Prosím o pomoc, 2x explorer.exe, noťas se seká a divně chová

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz

Vážení uživaterlé!
Ve dnech 4. - 6-9.2026 budou někteříí naši členové na každoročním srazu fóra. Žádáme vás, abyste měli strpení, nemusí se na na řešení vašeho problému dostat hned. Děkujeme za pochopení.
Zpráva
Autor
vyosek
VIP
VIP
Místo/Bydliště: Šalingrad - Brno

Re: Prosím o pomoc, 2x explorer.exe, noťas se seká a divně c

#31 Příspěvek od vyosek »

Ano, uz rozumime...

Nejakou klavesovou zkratku, netusim...zkuste tu na zesileni jasu, jestli se chytne...
"Kdo víno má a nepije,kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl."
Člen Obrázek od 1. února 2011.

kari.kucerova
Návštěvník
Návštěvník

#32 Příspěvek od kari.kucerova »

Dobře, jdu to zkusit a dám vědět, zda byla nějaká reakce. Jinak běhám od kamaráda domů a zase zpět mezi paneláky, tak je to celkem sranda. :-)
Teď jsem si v souvislosti co píšete uvědomila, že ten display notebooku, co mám rozbitý, tak samozřejmě svítí. A i když není poznat, co notebook dělá, dá se například dobře poznat, když stisknu klávesu se symbolem Windows, že se v místech, kde jindy nabídka Start je, objevují světlejší stíny ve velikosti přesně právě nabídky Start. Třeba Vám to nějak pomůže. Jdu vyzkoušet ten jas.

kari.kucerova
Návštěvník
Návštěvník

#33 Příspěvek od kari.kucerova »

Tak na ten jas to nereaguje. Zkusila jsem ale Win+P a pak šipku vpravo, protože si pamatuji, že tak jsem si spouštěla výběr extermího monitoru a vypnul se mi display na notebooku. Tentokrát to ale noťas během cca 2 vteřin vyplo. Zkusila jsem pro jistotu vícekrát a vždy to samé.

vyosek
VIP
VIP

#34 Příspěvek od vyosek »

Nejak me nenapada reseni jak bez monitoru se z nouzaku dostat :?: Zrejme to bude chtit zasah servisu....
"Kdo víno má a nepije,kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl."

kari.kucerova
Návštěvník
Návštěvník

#35 Příspěvek od kari.kucerova »

Oříšek, viďte? No já strávila celý den hledáním a napadlo mě zkusit se dostat dovnitř tímto způsobem: restart, F8 a chvíli počkat. Pak dát PageDown a ve většině případů bylo na Googlu v různých obrázcích 5x šipka nahoru, což je Poslední známá funkční konfigurace. A ono to vyšlo. Jsem opět na svém noťasu, ale hodilo mě to zatím jen do nouzového režimu. I tak ale úspěch.
Co jsem se dočetla na jiných místech na netu, tak by prý mělo být dobré dát externí monitor jako primární, aby se prý zapínal vždy, i v těchto případech. Myslíte, že je to dobrá rada? Raději počkám na Vaše vyjádření, než něco zvojtit.

vyosek
VIP
VIP

#36 Příspěvek od vyosek »

Vyyyyyyborne :thumbsup:

Ano, externimonitor jako primsrni a pak by vam mel nabihat...

kari.kucerova
Návštěvník
Návštěvník

#37 Příspěvek od kari.kucerova »

:|

Tak to mám dvojnásobnou radost, ono dostat pochvalu od "IT" odborníka v místě, kde se to jimi jen hemží... Hmmmm :-)

Dobře, takže to jdu nastavit a zkusím udělat ten script, snad to nebude trvat dlouho. Dám vědět, jak se noťas chová.

vyosek
VIP
VIP

#38 Příspěvek od vyosek »

Tak zkuste a uvidime :)

Odpovědět