Vir z webu, chytlo avg, ale....

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz

Vážení uživaterlé!
Ve dnech 4. - 6-9.2026 budou někteříí naši členové na každoročním srazu fóra. Žádáme vás, abyste měli strpení, nemusí se na na řešení vašeho problému dostat hned. Děkujeme za pochopení.
Zpráva
Autor
kristynkai7
Návštěvník
Návštěvník

Re: Vir z webu, chytlo avg, ale....

#16 Příspěvek od kristynkai7 »

Asi dělám něco špatně, zkoušela jsem to několikrát, dám start, spustit a napíšu ComboFix /Uninstall a dám OK a vyhodí to hlášku:

Systém Windows nemůže nalézt ComboFix. Přesvědčete se, zda je název zadán správně, a akci opakujte. Pro hledání souboru klepněte na tlačítko Start a pak na položku Hledat.

Jinak ComboFix je normálně na ploše

kristynkai7
Návštěvník
Návštěvník

#17 Příspěvek od kristynkai7 »

Tak jsem to přejmenovala a spustila a při odinstalaci to vyhodilo
Theres a newer version of ComboFix available.
Would you like to update ComboFix?

a možnost Ano a Ne

Kterou mám vybrat, abych něco nezvorala

kristynkai7
Návštěvník
Návštěvník

#18 Příspěvek od kristynkai7 »

Tak jsem zpět, omlouvám se že to tak dlouho trvalo, ale ComboFixu se zase nelíbilo avgčko tak jsem ho odinstalovala a zase pak instalovala, použila jsem i ten TCleaner.exe vypadá to že vše je smazáno, ještě jeden malý dotázek, mám něco dělat s tou konzolou ve win, nebo ji mám nechat (osobně mi tam nijak nevadí)

Ještě jednou ti moc moc děkuju za rady, pomoc a trpělivost se mnou :)

kristynkai7
Návštěvník
Návštěvník

#19 Příspěvek od kristynkai7 »

Tak jsem spustila Tcleaner a dala r, pak se to restartovalo a po náběhu to spustilo ještě nějaké okno (asi odinstalovávání zbytků konzole), takže snad všechno

kristynkai7
Návštěvník
Návštěvník

#20 Příspěvek od kristynkai7 »

Dobře

Tak ještě jednou moc moc děkuju za pomoc, za rady a za to, že jsi zkousnul, že mě musíš vést za ruku krok po kroku :D

Přeju hezký zbytek víkendu, klidnou noc (bez bouřek, tady u nás už to zase bouří)

Hezké sníky pac a pusu brou brou :turned:

PS:
ještě jednou moc děkuju za pomoc

kristynkai7
Návštěvník
Návštěvník

#21 Příspěvek od kristynkai7 »

Děkuju, paaa

kristynkai7
Návštěvník
Návštěvník

#22 Příspěvek od kristynkai7 »

Ahoj Naughty asi mě zakousneš :D , chtěla jsem být vzorná a nechat si po roce zkontrolovat log, zda je vše v pořádku, ale předtím jsem projížděla počítač avastem, superantispywarem a malwarebytem.....a malwarebytes něco našel, takže vzorná nebudu :cry: , přitom jsem nedávno vyměnila AVG za Avasta, ......

Malwarebytes Anti-Malware 1.75.0.1300
http://www.malwarebytes.org

Verze: v2013.09.07.01

Windows XP Service Pack 2 x86 NTFS
Internet Explorer 6.0.2900.2180
Tomáš :: DOMA [administrátor]

7.9.2013 7:34:20
MBAM-log-2013-09-07 (07-49-44).txt

Typ: Rychlá kontrola
Nastavení kontroly povoleno: Paměť | Po spuštění | Registr | Systémové soubory | Heuristická analýza Extra | Heuristická analýza Shuriken | PUP | PUM | P2P
Nastavení kontroly zakázáno:
Kontrolované objekty: 227643
Uplynulý čas: 9 minut, 58 sekund

Nalezené procesy v paměti: 0
(Žádné škodlivé položky nebyly zjištěny)

Nalezené moduly v paměti: 0

Nalezené klíče v registru: 2
HKCU\SOFTWARE\SWEETIM (PUP.Optional.SweetIM.A) -> Nebyla provedena žádná instrukce.
HKLM\SOFTWARE\SWEETIM (PUP.Optional.SweetIM.A) -> Nebyla provedena žádná instrukce.

Nalezené hodnoty v registru: 2
HKCU\Software\SweetIM|simapp_id (PUP.Optional.SweetIM.A) -> Data: {4F72E6C4-F6EE-11DD-9163-0019D15CF7FB} -> Nebyla provedena žádná instrukce.
HKLM\Software\SweetIM|simapp_id (PUP.Optional.SweetIM.A) -> Data: {4F72E6C4-F6EE-11DD-9163-0019D15CF7FB} -> Nebyla provedena žádná instrukce.

Nalezené datové položky v registru: 0

Nalezené složky: 0

Nalezené soubory: 0

(konec)

dočetla jsem se že to souvisí s tolbarem a změnami domovské stránky (hlavně u chrome - ale ten nepoužívám/nemám), ale s tím problém zatím nemám (v Opeře), tak nevím, snad budeš vědět ty....našla jsem jen toto:

http://malwaretips.com/blogs/pup-option ... -im-virus/
http://www.malwareremovalguides.info/pu ... val-guide/

Raději jsem nic nepodnikala, abych něco nezkazila a neztížila práci při hledání havěti.

PS: doufám že jsi si užil prázdniny

Edit: nevím zda jsem neměla založit raději nové téma, než to psát sem, snad jsem neporušila pravidla a avast právě začal hlásit nálezy rezidentního souborového štítu, ach jiu, založím nové téma v sekci, snad mi někdo neutrhne hlavu

Zamčeno