Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Ako vyliečiť zavirované súbory

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
7777
Návštěvník
Návštěvník

Ako vyliečiť zavirované súbory

#1 Příspěvek od 7777 »

Mám v počítači systém Windows: Home a dva disky jeden je Kingston 480 GB SSD systémový disk a druhý je datový disk western digital 1 TB, okrem toho mám súbory z dátového disku zálohované na dva dalšie disky. Problém je že na tých diskoch mám svoju 14 ročnú prácu ako by sa dali súbory vyliečiť. Stiahla sa mi totiž zavirovaná aktualizácie windows 10 a infikovala mi systém. Ten už nenabehol, a bol nútený reinstal windows 10 lenže po nejakom čase sa stiahla zasa ona aktualizácia, i keď som aktualizácie vypínal podľa návodu. Nikomu sa tak často viry nesťahujú v aktualizáciach windows len mne. Systém viem vždy preinštalovať ale problém sú textové súbory word a Excel, ktoré sú nenahraditeľné. Dali by sa nejako otvoriť aby som prekopíroval text do nového dokumentu, bez toho aby sa prekopíroval i vírus. Problém je že sú asi všetky súbory na datovom a externých diskoch zavirované. A preto by som sa chcel opýtať, ako by sa word a Excel súbory dali vyliečiť od vírov. Stáva sa mi že kliknem na nejaký excel súbor a vyskočí hláška. "Systém nemohol najsť cestu k súboru .xlsx, zadaná cesta neexistuje a súbor zmizne."

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Ako vyliečiť zavirované súbory

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Záleží na tom, jaké viry to jsou. Převážná část jsou dnes trojani a červy. Ty se neléčí, ale rovnou mažou. Pokud jde o souborové viry, které jsou dnes vzácné, měl by je vyřešit každý antivir, který má ve své virové bázi daný virus uložen. Což dnes nemá ani zdaleka každý.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

7777
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od 7777 »

Mám divný problém z počítačom, asi pred pol rokom sa mi po prvý raz stiahol vírus na počítač ale skrze aktualizáciu Windows 10, aktualizácia mi zablokovala systém, nebolo možné sa prihlásiť heslom ani pin kodom. Nefungoval ani nudzový režim. Skúšal som opraviť systém pomocou oprava systému, ale body obnovenia systému boli preč. Skúšal som rôzne príkazy podľa rád z internetu zadal som Sfc /scannow či iné príkazy ale bez výsledku. Prišiel som o súbory na disku C ale súbory na disku E zostali nedotknuté, iba som preinštaloval systém. Situácia sa opakovala po dvoch mesiacoch, potom po dalších dvoch mesiacoch. A včera sa systém znova zablokoval zasa som prišiel o súbory na disku C. Nepomohli žiadne príkazy. Reinštalova som systém a tu pozerám, asi som dostal ramsover lebo disk E sa nedá ani skontrolovať pomocou windows defender. Skúšal som urobiť log z rsit, firt prejsť Malavare byes ale ani jeden z uvedených nedokáže z diskom E pracovať či ho preskenovať. Akoby niečo blokovalo skenovanie. Predovčerom som ešte pracoval z diskom ale počas prace sa neustále objavovala hláška. Systém nemôže nájsť cestu k uvedenému priečinku. Na disku E mám veľmi dôležité súbory a nechcem o nich prísť, čo mám robiť?

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

%První věc bude dát do sekce "Řešení problémů, logy" logy FRST+Addition: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=24&t=132509 . Dál uvidíme, co nám základní vyšetření řekne. To, co tu zatím provádíte, je o ničem.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Odpovědět