ESET Smart Security 5

Moderátoři: james008, JaRon, Moderátoři

Zpráva
Autor
Tatry03
Rádce
Rádce

Re: ESET Smart Security 5

#31 Příspěvek od Tatry03 »

A co aktualne vysledky "Real World" testu AV-Comparatives.org?
Uvidime, ci bude badatelny posun po prichode v5. :?:
----

Tatry03
Rádce
Rádce

#32 Příspěvek od Tatry03 »

Tak dnom "D" je 13.9.2011 :happy:
----

Tatry03
Rádce
Rádce

#33 Příspěvek od Tatry03 »

A je to tu. :)

NOD32 a Smart Security 5-tej generacie su tu.

Stahujte a uzivajte. :|
Přílohy
ESS 5.png
ESS 5.png (35.59 KiB) Zobrazeno 6556 x
----

kodl74
Návštěvník
Návštěvník

#34 Příspěvek od kodl74 »

Mám jen dotaz. Koncem června sem kupoval dvouletou licenci na ESET Smart Security 4 a chtěl bych přejít na ESET Smart Security 5. Pujde to bez problémů, nebo musím zůstat u ESET Smart Security 4

graupel
Návštěvník
Návštěvník
Místo/Bydliště: Košické Oľšany, Slovensko

#35 Příspěvek od graupel »

kodl74 napsal:Mám jen dotaz. Koncem června sem kupoval dvouletou licenci na ESET Smart Security 4 a chtěl bych přejít na ESET Smart Security 5. Pujde to bez problémů, nebo musím zůstat u ESET Smart Security 4
Bez problémov. :)

Tatry03
Rádce
Rádce

#36 Příspěvek od Tatry03 »

Len doplnim, ze prechod z v4 na v5 je lepsie urobit odinstalaciou povodnej verzie 4 a naslednou instalaciou novej verzie 5. (s rovnakymi licencnymi udajmi)

Je samozrejme mozny aj priamy prechod, teda spustenie instalacie v5, ktora ponukne upgrade s moznostou zachovania povodnych nastaveni. :mrgreen:
----

lucnikonik
Návštěvník
Návštěvník

#37 Příspěvek od lucnikonik »

Zdravím, tak jsem vyzkoušel nové Smart Security 5 a po asi 3hodinách provozu se vrátil zpět k verzi 4.2.71.2

Moje konfigurace:
IBM Thinkpad R51, Pentium M 2.0GHz, 2GB RAM, 320GB 5400rpm WD Caviar Blue PATA, intel 852 grafická karta, Windows 7 Professional CZ 32bit

ESS 5 plusy:
- je to hezké graficky
- přehlednost kofigurace i GUI
- nižší "spotřeba" RAM - cca kolem 50MB, 4ka si vezme kolem 80-90MB

mínusy:
- počítač se naprosto nechutně zpomalil, jakákoli aplikace startuje o 10-20sekund déle, nastavení stejné, jako u 4
- instalace upgradem = poukaz na odvoz do Bohnic, během instalace totální zámrz systému *1
- kontrola přílohy v Outlook 2010 = 30-40 sekund dlouho
- ani po 2h 30 minutách poté, co jsem zadal údaje pro aktualizaci, se ESS5 nezaktivoval, stále hlásil, že není aktivován, přitom správně hlásil platnost licence a provedl aktualizaci virové databáze

*1 instalace se kousla v okamžiku instalace ovladačů, po použití eset eliminatora a unistalleru se mi podařilo poškozenou instalaci zlikvidovat, následoval ruční výmaz složky Eset z Program Files a odstranění ovladače firewallu z vlastností síťových rozhraní a po restartu čistá instalace 5ky, pak už to konečně jelo, ale jak jsem napsal výše, byl jsem nespokojen :-(

takže pro mě z toho plyne výsledek, že raději alespoň půl roku počkám, než výrobce vychytá dětské nemoci (aktivace, příšerné zpomalení systému), než budu upgradovat na 5ku :-(, v každém případě ale držím palce, ať se ESETu povede ty dětské nemoci vychytat co nejdříve :-)

TheDawides
Návštěvník
Návštěvník

#38 Příspěvek od TheDawides »

ESS 5 plusy u mňa:
-krajšie grafické prostredie
-firewall menej otravuje v interaktívnom režime
-hips

mínusy:
-viac spotreby ram zhruba o 10 MB
-Neviem sa stotožniť s tou novou ikonou oka

Ináč si myslím, že ESS 5 je velkým krokom vpred.

Aj ja som zvolil upgrade zo 4.2 a žiadne zamrznutie sa u mňa nekonalo.
Žiadne spomalenie oproti verzii 4.2 som nezaznamenal.(notebook)

t1tomas
Návštěvník
Návštěvník

#39 Příspěvek od t1tomas »

Zdravím, tak jsem přešel taky na ESS 5. Instalace v pohodě a zatím u mě samé plusy. Žádné zpomalení, vše stejné jako u ESS 4. Takže za sebe mohu jen doporučit. :lol:

StrejdaProšek
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#40 Příspěvek od StrejdaProšek »

Zatím co jsem četl, tak lidé nový Eset spíše haní než, že by ho vychvalovali.

