pokaždé objeví až po roku nebo víc po instalaci Operačního Systému.
Taky sem si myslel že by to mohlo být kvůli zdroji a možná s kombinací s něčim jiným já nevim jestli by to šlo, ale nemůže to být třeba tím že po naformátování je disk víc magnetickej a časem se odmagnetizuje a dohromady stim zdrojem by se to mohlo dít?
No našel sem v Dokumentech fotku vnitřku bedny od PC a naštěstí tam je celej zdroj
Je tam napsaný:
AC INPUT 230VAC 3A 50~60Hz
DC OUTPUT +12V +5V +3.3V +5VSB -12V -5V
MAX 25A 35A 28A 2.5A 0.8A 0.5A
CB C€ (PFC) P4 MODEL: 400U-SPE
Ještě přiložim obraz.
Je to trochu špatná kvalita protože sem to opravoval aby to bylo čitelný z té fotky (tam se to lesklo) tak sem to ztmavil a zaostřil.
Kdyby tam něco chybělo tak já klidně rozdělám bednu a dám detailnější fotku.
Taky sem si myslel že by to mohlo být kvůli zdroji a možná s kombinací s něčim jiným já nevim jestli by to šlo, ale nemůže to být třeba tím že po naformátování je disk víc magnetickej a časem se odmagnetizuje a dohromady stim zdrojem by se to mohlo dít?
No našel sem v Dokumentech fotku vnitřku bedny od PC a naštěstí tam je celej zdroj

Je tam napsaný:
AC INPUT 230VAC 3A 50~60Hz
DC OUTPUT +12V +5V +3.3V +5VSB -12V -5V
MAX 25A 35A 28A 2.5A 0.8A 0.5A
CB C€ (PFC) P4 MODEL: 400U-SPE
Ještě přiložim obraz.
Je to trochu špatná kvalita protože sem to opravoval aby to bylo čitelný z té fotky (tam se to lesklo) tak sem to ztmavil a zaostřil.
Kdyby tam něco chybělo tak já klidně rozdělám bednu a dám detailnější fotku.
- Přílohy
-
- Zdroj.jpg
- (195.83 KiB) Staženo 104 x
Formátování disku neškodí, to s tím nemá nic společného.
Jedná se o obyčejný zdroj Eurocase, takže by to mohl být důvod.
Zaruky vám ale žádné nedám.
Může se stát, že ho vyměníte a problém tu bude pořád.
Jak často se to s tím diskem při startu děje? Při každém spuštění nebo jenom občas?
Jedná se o obyčejný zdroj Eurocase, takže by to mohl být důvod.
Zaruky vám ale žádné nedám.
Může se stát, že ho vyměníte a problém tu bude pořád.
Jak často se to s tím diskem při startu děje? Při každém spuštění nebo jenom občas?
Když to zapnu po 1. ten den, tak se to nestane. Ale jak už PC běží zhruba 3 a víc hodin tak se to po restartu (když už asi 30 sekund vidim plochu) stane.
Ale je to postupné zhoršování (asi po měsících)
Ze začátku se to děje jenom při kontrolování Zaváděcích sektorů antivirem.
Potom už se to děje po delším spuštění PC při restartu.
Potom už se to děje při každém spuštění PC.
A potom už se to děje skoro furt - při spuštění PC (někdy i 3x po sobě), při načítání něčeho velkého (třeba programu), při prohlížení internetu ...
Ale je to postupné zhoršování (asi po měsících)
Ze začátku se to děje jenom při kontrolování Zaváděcích sektorů antivirem.
Potom už se to děje po delším spuštění PC při restartu.
Potom už se to děje při každém spuštění PC.
A potom už se to děje skoro furt - při spuštění PC (někdy i 3x po sobě), při načítání něčeho velkého (třeba programu), při prohlížení internetu ...
Zkuste po několika hodinách běhu restart a spuštění v nouzovém režimu (F8 při startu) zda k tomu dojde taky.
Dovolím si vstoupit
Osobně ten zdroj vyhodit do šrotu EUROCASE jsou špatné zdroje
Obětujte a kupte http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... O0V41NKTM0
Pokud se to nezlepší tak stejně jen prospějete svému Pc v delší životnosti
Na Slovensku jsou tyto zdroje dokonce zakázány prodávat jelikož jsou nebezpečné co se týká 350W se bude týkat i 400W
To co jsem četl na ruzných forech pokud vydrží víc jak zaruku je uspěch a velký je pokud nevezme sebou zbytek Pc do hrobu.
Zdroj http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=109&t=130592
Osobně ten zdroj vyhodit do šrotu EUROCASE jsou špatné zdroje
Obětujte a kupte http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... O0V41NKTM0
Pokud se to nezlepší tak stejně jen prospějete svému Pc v delší životnosti
Na Slovensku jsou tyto zdroje dokonce zakázány prodávat jelikož jsou nebezpečné co se týká 350W se bude týkat i 400W
To co jsem četl na ruzných forech pokud vydrží víc jak zaruku je uspěch a velký je pokud nevezme sebou zbytek Pc do hrobu.
Zdroj http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=109&t=130592
Nikdo není dobrý náhodně,ctnosti je třeba se učit.
SENECA
SENECA
A sakra, já sem to tim nouzovým režimem zhoršil.
Když sem restartoval PC tak sem to nestih a PC se mi do OS zapl normálně rychle se načtl všechno dobrý. Ale protože sem to chtěl v nouzového režimu tak sem to restartoval znovu, zapl nouzový režim a tam mi to vyplo hned jako by se to o něco zadrhlo takovej divnej zvuk.
No jak sem se vrátil do normálního OS tak už to je zase spomalený a zase to vypíná skoro furt.
Asi to vrátim ze zálohy.
Když sem restartoval PC tak sem to nestih a PC se mi do OS zapl normálně rychle se načtl všechno dobrý. Ale protože sem to chtěl v nouzového režimu tak sem to restartoval znovu, zapl nouzový režim a tam mi to vyplo hned jako by se to o něco zadrhlo takovej divnej zvuk.
No jak sem se vrátil do normálního OS tak už to je zase spomalený a zase to vypíná skoro furt.
Asi to vrátim ze zálohy.
Nouzovým režimem jste to určitě nezhoršil. Je to nějaká závada hardwaru.
Stáhněte a nainstalujte HeavyLoad
Pak stáhněte CPUID HardwareMonitor
Spusťte HardwareMonitor a pak spusťte test v HeavyLoad.
Nějakou dobu monitorujte teploty a pak sem hoďte screen.
Dále je opravdu možné, že máte problém s diskem. S.M.A.R.T. by to měl sice zachytit, člověk ale nikdy neví
Stáhněte a nainstalujte HeavyLoad
Pak stáhněte CPUID HardwareMonitor
Spusťte HardwareMonitor a pak spusťte test v HeavyLoad.
Nějakou dobu monitorujte teploty a pak sem hoďte screen.
Dále je opravdu možné, že máte problém s diskem. S.M.A.R.T. by to měl sice zachytit, člověk ale nikdy neví

