Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
problém s reinstalací na NTB u Acer Aspire one ZG5
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
problém s reinstalací na NTB u Acer Aspire one ZG5
Den dobry, mam dotaz dostal se mi do ruky notebook Acer aspire one ZG5 a po spusteni se mi objevuje hlaska Isass.exe - systemova chyba " Pro dokonceni API neni dostatek prostredku". Tento mininotebook nema CD mechaniku a nabootovat Windows pres USB se mi nepovedlo.Do nouzoveho rezimu se taky nedostanu.Díky za radu Jozo
Re: problém s reinstalací na NTB u Acer Aspire one ZG5
Je používán stránkovací soubor?
Je na systémovém disku dostatek místa?
Je na systémovém disku dostatek místa?
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde
Zdarec, podařilo se ti to nějak vyřešit? Mám ten samý problém na to sámém mininotebooku.
Zřejmě nedostatek místa na systémovém disku.
Pokud nelze spustit systém ani v nouzovém režimu, bude nutno vytvořit bootovatelnou flešku s např. live Linuxem a uvolnit místo na systémovém disku.
Pokud nelze spustit systém ani v nouzovém režimu, bude nutno vytvořit bootovatelnou flešku s např. live Linuxem a uvolnit místo na systémovém disku.
i přesto, že je to tedy virus?
Tak se mi to podařilo nabootovat z flashky. Co by se teď mělo udělat. rozjelo se to v dosu. Teď bych měl nějak odstranit ten problém...poradíte jak?
Teď by to chtělo uvolnit místo na disku smazáním nějakých nepotřebných souborů.
Pokud se ale jedná o klasický DOS půjde to stěží, jelikož s s největší pravděpodobností používáte souborový systém NTFS a dos umí pracovat pouze s FAT16 a FAT32.
Pokud se ale jedná o klasický DOS půjde to stěží, jelikož s s největší pravděpodobností používáte souborový systém NTFS a dos umí pracovat pouze s FAT16 a FAT32.
Tak už se mi to podařilo rozjet. Děkuji za rady
- fffrost
- Návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den,
mám obdobný problém u mininotebooku asus eee 1008HA.. včera jsem jej dal klasickym zpusobem restartovat(nic noveho jsem neinstaloval) a uz se nespustil...
kdyz ho zapnu, ani se mi nezacnou spoustet windows... prote jen problikava bilej kurzor na cerny obrazovce (vypada to jako DOS). Jelikoz tento netbook nema mechaniku a ja externi nemam, tak obnova momentalne neni mozna...zkousel jsem uz i PE Builder s tim, ze si vytvorim bootovaci usb flash disk, ale zrejme nejsem na dost vysokem levlu, abych to uspesne zvladnul.. jedine kam jsem se s timto dostal bylo, nevim to presne, - windows preinstalation *neco* a pak mi to napsalo ze mi to vsechno smaze.. tak jsem dal cancel.. ale na co jsem se hlavne chtel zeptat, je v tomto pripade nejaka moznost, jak se dostat k datum na hdd a "vycucnout" si je treba na externi hdd? pak bych netbook sel reklamovat - nechci jim tam dat pc s osobnimy daty...
predem moc dekuji za rady!
mám obdobný problém u mininotebooku asus eee 1008HA.. včera jsem jej dal klasickym zpusobem restartovat(nic noveho jsem neinstaloval) a uz se nespustil...

predem moc dekuji za rady!
Nepochopil jsem jestli se ti to podařilo na bootovat z toho flash disku - USB. Já jsem to dělal WIN98. A pak jsem pomocí dosovských příkazů zkopíroval nějaké data na tu flashku a pak se to rozběhlo.
- fffrost
- Návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
To se mi podarilo, ale nabehl mi Windows Preinstallation Environment a pak jen dialog. okno, ze kdyz dam OK, tak bude obnova systemu a mazne mi to celej hdd a nebo at dam Storno... No a tak jsem musel dat storno, jelikoz hdd nemam zazalohovany... Puvodne jsem myslel(a taky jsem to nekde na netu cetl), ze pomoci Windows PE ( = OEM verze je BartPE, tu jsem pouzil na "vyrobu" toho usb boot flash disku) se da dostat k datum na harddisku i kdyz je padlej Windows (mam xpcka)... ze je to takovej prenosnej windows, kterej se ale normalne pouzivat neda(kazdych 72 hodin se restartuje a nejde to zmenit)...
nemas prosim teda tucha, jak si zazalohovat, "vycucnout" vsechny data z hdd? pak uz je to brnkacka.. vim ze uz ten ntbook sam nerozjedu, tak poputuje do servisu... ale prvne potrebuju ty data...
nemas prosim teda tucha, jak si zazalohovat, "vycucnout" vsechny data z hdd? pak uz je to brnkacka.. vim ze uz ten ntbook sam nerozjedu, tak poputuje do servisu... ale prvne potrebuju ty data...

A máš klasický HDD nebo SDI?
- fffrost
- Návštěvník
- Kontaktovat uživatele:

To by jsi mohl zjistit v biosu. Jak máš ten HDD velký?
- fffrost
- Návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
160GB...
v biosu mi to pise
HDD Configuration Enhanced
Configure SATA as (AHCI)
rekl bych ze mam HDD
v biosu mi to pise
HDD Configuration Enhanced
Configure SATA as (AHCI)