Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Harddisk je v biosu ale nejde vidět
Moderátor: Moderátoři
Harddisk je v biosu ale nejde vidět
Dobrý den, včera jsem vzal svůj hard disk s daty k přítelkyni, protože její mladší bratr chtěl nějaké data z disku (dělal sem to už víckrát a nikdy nebyl problém, zapojil jsem na základní desku, spustil a šlapalo to) , no..tak sem to zapojil, otevřu tento počítač a nic..disk nešel vidět, nakonec jsem se dostal přes (pravým) tento počítač a spravovat, tam uložiště a viděl jsem tam ten disk, přiřadil jsme mu písmenko D a naráz šel hezky vidět, jenomže potom nastal první problém..vytáhl sem hdd a pc nenabootoval s tím hdd co tam je normálně..psalo to ,,BOOTMGR chybí" no tak jejich disk mám tady u mě taky, říkal sem si že to spravím u mě doma, jenomže co se nestalo..zapojím svůj disk zpět do mojeho pc a nenaskočil.. je v BIOSu..je ve správci zařízení ( ale ve vlastnostech-svazky/ nic není.. je tam jen ten můj disk se systémem(C) ) ale nejde vidět v tento počítač, načetl se přes r-studio a vyhledalo to obrázky a nějaké písničky a tak z toho disku který nejde otevřít.. problém je v tom že u přítelkyně sme ten disk rozjel tak, že sme klikl pravým na tento počítač a dal spravovat, tam sem najel do uložiště a pojmenoval ho a jel..ale tady v uložišti není! ... nevím si vůbec rady.. nechci formát to říkám hnedka..mám tam asi 8 dovolených, hrozně moc složek s fotkama, moje osobní dokumenty(kresby,zachované fotky,textové soubory a různé takové ty věci z mládí kdy bylo líp:D ) no.. jsem v*l že si to všechno nezálohuju, já vím!... ukamenujte mě, to je moje blbost, ale opravdu chtěl bych to nějak vyřešit bez formátu (320 gb dat)
Re: Harddisk je v biosu ale nejde vidět
Mrkni se prosím tě ještě jednou do správce disků, v menu zobrazit zvol seznam disků a podívej se, jestli ten disk bude v seznamu.
Napiš mi, jak byl ten disk rozdělený na oddíly.
Nevím, jestli ti budu schopen pomoci, ale pokusím se.
Napiš mi, jak byl ten disk rozdělený na oddíly.
Nevím, jestli ti budu schopen pomoci, ale pokusím se.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde
Asi došlo k přepsání zavaděče a doma máš zřejmě jiný OS než přitelkyně...
Začal bych tím nejjednodušším, tj. pokusem o opravu instalace OS z média.
Začal bych tím nejjednodušším, tj. pokusem o opravu instalace OS z média.
V nekomerční zóně prosím TYKAT...
MiliNess: v seznamu je, ale je u něj kapacita 0 MB
rozdělený není nijak, mám dva disky..C a D, poškozený je D(data) u přítelkyně i u mě je Win 7
rozdělený není nijak, mám dva disky..C a D, poškozený je D(data) u přítelkyně i u mě je Win 7
Takže jeden problé je vyřešen a jelikož by se to někomu mohlo hodit, něco o tom napíšu.
Ten disk s daty byl konfigurován jako dynamický disk.
Po připojení tohoto disku do jiného počítače, dojde k importaci databáze LDM (ta popisuje rozdělení disku na soft oddíly a nachází se na dynamickém disku - 1MB na konci dynamického disku) a k jejímu pozměnění. Pokud disk opět vrátíte do původního PC, ve správci disků se objeví jako cizí disk a je nutno v kontextovém menu zvolit "Importovat cizí disky" (nebo jste dotázáni automaticky)
Problém ale nastane, pokud převedete základní disk na dynamický, přejmenujete počítač
(Start->Počítač->Vlastnosti->Název počítače) a pojmenujete ho tak, že jsou v názvu dvoubajtové znaky
(žščřňáý atd.) Po vytažení disku, připojení do jiného PC a navrácení zpět, vám při importaci dynamických disků vyskočí chybová hláška, že "název balíčku je neplatný".
Stačí tedy přejmenovat počítač např. z "Přemek Šoustálek" na Premek Soustalek a pak znovu naimportovat cizí disky ve správci disků.
Na druhém disku chybí boot manager i BCD.
Ten disk s daty byl konfigurován jako dynamický disk.
Po připojení tohoto disku do jiného počítače, dojde k importaci databáze LDM (ta popisuje rozdělení disku na soft oddíly a nachází se na dynamickém disku - 1MB na konci dynamického disku) a k jejímu pozměnění. Pokud disk opět vrátíte do původního PC, ve správci disků se objeví jako cizí disk a je nutno v kontextovém menu zvolit "Importovat cizí disky" (nebo jste dotázáni automaticky)
Problém ale nastane, pokud převedete základní disk na dynamický, přejmenujete počítač
(Start->Počítač->Vlastnosti->Název počítače) a pojmenujete ho tak, že jsou v názvu dvoubajtové znaky
(žščřňáý atd.) Po vytažení disku, připojení do jiného PC a navrácení zpět, vám při importaci dynamických disků vyskočí chybová hláška, že "název balíčku je neplatný".
Stačí tedy přejmenovat počítač např. z "Přemek Šoustálek" na Premek Soustalek a pak znovu naimportovat cizí disky ve správci disků.
Na druhém disku chybí boot manager i BCD.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde