Dobrý den, dostal jsem na opravu počítač od mamčiny kolegyně z práce. Při spuštění se rosvítí jak ledka Power tak HDD a nepřesatnou svítit. Napadlo mě připojit hdd do mého počítače. Při projíždění avastem byly nalezeny dva viry. jeden z nich je ale v pagefile.sys a nejde opravit. Bohužel odstranit ho nemohu páč je důležitý. Dotaz tedy zní: Jak windows opravit, když nejde spustit. Dostat na HDD se dá jen z mého počítače. Přeinstalovat win? (nemám originální cd)
Jeden virus byl opraven a druhý v pagefile.sys je podle avastu: win32:small-huf (trj)
Díky za rady.

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Virus v pagefile.sys (win32:small-huf)
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Re: Virus v pagefile.sys (win32:small-huf)
To jsem netušil že se zase vytvoří. Zkusím to.
"napadený počítač" se vůbec nespustí. Rozjedou se větráky, hdd, rozsítí se ledky HDD a Power a to je vše. Ani obrazovka se nezapne.
Aktualizace: Ledky se rozsívítí a svítí nonstop. Vypnutí podržením zapínacího tlačítka taky nereaguje. Vypnout ho lze pouze spínačem na zdroji.
"napadený počítač" se vůbec nespustí. Rozjedou se větráky, hdd, rozsítí se ledky HDD a Power a to je vše. Ani obrazovka se nezapne.
Aktualizace: Ledky se rozsívítí a svítí nonstop. Vypnutí podržením zapínacího tlačítka taky nereaguje. Vypnout ho lze pouze spínačem na zdroji.
Naposledy upravil(a) vlkator dne 18 říj 2012 17:26, celkem upraveno 1 x.
Bohužel jsem soubor již smazal.
Mám doma jen jeden monitor takže až za chvíli zkusím zda bez hdd najede bios. (každopádně jsem zkoušel zapnout pc bez monitoru a hdd a vypadá že najíždí normálně. Rozsvítí se power a HDD nesvítí.)
Doplněno: pc nemá grafickou kartu.
Mám doma jen jeden monitor takže až za chvíli zkusím zda bez hdd najede bios. (každopádně jsem zkoušel zapnout pc bez monitoru a hdd a vypadá že najíždí normálně. Rozsvítí se power a HDD nesvítí.)
Doplněno: pc nemá grafickou kartu.
Tak: Při zapojeném HDD (bez pagefile.sys) se hdd roztočí rozsvítí se Power roztočí větráky zkontroluje cd mechanika, ale obrazovka se nezapne.
Momentálně jsem vytáhnul baterii a za hoďku to zase zapnu.
Grafiku mám svoji, ale nevím jak by se chovala. Je taktovaná. A i kdyby měla fungovat tak ji tam strkat nebudu. Já jsem se o pokus opravit její počítač neprosil. prostě mi ho dovezli a řekli ty tomu rozumíš oprav to.
Momentálně jsem vytáhnul baterii a za hoďku to zase zapnu.
Grafiku mám svoji, ale nevím jak by se chovala. Je taktovaná. A i kdyby měla fungovat tak ji tam strkat nebudu. Já jsem se o pokus opravit její počítač neprosil. prostě mi ho dovezli a řekli ty tomu rozumíš oprav to.
Takže resetem biosu se nic nezměnilo. Obrazovka nenajíždí. Momentálně jsem se dozvěděl, že majitelce počítač spadnul. nevím jak a kde, ale kontroloval jsem kontakty, základní desku i procesor a vše vypadá neporušeně. (HDD funguje jinak bych se na něj nedostal ze svého pc)
Počítač NEMÁ grafickou kartu. A nebyl moc zaprášený. (i tak jsem ho hned čistil)
Už to nebudu řešit. S HDD nic není a s biosem a základní deskou se drbat nebudu. Díky za pomoc. Zase jsem se něco přiučil.(že se soubor pagefile.sys po smazání obnoví)
Počítač NEMÁ grafickou kartu. A nebyl moc zaprášený. (i tak jsem ho hned čistil)
Už to nebudu řešit. S HDD nic není a s biosem a základní deskou se drbat nebudu. Díky za pomoc. Zase jsem se něco přiučil.(že se soubor pagefile.sys po smazání obnoví)
S tou grafickou jsme se špatně pochopili. Nějak jsem měl v paměti, že když neni externí tak je integrovana do procesoru. Nedošlo mi že může být i mimo procesor.
Ještě jednou díky za rady.
Ještě jednou díky za rady.