Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

HDD - diagnostika po pádu

Moderátoři: Rudy, Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Premek84
Návštěvník
Návštěvník

HDD - diagnostika po pádu

#1 Příspěvek od Premek84 »

Dobrý den,

obracím se na Vás s problémem s mým HDD - začnu od začátku - cca před rokem jsem zakoupil WD HDD 3TB v boxu = zašifrované data jak jsem pochopil přes takovou destičku v boxu... ale to předbíhám... při kopírování dat mi do něj zavadila manželka a HDD se obratíl na bok... a za 5minut zase :roll: mno....kopírování normálně pokračovalo a nevěnoval jsem tomu větší pozornost..až k večeru když jsem tam natlačil cca 300GB fotek atd a ty samozřejmě smazal z původního disku.. ( nechci tohle řešit prosím dále :D ) tak se mi PC zasekl...HDD již na tomto PC nenaběhl...polilo mě horko..zkusil jsem druhý PC a tam se vždy PC zasekávalo když jsem HDD připojil....zkrátím to..měl jsem dvě možnosti - zkusit reklamovat HDD i když to byla prokazatelně má vina a nerozebírat box anebo rozebrat box a přijít o záruku a pokusit se zachránit data...zvolil jsem druhou možnost = rozebral box a pokusil se HDD nějak oživit = nepovedlo se mi to... zkusil jsem jednu firmu z Brna která mi úspěšně vyměnila mám pocit, že čipset na mém NTB a ntb šlape jako hodinky...nepovedlo se jim opravit HDD a jediná možnost byla pokusit se rozebrat HDD a zkusit vyčíst data s nejistým výsledkem za hříšné peníze....rozloučil jsem se nakonec po dlouhém váhání s daty a HDD schoval do stolu...

občas jsem jej vytáhl a napadlo mě jestli by nešlo alespoň naformátovat distk a pokusit se najít a "vymazat" vadné sektory tak, abych prostě mohl alespoň na nějaké kraviny využít par stovek GB místa.... momentálně jej mám připojený přes SATA ( přes USB externí převodník ) a HDD se neukazuje, ale např v HDDScanu se mi ukáže, ale testy neprojdou...

Mohli bysme se společně pokusit alespoň něco s tímto provést je-li to možné? pokud né tak HDD prostě hodím pod buchar :lol:

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: HDD - diagnostika po pádu

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Podstatné je, zda systém ten disk vidí, nebo ne. V případě, že ano, existují utility, jimiž se lze na něj dostat. Pokud systém disk nevidí, není jiná možnost, než ta, kterou vám nabízeli, anebo data obětovat.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Premek84
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od Premek84 »

Přímo Tento počítač HDD nevidí, ale přes HDDscan např. DISK vidět je...teda alespoň byl před chvilkou...teď ho zase nevidím...

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

To nezní moc nadějně. Musí být viděn takovými utilitami, jako např. Recuva: http://www.slunecnice.cz/sw/recuva/ , přípoadně dalšími (ty jsou ovšem placené). Jinak z něj žádná data nevytáhnete. HDDScan je utilita na Low-level kontrolu disku.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Premek84
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od Premek84 »

Co se tyce dat s temi jsem se uz rozloucil davno...ale ted zkousim tu RECUVU tak dam vedet...me slo o to jestli by nesel po nejakem formatu+oprave alespon pouzitelny na nejake odkladani blbosti na disk...

PS: RECUVA disk bohuzel nevidi....

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Rudy »

OK. Existují programy na Low-level format. Pokud ho takový program uvidí, je možné ho požít. Pozor, low level formát může trvat i několik dnů! Po něm pak nastoupí normální formátování. Nelze ale dopředu zaručit úspěch.

Varování:

Premek84
Návštěvník
Návštěvník

#7 Příspěvek od Premek84 »

Mohu poprosit o odkaz? zkusim to...

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Rudy »

Varování:

Premek84
Návštěvník
Návštěvník

#9 Příspěvek od Premek84 »

Rudy - tak bohuzel... nenajde to ani HD TUNE ani HDDscan ani Tebou doporucena utilita... je zajimave, ze dnes poprve kdyz jsem to zapojil tak se chytl, ale po nejakem testu hodil error a uz nereaguje..kdyz jej zapojim klasicky pres satu do desky tak mi to zamrzne uplne v biosu ( nejsem si jisty napinovanim master/slave... ), ale pres externi predradnik proste nenajdu...skoda :x

Khaan

#10 Příspěvek od Khaan »

Zdravím, ještě můžete zkusit TestDisk.
BTW raději kupuju jinou velikost, některé ty HDD, 3TB od WD, mají vyšší poruchovost.
Edit. Raději edit, ať to není zavádějící. 2Pavuk: Nevím, pogoogli, já bych si vsadil, že třeba pětistovky v porovnání s 750 budou mít větší survival rate, ale třeba dostatečně reprezetativní vzorek.
Naposledy upravil(a) Khaan dne 09 úno 2014 03:34, celkem upraveno 1 x.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Rudy »

Obávám se, že disku už nebude pomoci.

Varování:

Pavuk29
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Pavuk29 »

Ja mam Hitachi 750 GB v notebooku, to som na ktorej strane barikady? :D
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:!: PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA :!: :spam:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V pripadne akutnych problemov s chodom fora, :207: pripadne s inymi uzivatelmi, :whip: kontaktujte ma na ICQ alebo mailom :31: na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.
http://www.icq.com/people/267560078/
:183: hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821
:!: pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601

Odpovědět