Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Notebook nelze spustit

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Bednaricek
Návštěvník
Návštěvník

Notebook nelze spustit

#1 Příspěvek od Bednaricek »

Dobrý den, rovnou k věci. Dnes jsem chtěl zapojit sluchátka do svého notebooku, avšak už byla tma a já se netrefil. Jack od sluchátek sjel do usb portu. Myslel jsem si, že je to správný otvor a jemně jsem přitlacil pro vsunutí jacku. Stačil velmi malý tlak a jack se dotknul usb portu. Notebook se neprodleně vypnul a již není ho možné zapnout. Nereaguje na odpojení ze zásuvky, zapínací tlačítko taktéž bez odezvy. Opravdu ocením, kdyby někdo věděl jak na to. Obávám se však, že jsem to pokazil opravdu hodně. Předem děkuji, hezký den.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Notebook nelze spustit

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Koukněte do toho konektoru USB (možná bude třeba použít lupu) a přesvědčte se, zda nejsou zkratovány kontakty. Jsou to takové plíšky (4). Pokud jsou zkratovány, vyjměte baterii a jehlou se pokuste od sebe oddálit tak, aby se nedotýkaly. Pak baterii vraťte a pokuste se NB zapnout. Jestli ovšem zkratovány nejsou, váš NB se s největší pravděbodobností odebral do věčných lovišť.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Bednaricek
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od Bednaricek »

Děkuji za pozitivní informace. Notebook jsem prozkoumal a USB port se nijak neliší od ostatních. Na baterii bych raději nesahal (mám tu černé na bílém, že baterii smí vyndat pouze autorizovaný technik ASUS). Na baterii je jakási pečeť, kvůli které by mi určitě neuznali reklamaci. Mám záruku ještě rok. Jedná se o notebook v ceně 34 000 KČ. Mám tedy zkusit přístroj reklamovat? Reklamace ve mně probouzí jakousi nejistotu. Ano, jsem idiot ale v notebooku je např. přihlášené internetové bankovnictví. Nějaký základní Wipe dat v tuto chvíli asi nepřipadá v úvahu, protože notebook se mnou nekomunikuje. Navíc jsem se dočetl, že asus si vyhrazuje právo odeslat notebook v rámci opravy i do zemí mimo EU - i do zemí, ve kterých neplatí žádná ochrana osobních údajů. (to je tam výslovně napsáno) Nevím co mám dělat. :(

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

Tak pokud jste neshledal žádné poškození na inkriminovaném konektoru USB, pak odešlo neco uvnitř, což je malér. Tu baterii jsem vám doporučil vyjmout v tom případě, kdybyste jehlou narovnával ty kontakty, aby nedoško k opětovnému zkratu. Reklamovat to můžete, je otázka, zda reklamaci uznají. Vy sám víte, že jste to způsobil sám, tekže je to svým způsobem pokus o podvod. Kde ale není žalobce, není ani soudce, neboli je jistá šance, že vám to projde. Nic jiného vám nezbývá, zvláště pak, je-li přístroj v záruce.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Bednaricek
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od Bednaricek »

NB jsem předal asusu k reklamaci. Děkuji Vám za rady. :closed:

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Rudy »

Rádo se stalo! :)

Varování:

Odpovědět