Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Dump 0x124
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
-
- Návštěvník
Re: Dump 0x124
HPET jsem zkoušel již hodně dávno nastavit na 64 bit mode, ale problém to neřešilo...
Jinak BIOS je verze F9
Jinak BIOS je verze F9
V tom případě to bude zřejmě HW závada. Pravděpodobně některé zařízení na základní desce.
Nic jiného mě nenapadá.
Nic jiného mě nenapadá.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde
-
- Návštěvník
No tak jediné co mě napadá je GK nebo CPU, deska a RAM byly měněny a problém je stále stejný, ale pouze u 64 bit verze. 32bit jede jako hodinky....
Když CPU testuji v orthosu tak vydrží jak dlouho to nechám, stejně tak v OCCT to nehlásí žádné chyby, systém je stabilní...
No a GK to nevím, u té se mi to zdá velmi nepravděpodobné, jinak je ještě rok v záruce.
Když CPU testuji v orthosu tak vydrží jak dlouho to nechám, stejně tak v OCCT to nehlásí žádné chyby, systém je stabilní...
No a GK to nevím, u té se mi to zdá velmi nepravděpodobné, jinak je ještě rok v záruce.
-
- Návštěvník
Tak dnes mi to vyhodilo BSOD na 32 bit OS. Už jsem z toho zoufalý
.
Bsod: http://leteckaposta.cz/319382292
Prý je to pouze problém ovládačů od GK, tak jsem je odinstaloval a nainstaloval starší verzi z CD.
Moc děkuji za prošetření

Bsod: http://leteckaposta.cz/319382292
Prý je to pouze problém ovládačů od GK, tak jsem je odinstaloval a nainstaloval starší verzi z CD.
Moc děkuji za prošetření
je to chyba při manipulaci s otočným zámkem. Dojde k tomu v síťovém subsystému.
Zkus si pohrát s nastavením pamětí. Zvýšit časování, mírně zvednout napájecí napětí, eventuelně stáhnout frekvenci.
Zkus si pohrát s nastavením pamětí. Zvýšit časování, mírně zvednout napájecí napětí, eventuelně stáhnout frekvenci.
-
- Návštěvník
No tak RAM jsou deflautně na 667 Mhz ČASOVÁNÍ 5-5-5-15 a voltáž na 1,8 V
když to hodilo to BSOD tak jsem je měl nastaveny na 768 Mhz časování na 4-4-4-12 a voltáž na 2,0 V
teď jsem je nastavil na 5-5-5-15 a takt snižil na 738 Mhz a voltáž na 1,9 V
Chci se ještě zeptat jestli to teď bude vyhovující nebo mám ještě něco upravit.
Děkuji
když to hodilo to BSOD tak jsem je měl nastaveny na 768 Mhz časování na 4-4-4-12 a voltáž na 2,0 V
teď jsem je nastavil na 5-5-5-15 a takt snižil na 738 Mhz a voltáž na 1,9 V
Chci se ještě zeptat jestli to teď bude vyhovující nebo mám ještě něco upravit.
Děkuji

Pokud to jsou 667MHz paměti a zvyšuješ jim frekvenci, bude to pravděpodobně příčina problémů. Nastav je na defaultní frekvenci 667MHz a nech tam i defaultní časování.
Zvýšení frekvence nepřinese téměř zádný výkonostní nárůst. Mnohem větší vliv na to má změna časování. Dokonce se může stát, že 800MHz paměť bude pomalejší jak 667MHz.
768 Mhz a časování na 4-4-4-12 zřejmě ta paměť prostě nezvládne. Např. ta poslední chyba fakt vypadá na chybu paměti. Tu pak nemusí odhalit ani test paměti.
Z vlastní zkušenosti vím, že taktování pamětí se prostě nevyplácí a je to nesmysl. To samé platí i u procesorů.
Zvýšení frekvence nepřinese téměř zádný výkonostní nárůst. Mnohem větší vliv na to má změna časování. Dokonce se může stát, že 800MHz paměť bude pomalejší jak 667MHz.
768 Mhz a časování na 4-4-4-12 zřejmě ta paměť prostě nezvládne. Např. ta poslední chyba fakt vypadá na chybu paměti. Tu pak nemusí odhalit ani test paměti.
Z vlastní zkušenosti vím, že taktování pamětí se prostě nevyplácí a je to nesmysl. To samé platí i u procesorů.
-
- Návštěvník
Nevím, ale dle popisu výrobce by ty paměti měli zvládnout dva mody jak na 667 Mhz A ČASOVÁNÍ 5.5.5.15 a 1,8 V
nebo 800 Mhz časování 4.4.4.12 a 2,0V
Edit: tak jsem to snížil na 708 Mhz, níž mi to násobič nepovolí, pak už bych to podtaktovával na 580 MHZ
takže teď je to na 708 Mhz 5-5-5-15 a 1,9V
nebo 800 Mhz časování 4.4.4.12 a 2,0V
Edit: tak jsem to snížil na 708 Mhz, níž mi to násobič nepovolí, pak už bych to podtaktovával na 580 MHZ
takže teď je to na 708 Mhz 5-5-5-15 a 1,9V
Tak to pár dní nech takhle a uvidíme.