Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

soubory, ktere neni mozne smazat

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Zamčeno
Zpráva
Autor
Lister169126
Návštěvník
Návštěvník

soubory, ktere neni mozne smazat

#1 Příspěvek od Lister169126 »

Zdravim,
v uvodu chci uvest, ze nejsem amater v tomto odvetvi oboru, takze poznamky typu zmackl jste delete jsou zbytecne a zadam aby reagovali poze ti, co chteji pomoct.

Mam externi HDD, na typu apod nezalezi, je to problem systemu. Vytvareji se na nem soubory primo v rootu s nazvy typu
7bff7a18dff3aed9b6dbbe8d
9a52e50364e0dbbc6823e3
a584818006052bf6e2c03ae538d0

atp... po kazdem restartu se vytvori novy adresar s podobnym nazvem
Obsah souboru je ruzny, obcas je to wga, obcas net framework a podobne.

Neni to poprve, co se mi to stalo, delalo to i na pc (primo v c) u klienta, po formatu (na zadost klienta) byl problem pryc...

Co je zajimave, tak to, ze nejdou vymazat (cisteni, ccleaner, kombofix, spywareterminator), nepodarilo se mi je vymazat ani v dosu s duvodem - pristup odmitnut. Zkousel jsem i prenastavit prava. Mozna by to v dosu slo, ale zatim se mi nepodarilo najit neco, co by se pratelilo s ntfs na takove urovni aby to s nim dokazalo 100% pracovat, vetsinou vse fungovalo napul nebo vubec. Prosel jsem i utility na UBCD, opravdu uz nevim co se s tim da delat, mate nekdo napad?

Samozrejme reseni je disk naformatovat, ale presto bych rad vedel co je to za soubory a proc se jich nejde zbavit, mam podezdreni, ze jsou to stazene aktualizace windows update (jedna se o XP).

Na disku krom techto temp souboru neni nic, jen data - filmy, muzika apod.

Lister169126
Návštěvník
Návštěvník

Re: soubory, ktere neni mozne smazat

#2 Příspěvek od Lister169126 »

domenka se mi osvedcila... pri vypnuti sluzby aktualizaci se mi podarilo par slozek vymazat, ale stale jich tam par zustava a nejdou a nejdou...
s obsahem i386, amd64 (adresare) a nechcou me pustit dovnitr

motji
VIP
VIP

#3 Příspěvek od motji »

Dobrý večer :)
Složky skutečně patří systému a jsou po aktualizacích, ale být Vámi, nechám je tam :).
Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému!
Vždy před odvirováním počítače zazálohujte důležitá data :!:
Chcete podpořit naše forum? Informace zde

Obrázek

K zastižení jsem spíše v noci, mezi 21.-23. hodinou
Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

Lister169126
Návštěvník
Návštěvník

#4 Příspěvek od Lister169126 »

Zdravim Vas,
dokonce mam i dojem, ze vim, jak vznikly. Vypl jsem sluzbu planovac uloh a nektere aktualizace se naninstalovaly. To se opakovalo vicekrat (neuvedomil jsem si to). Tudiz se vytvorilo vice ruznojmennych adresaru se stejnym obsahem (nenainstalovane aktualizace). Po uspesnem nainstalovani aktualizaci sí ovsem vymaze jen posledni docasny adresar, ale predchozich 7 zustane (chyba?), tudiz logickou uvahou dochazim k zaveru, ze po nainstalovani vsech aktualizaci uspesne ztraceji docasne adresare s jejich instalackama smysl. A hlavne kdybych je nevymazal, bude to vypadat jako u znamych, ze v c maji 30 podobne pojmenovanych adresaru a postupne kazdy den pribyvaly.

Z toho vyplyva ze nechavat je je zbytecne a za dalsi... z jakeho duvodu se nahravaji na prenosny disk (kdyz jsou "dulezite) a ne tam kam maji do windows/systemdistribution?

motji
VIP
VIP

#5 Příspěvek od motji »

zrovna tyhle bych tam nechala :)

Nejsem si uplně jistá, ale pokud má pc dva disky, tak se ty složkynahrají tam kde je víc místa na disku..ale možná se mýlím :) .

