Zdravím, tak jsem vyzkoušel nové Smart Security 5 a po asi 3hodinách provozu se vrátil zpět k verzi 4.2.71.2
Moje konfigurace:
IBM Thinkpad R51, Pentium M 2.0GHz, 2GB RAM, 320GB 5400rpm WD Caviar Blue PATA, intel 852 grafická karta, Windows 7 Professional CZ 32bit
ESS 5 plusy:
- je to hezké graficky
- přehlednost kofigurace i GUI
- nižší "spotřeba" RAM - cca kolem 50MB, 4ka si vezme kolem 80-90MB
mínusy:
- počítač se naprosto nechutně zpomalil, jakákoli aplikace startuje o 10-20sekund déle, nastavení stejné, jako u 4
- instalace upgradem = poukaz na odvoz do Bohnic, během instalace totální zámrz systému *1
- kontrola přílohy v Outlook 2010 = 30-40 sekund dlouho
- ani po 2h 30 minutách poté, co jsem zadal údaje pro aktualizaci, se ESS5 nezaktivoval, stále hlásil, že není aktivován, přitom správně hlásil platnost licence a provedl aktualizaci virové databáze
*1 instalace se kousla v okamžiku instalace ovladačů, po použití eset eliminatora a unistalleru se mi podařilo poškozenou instalaci zlikvidovat, následoval ruční výmaz složky Eset z Program Files a odstranění ovladače firewallu z vlastností síťových rozhraní a po restartu čistá instalace 5ky, pak už to konečně jelo, ale jak jsem napsal výše, byl jsem nespokojen
takže pro mě z toho plyne výsledek, že raději alespoň půl roku počkám, než výrobce vychytá dětské nemoci (aktivace, příšerné zpomalení systému), než budu upgradovat na 5ku

, v každém případě ale držím palce, ať se ESETu povede ty dětské nemoci vychytat co nejdříve