StrejdaProšek
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#41 Příspěvek od StrejdaProšek »

Proč myslíš? :?:

Nabuchodonozor67
Návštěvník
Návštěvník

#42 Příspěvek od Nabuchodonozor67 »

Zdravím!Ak dovolíte tak aj ja by som prispel mojou "troškou do mlyna"...Priznám sa hneď na začiatku,že Eset som nikdy moc neuprednosťoval a skôr som v notebooku používal iné konkurenčné produkty...(NIS 2011,Avira).Pred časom mi skončila licencia NIS 2011 a tak som stál pred rozhodnutím čím ho nahradím.Nie žeby som ho tam už nechcel mať,no nechcelo sa mi dať za novú licenciu oných okolo 50€,obzvlášť potom čo som menovaný produkt vyhral v súťaži na nete.Tak som si "spomenul",že popri tv Magio som dostal i licenciu na Eset ktorý som vo verzii 4 (smart security),istý čas používal a samozrejme je škoda zato mesačne platiť,keď to už nemám v pc!No a keďže nedávno vyšla nová verzia 5,bol som zvedavý na jeho kvality či nekvality...Ale prejdem k veci.Hneď po vydaní novej verzie som odinštaloval staršiu verziu 4 a dal tam 5-ku.Inštalácia prebehla v poriadku,snáď i preto,že som predtým vyčistil všetky zostatky verzie staršej z počítača (ručne cez regedit+ccleaner).O.K.!Vzhľad sa len mierne zmenil ovládanie sa teda moc nelíši od verzie č.4.Pribudli dáke tie nové funkcie,no o tom sa tu už zmieňovali v príspevkoch nado mnou.A aké sú teda moje poznatky po párdňovom používaní?Nahnevalo ma zopár vecí...Skenovanie počítača sa moc veru nezrýchlilo a zazanamenal som i zamrznutie Firefoxu pri skenovaní sťahovaného súboru.(Počítač mám čistý..).Ďalšia vec ktorá ma zarazila je,že mi viackrát Eset hlásil v bubline,že vyžaduje pozornosť a aby som klikol na ten odkaz...ale vždy keď som to urobil tak...nič!Vôbec nič som sa nedozvedel!Dokonca ani v protokole udalostí nič nebolo...To je čudné!Ale to najhlavnejšie ešte len malo prísť!Trošku z dlhej chvíľky som v práci prešiel všetky nastavenia,že čo pribudlo atď. a napadlo ma,že vyskúšam rodičovskú kontrolu.Tak som tam zadal o ktorý účet ide,čo sa má na nete blokovať (iba asi štyri položky)a išlo sa "surfovať"...No dostal som sa len na úvodnú stránku v mojom Firefoxe a ďalej už nešlo vôbec nič!!!Krútiace sa koliesko na miesto kurzoru myšky mi dávalo jasne najavo,že počítač má problém!A veru aj bol!Eset pekne krásne zamrzol a musel som to "zhodiť" cez správcu úloh!Po jeho reštarte som dúfal,že už bude v pohode,no po otvorení nastavení-rodičovská kontrola-účty...nezobrazil Esetko nič!!!Akoby som tam predtým nič nezadal...ale ani tie položky tam už neboli čo predtým!!!Vravím si fajn a došlo na odinštaláciu...vlastne reku dám mu ešte poslednú šancu a dal som "opraviť"produkt...Ale ono to v polovici čo?...samozrejme zamrzlo!!!Tak dosť stačilo!A milý vylepšený Eset šiel z počítača preč svinským krokom!A keďže je to Eset o ktorom je známe,že občas nerád opúšťa pc (podobne ako vírus),tak aj po reštarte zanechal spomienku naň v podobe kričiaceho Outlooku,že nemôže nainštalovať plugin od Esetu...Paráda!Aj to už som úspešne zvládol a momentálne "bežím"na NIS 2012,v skúšobnej 30dňovej verzii a ten mi vlastne vždy vyhovoval najviac už od verzie 2010.Takže za mňa dávam za hore uvedené Esetu veľké mínus a budem rád ak sa mi niekto ozvete a napíšete aké máte vy s uvedeným skúsenosti.P.S.:K najpodstatnejšej veci a to detekcii vírusov som sa vlastne pre uvedené detské chyby ani nedostal a tak nemôžem objektívne hodnotiť.No už "to"do kompu asi nikdy nedám...:-(.
Naposledy upravil(a) Nabuchodonozor67 dne 18 Zář 2011 18:06, celkem upraveno 1 x.

StrejdaProšek
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#43 Příspěvek od StrejdaProšek »

Nabuchodonozor67: Ahoj už seš asi 5 člověk, který si stěžuje na stejné věci co jsem zatím měl možnost přečíst.

Nabuchodonozor67
Návštěvník
Návštěvník

#44 Příspěvek od Nabuchodonozor67 »

Nazdar a dík za odpoveď!No ale ono to je všetko pravda.Mňa to dosť zaskočilo!Buď to ešte nedotiahli alebo fakt ako som už čítal na mnohých fórach,že Eset jednoducho zaspal na vavrínoch!Veď vypustiť niečo takéto do sveta a ešte za to pýtať 50€ je vrchol!Fakt ma vytočili!Asi nakoniec kúpim licenciu na už spomínaný Norton 2012.Nemal som s ním nikdy problém.A vieš čo je sranda?Vo virtuálnom počítači som si nechal Eset 5 antivírus a už mi robí podobné veci...takže náhoda to isto nebude!!!Ale keď "pánom"z Esetu človek napíše aké má problémy tak buď sa vôbec neozvú,alebo všemožne hádžu chybu na majiteľa kompu...Pekný prístup len čo je pravda! :o Hlavne že sa balia na reklame a chvália starými oceneniami ešte z čias niekdajšej slávy.

StrejdaProšek
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#45 Příspěvek od StrejdaProšek »

Eset už má to nejlepší podle mého názoru za sebou.
PS: S tím Nortonem si myslím, že bys neprohloupil a zvlášť pokud seš na něj navyklej :James008:

Odpovědět