Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Chybný notebook? Internet?

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jbety
Návštěvník
Návštěvník

Chybný notebook? Internet?

#1 Příspěvek od jbety »

Zdravím,
asi před týdnem jsem se vrátila z hor a pokusila se připojit na internet. Už dříve jsem se připojovala na jakousi neznámou sít Default, kterou jsem v pokoji chytala a vždy vše probíhalo bez problému. A právě po výletu z hor už nefunguje vůbec nic :) Default prostě nefunguje. Tedy mně. Mé sestře se chytá výborně. A mně také vše píše, že je v normálnu, signál vynikající, rychlost stejná jako vždy, akorát stránky nabíhají třeba pět minut.
Doma máme vlastní internet, se kterým je ale problém furt. Každou chvíli k nám někdo chodí "opravovat" a nikdy se nic nezmění. Proto se pořád připojuji na již zmíněný Default, je to pohodlnější a rychlejší. Pokud se chci přihlásit na naší wifi, píše mi to omezené nebo žádně připojení, a když někde náhodou najdu opravit, tak mi to po chvíli napíše, že problém je s vyhledáním IP adresy. Ačkoli, na počítači, kde je internet připojen kabelem beží vše víceméně bez problémů.
Myslím si, že první problém je v mém počítači, ačkoli nechápu, proč. Přes týden na horách jsem pc měla u sebe, nikam jsem se nepřipojovala, nic nového neinstalovala, jenom jsem pracovala ve wordu. Takže spíš nechápu, co tak najednou.
Prosím moc o rady, jsem absolutní laik, co se týče počítačů a už nevim, kam jinam se obrátit.
Jsem takový laik, že ani nevím, zda to píšu do správné diskuse :)
Děkuju, Jana

gryllus
Návštěvník
Návštěvník

Re: Chybný notebook? Internet?

#2 Příspěvek od gryllus »

Prvni podezreni: ten soused, na ktereho se pres zed napojujete, zjistil, ze mu tam lezete a vymkl Vas ... sestra tam mozna neleze tak casto a jeste si ji nevsiml :( .
I kdyz ... uplne pravdepodobne to neni, protoze kdyz si nekdo ani neumi pojmenovat sit jinak nez Default, obvykle ani netusi, ze by se mel starat, zdali nahodou nebere stopare. Cili videla bych to spis na zprovozneni te Vasi site doma (tedy nastaveni routeru), soused Vas jednak muze kdykoli vykopnout, i kdyby to "pres nej" chodilo, jednak nevite, co od nej chytite za havet.

Cili prvni otazky:
1) Co mate za system na tom NB? Jestli Visty nebo Win7, tak potrebujem jeste dalsiho radce, s XPckama poradim.
2) Co mate za router?
3) Mate administratorske heslo na prihlaseni k tomu routeru pres webove rozhrani? Pokud ne, sezente si ho, musel ho mit ten, kdo router instaloval a konfiguroval. Konfigurovat router je obvykle nutno ze stroje pripojeneho kabelem, takze tudiz potrebujete nejmin uzivatelske, radsi adminovske heslo taky na ten stroj, ktery je s routerem spojen kabelem.

Jinak - jestli mate XPcka, tak na rychle reseni pripojeni k nezabezpecene siti (= sousedovi) by melo stacit vymazat ulozena nastaveni, ktera se Vam mozna schrula, a pripojit se znova.

Odpovědět