Dobrý den, dostal jsem na opravu počítač od mamčiny kolegyně z práce. Při spuštění se rosvítí jak ledka Power tak HDD a nepřesatnou svítit. Napadlo mě připojit hdd do mého počítače. Při projíždění avastem byly nalezeny dva viry. jeden z nich je ale v pagefile.sys a nejde opravit. Bohužel odstranit ho nemohu páč je důležitý. Dotaz tedy zní: Jak windows opravit, když nejde spustit. Dostat na HDD se dá jen z mého počítače. Přeinstalovat win? (nemám originální cd)
Jeden virus byl opraven a druhý v pagefile.sys je podle avastu: win32:small-huf (trj)
Díky za rady.
Virus v pagefile.sys (win32:small-huf)
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Vážení uživaterlé!
Ve dnech 4. - 6-9.2026 budou někteříí naši členové na každoročním srazu fóra. Žádáme vás, abyste měli strpení, nemusí se na na řešení vašeho problému dostat hned. Děkujeme za pochopení.
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Vážení uživaterlé!
Ve dnech 4. - 6-9.2026 budou někteříí naši členové na každoročním srazu fóra. Žádáme vás, abyste měli strpení, nemusí se na na řešení vašeho problému dostat hned. Děkujeme za pochopení.
Re: Virus v pagefile.sys (win32:small-huf)
To jsem netušil že se zase vytvoří. Zkusím to.
"napadený počítač" se vůbec nespustí. Rozjedou se větráky, hdd, rozsítí se ledky HDD a Power a to je vše. Ani obrazovka se nezapne.
Aktualizace: Ledky se rozsívítí a svítí nonstop. Vypnutí podržením zapínacího tlačítka taky nereaguje. Vypnout ho lze pouze spínačem na zdroji.
"napadený počítač" se vůbec nespustí. Rozjedou se větráky, hdd, rozsítí se ledky HDD a Power a to je vše. Ani obrazovka se nezapne.
Aktualizace: Ledky se rozsívítí a svítí nonstop. Vypnutí podržením zapínacího tlačítka taky nereaguje. Vypnout ho lze pouze spínačem na zdroji.
Naposledy upravil(a) vlkator dne 18 Říj 2012 17:26, celkem upraveno 1 x.
Bohužel jsem soubor již smazal.
Mám doma jen jeden monitor takže až za chvíli zkusím zda bez hdd najede bios. (každopádně jsem zkoušel zapnout pc bez monitoru a hdd a vypadá že najíždí normálně. Rozsvítí se power a HDD nesvítí.)
Doplněno: pc nemá grafickou kartu.
Mám doma jen jeden monitor takže až za chvíli zkusím zda bez hdd najede bios. (každopádně jsem zkoušel zapnout pc bez monitoru a hdd a vypadá že najíždí normálně. Rozsvítí se power a HDD nesvítí.)
Doplněno: pc nemá grafickou kartu.
Tak: Při zapojeném HDD (bez pagefile.sys) se hdd roztočí rozsvítí se Power roztočí větráky zkontroluje cd mechanika, ale obrazovka se nezapne.
Momentálně jsem vytáhnul baterii a za hoďku to zase zapnu.
Grafiku mám svoji, ale nevím jak by se chovala. Je taktovaná. A i kdyby měla fungovat tak ji tam strkat nebudu. Já jsem se o pokus opravit její počítač neprosil. prostě mi ho dovezli a řekli ty tomu rozumíš oprav to.
Momentálně jsem vytáhnul baterii a za hoďku to zase zapnu.
Grafiku mám svoji, ale nevím jak by se chovala. Je taktovaná. A i kdyby měla fungovat tak ji tam strkat nebudu. Já jsem se o pokus opravit její počítač neprosil. prostě mi ho dovezli a řekli ty tomu rozumíš oprav to.
Takže resetem biosu se nic nezměnilo. Obrazovka nenajíždí. Momentálně jsem se dozvěděl, že majitelce počítač spadnul. nevím jak a kde, ale kontroloval jsem kontakty, základní desku i procesor a vše vypadá neporušeně. (HDD funguje jinak bych se na něj nedostal ze svého pc)
Počítač NEMÁ grafickou kartu. A nebyl moc zaprášený. (i tak jsem ho hned čistil)
Už to nebudu řešit. S HDD nic není a s biosem a základní deskou se drbat nebudu. Díky za pomoc. Zase jsem se něco přiučil.(že se soubor pagefile.sys po smazání obnoví)
Počítač NEMÁ grafickou kartu. A nebyl moc zaprášený. (i tak jsem ho hned čistil)
Už to nebudu řešit. S HDD nic není a s biosem a základní deskou se drbat nebudu. Díky za pomoc. Zase jsem se něco přiučil.(že se soubor pagefile.sys po smazání obnoví)
S tou grafickou jsme se špatně pochopili. Nějak jsem měl v paměti, že když neni externí tak je integrovana do procesoru. Nedošlo mi že může být i mimo procesor.
Ještě jednou díky za rady.
Ještě jednou díky za rady.

Přispějete na provoz fóra?