Dump 0x124
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Vážení uživaterlé!
Ve dnech 4. - 6-9.2026 budou někteříí naši členové na každoročním srazu fóra. Žádáme vás, abyste měli strpení, nemusí se na na řešení vašeho problému dostat hned. Děkujeme za pochopení.
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Vážení uživaterlé!
Ve dnech 4. - 6-9.2026 budou někteříí naši členové na každoročním srazu fóra. Žádáme vás, abyste měli strpení, nemusí se na na řešení vašeho problému dostat hned. Děkujeme za pochopení.
-
dusanjuricka
- Návštěvník

Re: Dump 0x124
HPET jsem zkoušel již hodně dávno nastavit na 64 bit mode, ale problém to neřešilo...
Jinak BIOS je verze F9
Jinak BIOS je verze F9
V tom případě to bude zřejmě HW závada. Pravděpodobně některé zařízení na základní desce.
Nic jiného mě nenapadá.
Nic jiného mě nenapadá.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde
-
dusanjuricka
- Návštěvník

No tak jediné co mě napadá je GK nebo CPU, deska a RAM byly měněny a problém je stále stejný, ale pouze u 64 bit verze. 32bit jede jako hodinky....
Když CPU testuji v orthosu tak vydrží jak dlouho to nechám, stejně tak v OCCT to nehlásí žádné chyby, systém je stabilní...
No a GK to nevím, u té se mi to zdá velmi nepravděpodobné, jinak je ještě rok v záruce.
Když CPU testuji v orthosu tak vydrží jak dlouho to nechám, stejně tak v OCCT to nehlásí žádné chyby, systém je stabilní...
No a GK to nevím, u té se mi to zdá velmi nepravděpodobné, jinak je ještě rok v záruce.
-
dusanjuricka
- Návštěvník

Tak dnes mi to vyhodilo BSOD na 32 bit OS. Už jsem z toho zoufalý
.
Bsod: http://leteckaposta.cz/319382292
Prý je to pouze problém ovládačů od GK, tak jsem je odinstaloval a nainstaloval starší verzi z CD.
Moc děkuji za prošetření
Bsod: http://leteckaposta.cz/319382292
Prý je to pouze problém ovládačů od GK, tak jsem je odinstaloval a nainstaloval starší verzi z CD.
Moc děkuji za prošetření
je to chyba při manipulaci s otočným zámkem. Dojde k tomu v síťovém subsystému.
Zkus si pohrát s nastavením pamětí. Zvýšit časování, mírně zvednout napájecí napětí, eventuelně stáhnout frekvenci.
Zkus si pohrát s nastavením pamětí. Zvýšit časování, mírně zvednout napájecí napětí, eventuelně stáhnout frekvenci.
-
dusanjuricka
- Návštěvník

No tak RAM jsou deflautně na 667 Mhz ČASOVÁNÍ 5-5-5-15 a voltáž na 1,8 V
když to hodilo to BSOD tak jsem je měl nastaveny na 768 Mhz časování na 4-4-4-12 a voltáž na 2,0 V
teď jsem je nastavil na 5-5-5-15 a takt snižil na 738 Mhz a voltáž na 1,9 V
Chci se ještě zeptat jestli to teď bude vyhovující nebo mám ještě něco upravit.
Děkuji
když to hodilo to BSOD tak jsem je měl nastaveny na 768 Mhz časování na 4-4-4-12 a voltáž na 2,0 V
teď jsem je nastavil na 5-5-5-15 a takt snižil na 738 Mhz a voltáž na 1,9 V
Chci se ještě zeptat jestli to teď bude vyhovující nebo mám ještě něco upravit.
Děkuji
Pokud to jsou 667MHz paměti a zvyšuješ jim frekvenci, bude to pravděpodobně příčina problémů. Nastav je na defaultní frekvenci 667MHz a nech tam i defaultní časování.
Zvýšení frekvence nepřinese téměř zádný výkonostní nárůst. Mnohem větší vliv na to má změna časování. Dokonce se může stát, že 800MHz paměť bude pomalejší jak 667MHz.
768 Mhz a časování na 4-4-4-12 zřejmě ta paměť prostě nezvládne. Např. ta poslední chyba fakt vypadá na chybu paměti. Tu pak nemusí odhalit ani test paměti.
Z vlastní zkušenosti vím, že taktování pamětí se prostě nevyplácí a je to nesmysl. To samé platí i u procesorů.
Zvýšení frekvence nepřinese téměř zádný výkonostní nárůst. Mnohem větší vliv na to má změna časování. Dokonce se může stát, že 800MHz paměť bude pomalejší jak 667MHz.
768 Mhz a časování na 4-4-4-12 zřejmě ta paměť prostě nezvládne. Např. ta poslední chyba fakt vypadá na chybu paměti. Tu pak nemusí odhalit ani test paměti.
Z vlastní zkušenosti vím, že taktování pamětí se prostě nevyplácí a je to nesmysl. To samé platí i u procesorů.
-
dusanjuricka
- Návštěvník

Nevím, ale dle popisu výrobce by ty paměti měli zvládnout dva mody jak na 667 Mhz A ČASOVÁNÍ 5.5.5.15 a 1,8 V
nebo 800 Mhz časování 4.4.4.12 a 2,0V
Edit: tak jsem to snížil na 708 Mhz, níž mi to násobič nepovolí, pak už bych to podtaktovával na 580 MHZ
takže teď je to na 708 Mhz 5-5-5-15 a 1,9V
nebo 800 Mhz časování 4.4.4.12 a 2,0V
Edit: tak jsem to snížil na 708 Mhz, níž mi to násobič nepovolí, pak už bych to podtaktovával na 580 MHZ
takže teď je to na 708 Mhz 5-5-5-15 a 1,9V
Tak to pár dní nech takhle a uvidíme.

Přispějete na provoz fóra?