Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Graficka karta GTX-560 Kriticka Teplota - Prvni Pomoc

Moderátoři: Rudy, Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Zpráva
Autor
Lilly [FR]

Re: Graficka karta GTX-560 Kriticka Teplota - Prvni Pomoc

#16 Příspěvek od Lilly [FR] »

Ahoj Roline to bych si nikdy ja nedovolila chytnout zdroj a nekomu ho s tim prastit po hlave, nebyla jsem agresivne vychovana to ti radeji zazpivam :turned:

- Pujcila jsem si seasonic 600 w a pořad to dela, oba zdroje aj muj 500 W OCZ-Stream II jsou v pohode

- Zkus testovat a dej mi vědet jenom u teto hry jsou potze s přehrivanim jinde to bezi v pohode u ostatnich her maximalna teplota pri zatezi do 77-80

- Ozval se mi nejaky pan wagner na e-mail a sděluje mi, ze tyhle graficke karty jsou velice vykonne a odolne na vyssi teploty takze 91 v pohode, ale 97 a pres 100 je, uz zasadni rozdil, ikdyz by vydrzeli za 2 roky muzou odejit pryc

- Přetaktovala jsem teda jeste jednou jadro z 900 mhz na 720 mhz a shadery se automaticky přepnuli z 1800 na 1420 a navysila otacky vetraku hned na 100 %, ikdyz neni zatez, nemusim vubec nastavovat hodnoty taktu pamete pro grafiku ta muze nadale zustat na 1002 a puvodne jsem davala na 800 toto je profil 1 pro AVP a profil 2 je jako vychozi poloha zase takt 900 mhz, ram 1002 a shadery 1800.

- Klidne se nato koukni takze podle profilu 1 AVP jsem hrala asi 2 hodiny AVP-2010 na multiplayer a kazdou chvili sledovala teploty na gtx560 na oc-guru monitoru pohyb 77-85 obcas na chvili skoci na 88, ale hned to klesne

- Pan wagner mi piše, pokud by mělo dojit k poškozeni zdroje a grafiky, uz by se to stalo od začatku a pokud se nestalo nic je to v pohode

- Nemam nastavovat voltaz co je AUTO je v podstate jako bezpeci, system si to dela sam a ja mam zustat bez obav

- A omlouvam se ti za spatnu odpoved ohledem netaktovane MSI-freeze graficke karty tos nenabidnul ty, ale muj přitel fora CARMIFEX ja se spletla :idea: :wub: :hide:

Roli
VIP
VIP

#17 Příspěvek od Roli »

Ano zdrojem to opravdu nebude, protože i mě ty vetřelci dávají oběma grafikám zabrat až se z nich kouřilo :D

Pokud bych srovnal výkon tvojí grafiky s tím co mám já, tak abych tě dohnal musí jet obě společně

na 2/3 výkon, to znamená že jedna tvoje je asi jako 1,25 mých i když takhle se to nedá srovnávat.

Zkusil jsem co všecno snesou a dal nastavení monitoru na Full HD (1920x1080) při 60 Hz.

Obě grafiky na AUTO s neustálým monitoringem.

Ve hře nastaveno vše na max a po asi hodině bezproblémového hraní při sepnutých

obou grafikách, protože jedna mi to při tomhle nastavení nepobrala teplota 87° :shock:

to jsem ještě neměl v žádné hře ani při práci s 3D aplikacemi.

Moje zatím největší dosažená teplota byla 75°, ale je pravda že mám velkou a dobře chlazenou PC skříň,

2 x 120mm ve předu a jeden 120mm ventilátor v zadu na odtah tepla a samozřejmě 120mm nahoře ve zdroji.

Tak že můžeš být v klidu tvůj HW je v pořádku :)
| Rsit | Mbam | AVPTool | Cure It |

O víkendu odpočívám :all_coholic:

Lilly [FR]

#18 Příspěvek od Lilly [FR] »

- Ahoj děkuji ti za test a podporu, ja jsem vyzkoušela ještě jeden způsob snižila jsem takt z 900 mhz na 500 mhz - shadery na 1000 to probiha automaticky a pamet jsem ponechala na 1000 mhz

- Ve hře zapnuta VS,60 hz, kvalita středni a podpora zap dx11

- Obraz a zvuk ve hře AVP na slušne urovni při 1920x1080, nepostřehla jsem ubytek vykonu určite diky 4 jadrovemu procesoru AMD - Phenom

