Dobrý den,
obracím se na Vás s problémem s mým HDD - začnu od začátku - cca před rokem jsem zakoupil WD HDD 3TB v boxu = zašifrované data jak jsem pochopil přes takovou destičku v boxu... ale to předbíhám... při kopírování dat mi do něj zavadila manželka a HDD se obratíl na bok... a za 5minut zase

mno....kopírování normálně pokračovalo a nevěnoval jsem tomu větší pozornost..až k večeru když jsem tam natlačil cca 300GB fotek atd a ty samozřejmě smazal z původního disku.. ( nechci tohle řešit prosím dále

) tak se mi PC zasekl...HDD již na tomto PC nenaběhl...polilo mě horko..zkusil jsem druhý PC a tam se vždy PC zasekávalo když jsem HDD připojil....zkrátím to..měl jsem dvě možnosti - zkusit reklamovat HDD i když to byla prokazatelně má vina a nerozebírat box anebo rozebrat box a přijít o záruku a pokusit se zachránit data...zvolil jsem druhou možnost = rozebral box a pokusil se HDD nějak oživit = nepovedlo se mi to... zkusil jsem jednu firmu z Brna která mi úspěšně vyměnila mám pocit, že čipset na mém NTB a ntb šlape jako hodinky...nepovedlo se jim opravit HDD a jediná možnost byla pokusit se rozebrat HDD a zkusit vyčíst data s nejistým výsledkem za hříšné peníze....rozloučil jsem se nakonec po dlouhém váhání s daty a HDD schoval do stolu...
občas jsem jej vytáhl a napadlo mě jestli by nešlo alespoň naformátovat distk a pokusit se najít a "vymazat" vadné sektory tak, abych prostě mohl alespoň na nějaké kraviny využít par stovek GB místa.... momentálně jej mám připojený přes SATA ( přes USB externí převodník ) a HDD se neukazuje, ale např v HDDScanu se mi ukáže, ale testy neprojdou...
Mohli bysme se společně pokusit alespoň něco s tímto provést je-li to možné? pokud né tak HDD prostě hodím pod buchar