Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

PC začne byť hlučný a zrazu vypne

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
RadovanLC
Návštěvník
Návštěvník

PC začne byť hlučný a zrazu vypne

#1 Příspěvek od RadovanLC »

Ahoj, mám problém, neviem čím to je ale PC ide najprv vpohode, potom zhruba po 10 min zhlučnie resp. začne hučať a surovo sa vypne. Neviem čím to je, v izbe mám pomerne teplo, možno sa prehrieva, ale toto sa mi už niekedy dávnejšie stávalo, no nepamatám si ako sa to nakoniec dalo doporiadku. Bol by som rád ak by mi niekto pomohol preto že keď mám rozpísaný nejaký doležitý dokument a zrazu mi to vypne, celé je to fuč. Ďakujem ešte raz. :(

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: PC začne byť hlučný a zrazu vypne

#2 Příspěvek od Rudy »

Téměř jistě tkví váš problém v přehřívání. Otevřte PC a zkontrolujte, zdy se točí všechny větráky a zda chladiče nejsou zaneseny prachem. Případně vyčistěte. Nedoporučuji k tomu účelu používat vysavač.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

mahajana
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#3 Příspěvek od mahajana »

RadovanLC
Návštěvník
Návštěvník

#4 Příspěvek od RadovanLC »

mahajana čo s tým? Zoskenovalo mi to tie teploty a ďalej neviem čo, ... ook zajtra to rozoberiem ... lebo sa neustále vypína :( :

aha sorry už som si všimol že dole mám návod :)

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Rudy »

mahajana píše:stahnout HWMonitor a mrknete zda je problem :)

32bit :arrow: http://www.cpuid.com/downloads/hwmonitor/1.18-32bit.zip
64bit :arrow: http://www.cpuid.com/downloads/hwmonitor/1.18-64bit.zip

:arrow: http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html

:oops: a pardon Rudy tesnej dvoj-click
Nic se neděje. :)
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

RadovanLC
Návštěvník
Návštěvník

#6 Příspěvek od RadovanLC »

vkladám prvý obrázook
Přílohy
11.JPG
11.JPG (50.39 KiB) Zobrazeno 2149 x

RadovanLC
Návštěvník
Návštěvník

#7 Příspěvek od RadovanLC »

a druhý .. som rád že som to stihol do vypnutia :)
Přílohy
22.JPG
22.JPG (15.91 KiB) Zobrazeno 2149 x

mahajana
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#8 Příspěvek od mahajana »

hmm podle mne se vam prehriva Radeon g.karta :o v idle 65°C :hmm:

EDIT: :shock: tak podle testu na netu tyto karty jedou v idle v pohode aj 75-80 °C :shock:

udelejte co napsal Rudy 100% :thumbsup:
Rudy píše:Téměř jistě tkví váš problém v přehřívání. Otevřte PC a zkontrolujte, zdy se točí všechny větráky a zda chladiče nejsou zaneseny prachem. Případně vyčistěte. Nedoporučuji k tomu účelu používat vysavač.
Naposledy upravil(a) mahajana dne 13 črc 2011 22:12, celkem upraveno 1 x.

RadovanLC
Návštěvník
Návštěvník

#9 Příspěvek od RadovanLC »

Hmmm tak to nie je bohvieco, co by ste mi odporucil? Ako to dalej riesit? Dobre spravim to co mi bolo poradene, zajtra informujem ako to dopadlo :) zatial Vam dakujem Dobre spravim to co mi bolo poradene, zajtra informujem ako to dopadlo :) zatial Vam dakujem

mahajana
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#10 Příspěvek od mahajana »

RadovanLC píše:Hmmm tak to nie je bohvieco, co by ste mi odporucil? Ako to dalej riesit?
co psal Rudy -->> otevrit PC a vycistit ho celej ( prach+vetracky - vcetne vetracku g.karty)
:bye:

Bukekela
Návštěvník
Návštěvník

#11 Příspěvek od Bukekela »

ešte som ho neotvoril preto že PC je doma, ja som v robote, ale ak si dobre pamatám tak keď som ho mal naposledy v oprave z dovodu že bol príliš hlučný, opravár mi odstavil 1 ventilátor na grafickej že je tam zbytočne a že ten ventilátor robí najvačší hluk. Popravde som si ani nejaký rozdiel nevšimol, navyše sa dosť často takto prehrieva a dejú sa s ním čudné veci ktoré beriem už ako samozrejmosť (zamŕzanie, programy prestávajú reagovať ...) tak isto aj notebook ktorý som kúpil zhruba pred 3 mesiacmi, začné ísť celkom normálne a asi po 5 minútach je úplne pomalý, trhavo sa pohybuje myš, takže z neho sem hodím neskor asi log. Ďakujem zatiaľ za pomoc, akonáhle prídem domov PC rozoberiem a vyčistím elektrizujúcou pracherkou :wink:

edit: ... pripojil som sa z roboty všimol som si že tu mám iné meno, tak sa ospravedlňujem ..

RadovanLC
Návštěvník
Návštěvník

#12 Příspěvek od RadovanLC »

prečistil som to od prachu, stále sa to prehrieva, jeden ventilátor je odpojený, ak je potrebné otfotím zboku otvorený PC.

mahajana
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#13 Příspěvek od mahajana »

odpojený? :o a kterej ta g.karta?
ta teplota nesla vubec dolu?

nemate moznost pujcit na test nekde jinou g.kartu?--->> NEBO pokusne ju PODTAKTOVAT :idea: co to udela

hmm vono to muze -- podle mne :hide: bude HW problem :boxed: -->> zdroj ? g.karta? z.deska?

RadovanLC
Návštěvník
Návštěvník

#14 Příspěvek od RadovanLC »

odfotil som otvorený PC zboku, tak som si všimol že na grafickej karte sa ventilátor dole točí, zdroj myslím hore sa tiež točí ale naboku ventilátor je odpojený a to je myslím ten čo ho opravá z dovodu hlučnosti odpojil, ja ho kľudne zapjím naspať ak by som vedel ako, radšej hlučný a funkčný počítač ako menej hlučný, síce je tam rozdiel minimálne ale nefunkčný.
Přílohy
IMG_0288.JPG
IMG_0288.JPG (84.81 KiB) Zobrazeno 2090 x

Pavuk29
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Pavuk29 »

Zdroj? len sa pytam :)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:!: PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA :!: :spam:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V pripadne akutnych problemov s chodom fora, :207: pripadne s inymi uzivatelmi, :whip: kontaktujte ma na ICQ alebo mailom :31: na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.
http://www.icq.com/people/267560078/
:183: hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821
:!: pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601

Odpovědět