Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

ZAblokování fcí administrátora Win7

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Zpráva
Autor
blackpuffle
Návštěvník
Návštěvník

ZAblokování fcí administrátora Win7

#1 Příspěvek od blackpuffle »

Ahoj. Včera jsem na PC omylem zablokoval fce na PC. Jako např. Přístup na C:, vytváření nových účtů, úpravy v registrech atd. Zablokoval jsem to tímto způsobem: Počítač-pravým kliknutím na místní disk C:-vlastnosti-zabezpečení-tady už nwm. Když chci jít do místního disku c:, píše mi to toto: „c:\ není přístupný. Přístup byl odepřen.”. Když chci udělat, to co včera, opačným krokem, pro odblokování, píše to toto: „Systém Windows nemá přístup k určenému zařízení, cestě nebo souboru. K přístupu k položce pravděpodobně nemáte patřičná oprávnění.” Jsem přihlášen na svém účtě (administrátor PC) bez hesla. Potom mám ještě možnost k jednomu administrátorskému účtu (s heslem). Nebo normální účet s heslem. Zkoušel jsem nouzový režim - byly tam jen tyto tři účty - čtvrtý Administrátorský, který má být na každém PC, tam není. Ani v nouzovém režimu nic nepomohlo.. Potom jsem zkusil pustit PC poslední známou funkční konfigurací - nepomohlo. Když chci na PC pustit bod obnovy, nejde to. CD/DVD na instalaci win7 nemám a klíč taky ne.. Jinak mám Win7 64bit - nainstalovaný z prodejny Planeo. Budu vděčný za každou odpověď.. Myslíte, že o jde spravit, aniž bych musel přeinstalovávat Win7?? Děkuji..

edit: Nejdou vytvářet nové účty. Na kliknutí Přidat nebo odebrat nový účet Win nereaguje.. Registry nejdou spustit - háže to chybovou hlášku.

StrejdaProšek
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

Re: ZAblokování fcí administrátora Win7

#2 Příspěvek od StrejdaProšek »

Ahoj zkoušel si poslední funkční bod obnovení?

VydraMan
5. stupeň - BAN

#3 Příspěvek od VydraMan »

Hele a jak se ti povedlo odebrat si práva?
Používám : Ccleaner , Defraggler , Google Chrome , Malwarebytes Anti-Malware a ESET Smart Security 7

Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějaký blbec, který neví, že to nejde a udělá to !!!

blackpuffle
Návštěvník
Návštěvník

#4 Příspěvek od blackpuffle »

Bod obnovy mi píše: „Nástroj Obnovení systému nebylo možné spustit.”

Odebral jsem to takto: Start - počítač - pravým kliknutím na místní disk c: - vlastnost - zabezpečení - dál nwm - změnil jsem fajfky z povoleno na zablokovat a 2x potvrdil. Teď to potřebuji vrátit..

Ani složku na ploše nemůžu vytvořit.. Vir v PC není - AVG nechtělo jít na c: - chvíli to trvalo, pak se tam dostal a zkontroloval. Registry nejdou pustit, do C: se dostanu takto. Nějaký soubor, co je na C a zástupce na ploše - pravým kliknutím - vlastnosti - otevřít umístění souboru. Na céčku nemůžu přenášek, kopírovat ani mazat soubory.. Já to zálohuji takhle - přidat do archivu na ex. HDD... a tam to rozbalit.. Total commander jsem nezkoušel..

edit: Tak jsem se ještě koukal do cmd:
cmd.jpg
cmd.jpg (115.6 KiB) Zobrazeno 10210 x
Jak zjistím ten systém souborů?? Nebo co tam mám napsat??

StrejdaProšek
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#5 Příspěvek od StrejdaProšek »

blackpuffle
Návštěvník
Návštěvník

#6 Příspěvek od blackpuffle »

To 1. nepomohlo, ale je to řešení č.1 - nejde s tím nijak manipulovat
A řešení č.2. Tam potřebuji zapnout účet „Super admina.” Jenže já mám Win7 64bit tuším že home nebo starter.. Potřebuji ho nějako zapnout?? Jak nevíte??

edit: Nemůžu nic instalovat a stahovat.. Stahovat můžu jen přes torrent..

StrejdaProšek
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#7 Příspěvek od StrejdaProšek »

A co zkusit vytvořit přes nouzový režim přidat nový účet?
Dostaň se do nouzovýho režimu (F8) poté dej stav nouze bez rozšíření.
Ve Windows dáš Start / Začínáme / Přidat nové uživatele.
Neaktivuj účet HOST, ani nezadávej heslo k účtu Administrátora. Vlevo dole hledej "Vytvořit nový účet".
Vytvoř třeba Administrátora a nezapomeň u něj zvolit volbu "správce" a nikoliv "uživatel".
Po restartu by se měl nově vytvořený účet objevit, tak to zkus přes něj.

blackpuffle
Návštěvník
Návštěvník

#8 Příspěvek od blackpuffle »

Ok, zkusím a do editu napíšu, co jde/nejde..

edit:

StrejdaProšek
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#9 Příspěvek od StrejdaProšek »

Napiš normálně do novýho příspěvku pro lepší přehlednost topicu :wink:

blackpuffle
Návštěvník
Návštěvník

#10 Příspěvek od blackpuffle »

Ok... Dělá úplně to samé, co se děje v normálním režimu.. Kliknu na Vytvořit nový účet, roztočí se na vteřinu kolečko u kurzoru, přestane se točit a víc se nestane.. To samé, když kliknu na spravovat jiný účet..

VydraMan
5. stupeň - BAN

#11 Příspěvek od VydraMan »

Hele teď mě něco napadlo... Jukni se :arrow: TADY(část Oprava systému). Zkusil bych opravit systém podle toho návodu a dát Obnova systému. Vrátit se do doby, nez se ti povedlo zablokovat si funkce :-)
Používám : Ccleaner , Defraggler , Google Chrome , Malwarebytes Anti-Malware a ESET Smart Security 7

Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějaký blbec, který neví, že to nejde a udělá to !!!

StrejdaProšek
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#12 Příspěvek od StrejdaProšek »

Souhlasím s VydraManem :idea:
Momentálně mě už totiž nenapadá jak to opravit :boxed:

blackpuffle
Návštěvník
Návštěvník

#13 Příspěvek od blackpuffle »

Nechce mě to bootovat z DVD.. Nevíte někdo co s tím?? Vypálil jsem opravu systému v ISU.. Mám: EC BIOS Version : 21A

VydraMan
5. stupeň - BAN

#14 Příspěvek od VydraMan »

Musíš mít v BIOSu nastavené první bootování z CD/DVD a pak HDD

VydraMan
5. stupeň - BAN

#15 Příspěvek od VydraMan »

Roli píše:V Bios Setup do kterého se dostaneš při restartu mačkáním klávesy :

* DEL
* F2
* F1
* F10

záleží na PC, ale vždy je to na monitoru napsáno,

otevři nabídku ADVANCED BIOS FEATURES a vyhledej Boot Devices 0 až 4 nebo Boot Sequence.

Na první místo nastav CD-ROM,

na druhé pevný disk HDD, u obou položek bývá napsán i výrobce.

Stisknutím Save většinou je to F10 a potvrzením Entrem uložíš nastavení,

pak ještě stisknutím Save and Exit se dostaneš z Biosu.

Odpovědět