niekedy sa mi stane, že ked si bočnou lištou vpravo posúvam hoci akú web stránku, tak sa mi to zasekne a prestane posúvať, potom musím pár sekúnd počkať a posunie sa. niekedy mi dokonca v úplne hornej lište vypíše "NOT RESPONDING" a opäť musím chvílu čakať. podobné sekanie sa mi deje aj pri písaní, napríklad píšem slovo, zrazu sa to zasekne, čakám, a po pár sekundách sa mi slovo dopíše, akoby si to system pamatal, alebo čo.
to isté sa deje pri pozeraní videí na youtube. ale je zaujimave že iba na youtube. video ide, zrazu sa zasekne, a ide len zvuk, až potom ho doženie aj obraz. myslim že v nastaveniach na youtube to nebude. ale inde mi videa nesekaju (napriklad apple trailers, kde ich prezeram cez quicktime).
1. myslel som že by to mohlo byť firefoxom. ale celkovo mi občas spomaluje počítač. napriklad aj ked otvaram "moje dokumenty" alebo "tento počitač" apod, otvára sa to pomaly. tak isto ked počuvam hudbu cez foobar, kym sa načita prehravač, občas to trvá. ALE TO SA DEJE LEN NIEKEDY !
2. myslel som si žeby to mohol byť spomaleny internet, ale kedže mi občas idu pomaly otvoriť tie "moje dokumenty" apod, tak som si hovoril, že spomaleny internet nebude mať na to asi vplyv, tak som to vylúčil. no je pravda, že pred nejakym časom mi internet spomaloval len v určitý čas, kedy bolo na internete vela ludí (večer, alebo napríklad cez víkendy) a vyhadzovalo mi to že SIETOVY KABEL JE ODPOJENY. teraz mi to občas ukáže tiež, ale zriedkavo. každopádne všetky káble som prezrel a boli v pohode. niekde v nich chyba ale asi bude.
3. myslel som si že by to mohol byť nejaky virus, alebo malware. no pred časom som si počitač často skenoval, aj som sem uverejnil logy, a všetko bolo ok, ked sa aj nejaky bordel objavil, tak som ho zmazal, vyriešil. nedávno som skenoval, a AVIRA ani Malwarebytes, nič nenašli.

ale je to dosť otravné a chcem to vyriešiť. mohlo by to byť aj starobou počítača ? žeby nejake komponenty odchádzali. mám ho už asi 5 rokov.