Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Harddisk je v biosu ale nejde vidět

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Prestige
Návštěvník
Návštěvník

Harddisk je v biosu ale nejde vidět

#1 Příspěvek od Prestige »

Dobrý den, včera jsem vzal svůj hard disk s daty k přítelkyni, protože její mladší bratr chtěl nějaké data z disku (dělal sem to už víckrát a nikdy nebyl problém, zapojil jsem na základní desku, spustil a šlapalo to) , no..tak sem to zapojil, otevřu tento počítač a nic..disk nešel vidět, nakonec jsem se dostal přes (pravým) tento počítač a spravovat, tam uložiště a viděl jsem tam ten disk, přiřadil jsme mu písmenko D a naráz šel hezky vidět, jenomže potom nastal první problém..vytáhl sem hdd a pc nenabootoval s tím hdd co tam je normálně..psalo to ,,BOOTMGR chybí" no tak jejich disk mám tady u mě taky, říkal sem si že to spravím u mě doma, jenomže co se nestalo..zapojím svůj disk zpět do mojeho pc a nenaskočil.. je v BIOSu..je ve správci zařízení ( ale ve vlastnostech-svazky/ nic není.. je tam jen ten můj disk se systémem(C) ) ale nejde vidět v tento počítač, načetl se přes r-studio a vyhledalo to obrázky a nějaké písničky a tak z toho disku který nejde otevřít.. problém je v tom že u přítelkyně sme ten disk rozjel tak, že sme klikl pravým na tento počítač a dal spravovat, tam sem najel do uložiště a pojmenoval ho a jel..ale tady v uložišti není! ... nevím si vůbec rady.. nechci formát to říkám hnedka..mám tam asi 8 dovolených, hrozně moc složek s fotkama, moje osobní dokumenty(kresby,zachované fotky,textové soubory a různé takové ty věci z mládí kdy bylo líp:D ) no.. jsem v*l že si to všechno nezálohuju, já vím!... ukamenujte mě, to je moje blbost, ale opravdu chtěl bych to nějak vyřešit bez formátu (320 gb dat)

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

Re: Harddisk je v biosu ale nejde vidět

#2 Příspěvek od MiliNess »

Mrkni se prosím tě ještě jednou do správce disků, v menu zobrazit zvol seznam disků a podívej se, jestli ten disk bude v seznamu.
Napiš mi, jak byl ten disk rozdělený na oddíly.
Nevím, jestli ti budu schopen pomoci, ale pokusím se.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde

rousini
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#3 Příspěvek od rousini »

Asi došlo k přepsání zavaděče a doma máš zřejmě jiný OS než přitelkyně...
Začal bych tím nejjednodušším, tj. pokusem o opravu instalace OS z média.
V nekomerční zóně prosím TYKAT...

Prestige
Návštěvník
Návštěvník

#4 Příspěvek od Prestige »

MiliNess: v seznamu je, ale je u něj kapacita 0 MB

rozdělený není nijak, mám dva disky..C a D, poškozený je D(data) u přítelkyně i u mě je Win 7

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#5 Příspěvek od MiliNess »

Takže jeden problé je vyřešen a jelikož by se to někomu mohlo hodit, něco o tom napíšu.
Ten disk s daty byl konfigurován jako dynamický disk.
Po připojení tohoto disku do jiného počítače, dojde k importaci databáze LDM (ta popisuje rozdělení disku na soft oddíly a nachází se na dynamickém disku - 1MB na konci dynamického disku) a k jejímu pozměnění. Pokud disk opět vrátíte do původního PC, ve správci disků se objeví jako cizí disk a je nutno v kontextovém menu zvolit "Importovat cizí disky" (nebo jste dotázáni automaticky)
Problém ale nastane, pokud převedete základní disk na dynamický, přejmenujete počítač
(Start->Počítač->Vlastnosti->Název počítače) a pojmenujete ho tak, že jsou v názvu dvoubajtové znaky
(žščřňáý atd.) Po vytažení disku, připojení do jiného PC a navrácení zpět, vám při importaci dynamických disků vyskočí chybová hláška, že "název balíčku je neplatný".
Stačí tedy přejmenovat počítač např. z "Přemek Šoustálek" na Premek Soustalek a pak znovu naimportovat cizí disky ve správci disků.

Na druhém disku chybí boot manager i BCD.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde

Odpovědět