mbr rootkit

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz

Vážení uživaterlé!
Ve dnech 4. - 6-9.2026 budou někteříí naši členové na každoročním srazu fóra. Žádáme vás, abyste měli strpení, nemusí se na na řešení vašeho problému dostat hned. Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
maadr
Návštěvník
Návštěvník

mbr rootkit

#1 Příspěvek od maadr »

Proscanoval jsem pc pomoci Comodo Internet Security s vysledkem http://www.edisk.cz/stahni/96827/comodo.txt_279B.html
Mam ty 3 veci pomoci Comodo vycistit nebo zvolit jiny postup. Diky za radu
(pred casem jsem pouzil Combofix a neodinstaloval jsem ho, jen smazal)

Tom

vyosek
VIP
VIP
Místo/Bydliště: Šalingrad - Brno

Re: mbr rootkit

#2 Příspěvek od vyosek »

Zdravim a pekny den preji :)

:arrow: ComboFix jste pouzil na doporuceni nebo jen tak sam od sebe :???: Log byl docisten :???:

:arrow: Vlozte mi sem log z CF...

:arrow: Dle logy z Comoda to nevypada na mbr rootkit, jen se mu nelibi ten soubor mbr.exe - predpokladam ze jste na foru pracoval s utilitou mbr.exe. Ale Vase obavy overime

:arrow: Stahnete SytemLook (viz muj podpis) a ulozte jej na plochu
  • Do okna vlozte skript nize
  • Kód: Vybrat vše

:filefind
    mbr.exe
  • Kliknete na Look
  • Tlacitko Look se zmeni na Scanning a zsedne
  • Pockejte pokud se tlacitko Scanning opet nezmeni na Look - tak poznate ze SystemLook dokoncil svou praci
  • Vyskoci na Vas log s nazvem SystemLook (pripadne bude ulozen na plose), jeho obsah mi sem vlozte
"Kdo víno má a nepije,kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl."
Člen Obrázek od 1. února 2011.

maadr
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od maadr »

SystemLook 04.09.10 by jpshortstuff
Log created at 16:31 on 30/11/2010 by Tomas
Administrator - Elevation successful

========== filefind ==========

Searching for "mbr.exe"
C:\WINDOWS\MBR.exe --a---- 85504 bytes [22:45 02/11/2010] [16:44 30/10/2010] (Unable to calculate MD5)

-= EOF =-

ComboFix jsem pouzil po porade na tomto foru (cca pred 2 mesici),ale nic to pry tehdy nenaslo. Takze mam log CF udelat znovu?
S nicim jinym jsem nepracoval, tedy ani s utilitou mbr.exe.

vyosek
VIP
VIP

#4 Příspěvek od vyosek »

:arrow: Nasledujici soubory otestujte na VirusTotalu (viz muj podpis)
  • C:\WINDOWS\MBR.exe
  • Kliknete na Prochazet
  • Soubor nehledejte, jen vlozte cestu souboru, ktery chci otestovat
  • Kliknete na Send File
  • Pokud na Vas vyskoci obrazovka jako je nize, tak kliknete na ReAnalyse
    Obrázek
  • Vysledek analyzy sem vlozte (jako odkaz)
"Kdo víno má a nepije,kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl."

maadr
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od maadr »

Scanovalo to, ale pak se mi nezobrazilo vubec nic. Po chvili to skocilo na tu zadavaci stranku virustotal. Co tedy dal? :)

vyosek
VIP
VIP

#6 Příspěvek od vyosek »

:arrow: Zkuste otestovat na JottiScanu http://virusscan.jotti.org/cs

vyosek
VIP
VIP

#7 Příspěvek od vyosek »

:arrow: Kdyz Vam rozeberu radky z comoda s vysvetleni, snad lepe pochopite co tim comodo chtelo rict

Heur.Suspicious@132632841 C:\WINDOWS\MBR.exe

Vyhodnotilo podivne (ne zrovna koser) chovani souboru mbr.exe na zaklade heuretisticke kontroly - pokud je to nastroj na kontrolu mbr sektoru, tak se nedivim, jelikoz do mbr sektoru nema kdo do lezt

UnclassifiedMalware@139847371 C:\System Volume Information\_restore{86C80642-197E-4FFE-9CA2-A62B759E7675}\RP92\A0009030.exe
Havet v bodech obnoveni - smazte dle navodu nize

Heur.Corrupt.PE@-1 C:\Documents and Settings\Tomas\Plocha\SKOLA\Zlin\DOWN\něco k tisku do Mikra\Mikro5.doc

Znaci poskozenou strukturu souboru

:arrow: Havet se usadila v bodech obnoveni - smazte je dle navodu kolegy riffa http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php?f=11&t=47040

Odpovědět