Rozhodně nemažte násilím složky které jsou proti výmazu chráněny, nebo obsahují zálohy systémových souborů :)

Obrázek

Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

Lister169126
Návštěvník
Návštěvník

#6 Příspěvek od Lister169126 »

Tak, problem jsem vyresil hodne drastickym resenim, korektne to zkratka neslo a to ani v dosu, coz nechapu, ale zmena auditu a prevzeti vlastnictvi pomohla (ne pouha zmena opravneni), takze problem vyresen, snad to nekomu pomuze.

Lister169126
Návštěvník
Návštěvník

#7 Příspěvek od Lister169126 »

motji píše:
zrovna tyhle bych tam nechala :)

Nejsem si uplně jistá, ale pokud má pc dva disky, tak se ty složkynahrají tam kde je víc místa na disku..ale možná se mýlím :) .

Rozhodně nemažte násilím složky které jsou proti výmazu chráněny, nebo obsahují zálohy systémových souborů :)
Ano, to je spravna poznamka a vase uvaha s volnym mistem dava smysl a vypada to, ze to tak je...
Ted uz jen otazka jeslti mazat nebo nemazat? podle me, rozhodne smazat, system nemuze byt zavisly na necem, co se denne 3x odpojuje :-), je to logicky nesmysl a kdyz jsem se dostal k obsahu toho, jsou to pouze instalacky, msi, exe apod... Kdyz na tom system neni zavisly, tak to nepotrebuje a kdyz to nepotrebuje, je to zbytecne.

motji
VIP
VIP

#8 Příspěvek od motji »

Já zase tomu až tolik nerozumím,ale některé složky určitě smysl mají :) .
Už jste si s tím poradil :)

Obrázek

Lister169126
Návštěvník
Návštěvník

#9 Příspěvek od Lister169126 »

jiste ze, vetsina ma smysl (ikdyz u woken nikdo nikdy nevi :D), ale tyhle ne myslim, zkousel jsem vyresit problem kopirovani na externi disk vypnutim legacy, ale svine windows si to obesel, presto uvidim jak to dopadne

motji
VIP
VIP

#10 Příspěvek od motji »

:closed:

Obrázek

MihhC
Návštěvník
Návštěvník

#11 Příspěvek od MihhC »

Zdravím,

bohužel mám úplně stejný problém jako "Lister".
Všechny složky jsem už nějak odkopal, ale složka s 64imd a i386.

Je to na nesystémovém disku, tudíž by tam neměli co dělat a odkladiště z toho mít nechci.

Po dočtení této diskuze jsem se opravdu dost dlouho hrabal v právech ke složce(už se dostanu i dovnitř), přepsal ji na sebe jako na vlastníka(z toho neznámého účtu), ale ten audit mi tam furt hází nějaké další chybové hlášky, nebo že musím mít práva sám od sebe, už jsem tam proklikal snad všechno a furt to smáznout nejde(potřebuju práva od N_PC, což je název počítač, uživatelský účet pro všechny - nerozumím).

Potřeboval bych nějaký podrobný návod jak na to vlastnictví(asi ho mám, ale radši bych si to ověřil po slovech zkušenějšího) ... a hlavně jak na ten audit, to je mi vážně záhada.

Děkuju MIhh

Mc_Murphy
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Mc_Murphy »

Zdravím MihhC a vítám Tě u nás na fóru. Obrázek

:arrow: Přečti si prosím pečlivě pravidla tohoto fóra!! :172:
:arrow: Pak si založ nové téma (thread) a do něj vlož log ze RSITu podle tohoto návodu. U nás platí, že každý uživatel má na svůj problém své vlastní téma, takhle by tu byl jen zmatek. Obrázek

:!: Na tento příspěvek ani v tomto threadu už neodpovídej!!!

Děkuji za pochopení a omlouvám se rádkyni motji za vstup. :worship:
Obrázek-Obrázek
Obrázek-Obrázek

• ... I'm moving on, I'm moving on, I'm moving on by the Spirit.
    • You gave me love, I've found my identity, found my identity.

I'm moving on, I'm moving on, I'm moving on by the Spirit.
    • You gave me hope, I've found my identity in Christ...

vyosek
VIP
VIP

#13 Příspěvek od vyosek »

A ja to tu s dovolenim zamknu :lock:
"Kdo víno má a nepije,kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl."
Člen Obrázek od 1. února 2011.

Zamčeno