Já se těchto programů docela bojim protože po 2. když mi dělal toto tento disk (to se mi stalo po nějakym editoru icon) tak se bojim instalovat to, co neznám.
Ale večer to udělám, teď zrovna nemám čas být u PC.
Ale večer to udělám, teď zrovna nemám čas být u PC.
Test
Tak sem to zapl a dávám screen, ale disk mi v těch 11 ti minutách ani 1 nevypl. A to je už PC zaplej snad 4 hodiny.
No kdybych to teď restartoval tak to vypne ale u toho testu nic.
No kdybych to teď restartoval tak to vypne ale u toho testu nic.
- Přílohy
-
- Screen.JPG
- (273.89 KiB) Staženo 64 x
Omlouvám se za vpadnutí. Odhaduji to na zdroj,ty voltáže jsou celkem divočina... 

Anti Spam-dárek pro všechny spamboty světa
Ten zdroj je na recyklaci a to se slušně vyjadřuji
To kolísání napětí na procáku je akorád ho odkecat
toto http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... O0V41NKTM0 vyřeší váš problém pokud už nejsou načnutý součástky na ZD a přidat ventilátor do kejsu dozadu na bednu změřit co se tam vejde 80x80 nebo větší
Pokud netrpíte nouzí o peníze a budete myslet na budoucí pc kupte tento Enermax http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... O0V41NLZU2
Ten vám utahne snad skoro vše Pokud nedáte do PC víc jak 2 grafiky a finance máte za cca 1rok zpátky na elektrice pokud budete provozovat Pc 8h denně 365dní
To kolísání napětí na procáku je akorád ho odkecat
toto http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... O0V41NKTM0 vyřeší váš problém pokud už nejsou načnutý součástky na ZD a přidat ventilátor do kejsu dozadu na bednu změřit co se tam vejde 80x80 nebo větší
Pokud netrpíte nouzí o peníze a budete myslet na budoucí pc kupte tento Enermax http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... O0V41NLZU2
Ten vám utahne snad skoro vše Pokud nedáte do PC víc jak 2 grafiky a finance máte za cca 1rok zpátky na elektrice pokud budete provozovat Pc 8h denně 365dní
Nikdo není dobrý náhodně,ctnosti je třeba se učit.
SENECA
SENECA
Moc vám všem děkuji za rady. Někdy ten zdroj koupim a uvidim.
Ale to bude teprve problém to tam dát, vede z toho tolik drátků
abych něco nezapojil špatně.
Ale to bude teprve problém to tam dát, vede z toho tolik drátků