Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Problém HDD

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
sonycek17
Návštěvník
Návštěvník

Problém HDD

#1 Příspěvek od sonycek17 »

Ahoj
prosím já mam velkej problem s HDD jsem zacatecnik na pocitace takze jsem rad ze jsem si nainstaloval windows a jeste ktomu ho mam anglicky ale to neni muj problem. Muj problem je v HDD celej zivot jsem mel jeden HDD na kterej sem flaknul windows a ostatni veci a bylo vsechn v poradku ale od znameho sem dostal hdd tak si rikam kurde co by ne tak sem ho zapojil ale muj pocitac ho nevidi a kdyz jsem na nej chtel nainstalovat windows tak mi to napsalo ze nemuzu neco o dynamickym disku nebo co v biosu to HDD je videt a i v spravci zarizeni ale nejak divne prosim o radu prikladam obrazek. Na tom obrázku je videt nejaky 100Mb neoznaceny disk pak muj starej disk 100 GB ale ten od znameho 148 GB je napsanej pouze dole jako unalocated ale naformatovat pri instalaci windows nejde kvuli hlasce s dynamyckym diskem .. Je to proste zvlastni diky za vsechnu pomoc kterou doufam dostanu :)
Přílohy
sony.jpg
sony.jpg (119.83 KiB) Zobrazeno 2053 x

motji
VIP
VIP

Re: Problém HDD

#2 Příspěvek od motji »

Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému!
Vždy před odvirováním počítače zazálohujte důležitá data :!:
Chcete podpořit naše forum? Informace zde

Obrázek

K zastižení jsem spíše v noci, mezi 21.-23. hodinou
Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

Pavuk29
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Pavuk29 »

Ten 100 MB si tam vytvoril zrejme system pri pokuse o instalaciu.
Vyhod ich tam obidva tie oddiely a daj vytvorit jeden Basic, naformatuj na NTFS. Potom si s nim uz instalator poradi. Kolkatku mas Windows? A kolkatku sa tam pokusas nainstalovat?
Slonik, sry za vstup :worship:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:!: PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA :!: :spam:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V pripadne akutnych problemov s chodom fora, :207: pripadne s inymi uzivatelmi, :whip: kontaktujte ma na ICQ alebo mailom :31: na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.
http://www.icq.com/people/267560078/
:183: hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821
:!: pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#4 Příspěvek od MiliNess »

Nejprve je třeba převést disk z dynamického na základní. Pokud na něm stále nic nemáš, uděláme to pomocí Diskpartu.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde

sonycek17
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od sonycek17 »

ahoj jsem docela vedle z toho co jste mi poslali a nejak nevim co teda presne udelat jinak vlastnim windows 7 o 8 nemam zatim zajem nepricuchl jsem k nim takze bych rad nainstaloval ten windows jenze jak rikam zkusenost s pocitaci je docela malinka

sonycek17
Návštěvník
Návštěvník

#6 Příspěvek od sonycek17 »

já jsem totiz priradil k tomu disku pismenko ale porad me znepokojuje ze ten disk je dynamicky ja totiz nevim rozdil mezi dynamicky a zakladnim diskem :( muzu na to ukladat filmy hry dokumenty do prace? Convert to Basic disk nejde protoze je to zasedle ta nabidka a kdyz klepnu pravym na format nebo delete tak to napise ze System located on system disk cannot be deleted :) takze jsem docela ve slepy ulicce

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#7 Příspěvek od MiliNess »

A můžeme ho vymazat? Nemáš na něm nějaká data?

Pavuk29
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Pavuk29 »

Ak som to pochopil, nema tam nic. Ja by som neriesil nejaky prevod, vymazat vsetko a zacat odznova :)
:!: PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA :!: :spam:
V pripadne akutnych problemov s chodom fora, :207: pripadne s inymi uzivatelmi, :whip: kontaktujte ma na ICQ alebo mailom :31: na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.
http://www.icq.com/people/267560078/
:183: hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821
:!: pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601

sonycek17
Návštěvník
Návštěvník

#9 Příspěvek od sonycek17 »

vymazat to nejde ani v biosu disk proste nelze naformatovat. Pridelil jsem tomu pismenko afunguje to v poradku akorat je disk dynamicky bude to mit nejaky vliv na chod aplikaci na trom disku nebo si nema delat starosti rad bych tam ukladal veci do prace atd.

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#10 Příspěvek od MiliNess »

Stačí spustit příkazový řádek s právy správce a napsat příkaz
bcdboot c:\windows /l cs-cz /s c:
Pak ve správě disků kliknout pravým myšítkem na Disk 0 (svazek C:) a nastavit oddíl jako aktivní.
Dále v příkazovém řádku spuštěným s právy správce spustit nástroj Diskpart a příkaz
select disk 1
inactive

Restartovat počítač, opět spustit příkazový řádek s právy správce, v něm nástroj Diskpart a
list disk (zkontrolovat, zda disk 1 je ten 150GB dynamický)
pokud ano, tak
select disk 1
clean
create partition primary
format fs=ntfs quick
exit

Na funkci aplikací by ale dynamický disk mít vliv neměl.
Při tomto bude obsah dynamického disku smazán.

sonycek17
Návštěvník
Návštěvník

#11 Příspěvek od sonycek17 »

jezismarja vy ste snad strazni andele hloupejch lidi co vlastni pocitac :) dekuju moc uz je vse v poradku ! Diky za snahu a cas

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#12 Příspěvek od MiliNess »

Rádo se stalo :)

Odpovědět