Recovery disk - rozdělení disku

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Forkys
Návštěvník
Návštěvník

Recovery disk - rozdělení disku

#1 Příspěvek od Forkys »

Koupil jsem nová počítač lenovo ideapad z570, tento počítač měl již předinstalovaný operační systém Windows 7 Home Premium. Tento notebook má pevný disk o velikosti 750GB. JE rozdělen na části C: 654GB a D: 29GB. D je používán jako recovery disk a dále jsou na něm všelijaké podprogramy a ovladače. A já bych potřeboval rozdělit ten disk C: na další dva oddíli o velikosti přibližně 100GB a 554GB. Ale pomocí recovery disku se mi to nepodařilo. TAk bych se chtěl zeptat jestli je nějak možné tento disk rozdělit pomocí recovery disku nebo musím sehnat správnou verzi instalačního cd a nainstalovat to znovu s jeho pomocí? Jelikož jsem se s recovery diskem do ted nesetkal rád bych byl za každou radu.
A pokud bych musel použít instalaci pomocí cd bude mi ještě ten recovery disk k něčemu?
Předem děkuji za odpovědi

Forkys
Návštěvník
Návštěvník

Re: Recovery disk - rozdělení disku

#2 Příspěvek od Forkys »

Nevim, jelikož díky tomu, že disk je naformátovanej na nedynamickou složku, tak mi to nefunguje, a nejdou mi ani nainstalovat jiný widle než už tam byla. A pokud chci přejít na dynam. verzi disku tak se to prej nejspíš seype. Tak nějak už mevim co s tím. Fakt musej vymejšlet jednu kravinu za druhou. Budu rád za každou radu. Jelikož jediný co mi počítač dovolí je zmenšit c: na požadovanou velikost ale nemůžu nic udělat s tím zbytkem max ho přidat k disku kde jsou ovladače a recovery system uloženej.

Forkys
Návštěvník
Návštěvník

Re: Recovery disk - rozdělení disku

#3 Příspěvek od Forkys »

tak takhle je uspořádaný.http://leteckaposta.cz/572658806

Odpovědět