- Teplota během 4 hodin hrani na MP 69 - 71 a vice, uz nešla

- Fajn udělala jsem pro jistotu na OC Guru special profil pro tuhle hru a zmakne aj navyšeni pri 3D - Vision ovšem asi se vyžaduje lepši chlazeni mam jenom 3 větraky ve předu, vzadu a na boku, ale ten neni ani slyšet ma jenom rpm 650 ostatni jedou na 1200 - 1789 rpm

- Mužeš mi doporučit nejaky větrak z alzy nevim co si mam vybrat ja bych chtěla umistnit aj ze spodu, ale aby zase nebyla špatna cirkulace vzduchu

- Zatim ti za všechno děkuji :) Mnoho problemu a trapeni se vyřešilo

Roli
VIP
VIP

#19 Příspěvek od Roli »

Čauky, no vidíš a pak že to nenaladíme, jsi šikulka :)

K tomu chlazení, aby to fungovalo jak má měla bys mít :

1 - 2 ve předu, 1 vzadu + 1 nahoře ve zdroji, oba na odtah tepla

pokud cheš přidat další přímo pro grafiku tak a aby se neporušila cirkulace ve skříni

namontuj ho dolů do dna pod ní, ale musíš tam na to mít mřížku a ten v bočnici odmontuj a mřížku zaslep.

Samozřejmě použij prachové filtry jinak budeš muset PC skříň hodně často zbavovat prachu.

Jaký ti mám doporučit ventilátor, to nebude jen tak, protože nevím jaké se ti tam vejdou.

Osobně doporučuji značky Noctua, Scythe nebo Nexus, ale ty první dva jmenované jsou trošku dražší,

ale všechny jsou velice tiché a spolehlivé.

Zatím nemáš vůbec zač princezno :)
| Rsit | Mbam | AVPTool | Cure It |

O víkendu odpočívám :all_coholic:

tepan
Návštěvník
Návštěvník

#20 Příspěvek od tepan »

Zdravim.Chtel bych tu jen rici,ze tu vsem moc a moc dekuji,ani nevite,jak lidem pomahate a zaroven je i ucite.
Mel jsem spoustu dotazu,ohledne grafiky,rozliseni,obnovovaci frekv.,,atd., a po precteni tohoto celeho prispevku jsem dostal snad odpoved uplne na vse,co jsem ted momentalne chtel vedet
Takze jeste jednou: Dekujiiiiiiiiiiiiii s pozdravem Petr (Tepan)

Lilly [FR]

#21 Příspěvek od Lilly [FR] »

tepan píše:Zdravim.Chtel bych tu jen rici,ze tu vsem moc a moc dekuji,ani nevite,jak lidem pomahate a zaroven je i ucite.
Mel jsem spoustu dotazu,ohledne grafiky,rozliseni,obnovovaci frekv.,,atd., a po precteni tohoto celeho prispevku jsem dostal snad odpoved uplne na vse,co jsem ted momentalne chtel vedet
Takze jeste jednou: Dekujiiiiiiiiiiiiii s pozdravem Petr (Tepan)

Nejlepši forum co muže tady existovat a co se mi nejvice tady libi je ochota a pomoc radcu a moderatoru dokonce se mně ujal do peče aj admin

Co dodat jsou tady odbornici na virus a spyware, dale na softwer, hardwer a železo, dolu mam seznam oblibenych radcu a moderatoru a mam je velice rada :wub: :wub: :thumbsup:

Štastne a vesele vanoce, kdybych tady, už nebyla do konce roku, naschle :) :worship: :|

mnm9
2. Stupeň Varování

#22 Příspěvek od mnm9 »

tak ja se pridam taky k diky, hlavne za to kolik sem toho tu okoukal (hlavne sekce os a hardware, breberky me moc neberou:)
asi to sem nepatri, ale snad to nekoho potesi

Pavuk29
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Pavuk29 »

LOL, pekny topic :) :wub:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:!: PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA :!: :spam:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V pripadne akutnych problemov s chodom fora, :207: pripadne s inymi uzivatelmi, :whip: kontaktujte ma na ICQ alebo mailom :31: na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.
http://www.icq.com/people/267560078/
:183: hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821
:!: pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601

Roli
VIP
VIP

#24 Příspěvek od Roli »

L-ALIZEE píše:Štastne a vesele vanoce :) :worship: :|
Tobě taky princezno
Pavuk29 píše:LOL, pekny topic :) :wub:
Že jo povoučku :)