Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

USB zařízení způsobují zamrznutí počítače

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Honzinus
Návštěvník
Návštěvník

USB zařízení způsobují zamrznutí počítače

#1 Příspěvek od Honzinus »

Když připojím k mému notebooku:

Acer Aspire 5101 AWLMi

jakékoliv zařízení USB, tak mi zamrzne počítač a musím udělat hard reset. Pravděpodobně si za to můžu sám, můj počítač byl už neúnosně pomalý, tak jsem se dal do úklidu a možná jsem vypnul něco co jsem neměl. Použil jsem CCleaner, Malwarebytes, MSconfig. Počítač se tedy velmi zrychlil, ale to USB mně štve.

Už jsem zjistil ze v souboru: service.msc musím mít zapnuté všechny plug and play služby. Jedna nebyla, tak jsem ji aktivoval, ale nepomohlo to.

Odinstaloval jsem ovladače USB a sami se znovu nainstalovali při zapnutí. Ve správci zařízení vše vypadá ok.

Mám dvě myši a jednu z nich tedy připojím, ale není rozpoznána windowsama. Ostatní zařízení (myš, iPod, tiskárna) způsobují zamrznutí.

Možná je to už hardware problém, tiskárna až do minulého týdnu fungovala bezchybně, ale windows měli problém s nalezením myši už několik měsíců zpět. Jednou fungovala a jindy byla jako neznámý hardware. Mám tři porty a u všech je to stejné. Když do USB vložím iPod, tak ten bliká, tzn proud do něj asi jde... Akorat comp zatuhne...

Ještě si říkám, že bych zkusil přeinstalovat nějaké další drivery, ale nevím moc jaké...

Mám Phoenix Bios, takze tam zadnou moznost k nastaveni USB jsem nenasel.

Tak to je vše co mně teď k mému problému napadá. Tak pokud máte nějaké tipy, co bych měl ještě vyzkoušet, tak je uvítám! :-)

Díky.

H.

KEO
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

Re: USB zařízení způsobují zamrznutí počítače

#2 Příspěvek od KEO »

Pravdepodobne pojde o poddimenzovanie napajanie USB portov, ktore sa teraz zacalo objavovat. Ak je notebook v zaruke, je dobre ho hned reklamovat. Ak sa nieco taketo deje v pocitaci, tak pridavam PCI kartu s extra USB portami.

Riesenim by mozno potom bolo - ze ak ma notebook PCMCIA sloty, alebo ich novsie varianty, zohnat rozsirujucu kartu.

Tiez by mozno akym takym riesenim bolo pouzit USB HUB - ale ten, co ma zvlast napajanie. Nemusi to vsak vzdy fungovat, ak ten port ma velke problemy s napajanim.

Napr. nieco taketo:
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=7677844
Čínske príslovie: Víno pi z pohára, vedomosti z veľkej čaše.---Hebbel: Často je treba väčšej odvahy k tomu, svoj názor zmeniť, než za ním pevne stáť.---Konfucius: Mudrc hľadá všetko v sebe, nerozumný človek všetko v druhom.---Edison: Nie je múdry ten, kto veľa vie, ale ten, kto vie, čo je treba.---Plutarchus: Nepotrebujem priateľa, ktorý prikyvuje na všetko, čo poviem. Môj tieň sa kýve častejšie.---Wang Čchung: Ak sa začneš učiť, poznáš, ako málo vieš. Ak začneš učiť iných, poznáš, aké je to ťažké poslanie.--- Michelangelo: Dokonalosť spočíva v maličkostiach, cez to všetko, nie je dokonalosť maličkosťou.---Seneca: Rozumný je ten, kto skôr premýšľa, než uverí.---O.Wilde: Starci všetkému veria. Muži o všetkom pochybujú. Mladí všetko vedia.---Konfucius: Dobrý liek chutí horko, dobrá rada drása dušu.

Odpovědět