Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Vybuchne mi počítač?

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
otter
Návštěvník
Návštěvník

Vybuchne mi počítač?

#1 Příspěvek od otter »

Zdravím, práve som robil test Avastom. Dva advéry, oba presunuté do truhly. O tom však hovoriť nechcem. Viete, že Avast vždy okrem hrozieb zobrazí aj varovania, niečo ako súbory, s ktorými otestovaním mal Avast problém. Tam bolo strašne veľa súborov, väčšina z jedného programu, ktorý som si kedysi stiahol a stále sa mi nechce ho odstrániť. Väčšina mala pri sebe varovanie: Súbor je zaheslovaný. To chápem, jasné, súbor je zaheslovaný, Avast tam nemá prístup, nemôže ho otestovať. Sú tam však aj dva súbor, pri ktorých je varovanie: Súbor je dekompresná bomba. Neviem, čo je dekompresná bomba. V súvislosti so slovom "dekompresná" ma napadá akurát tak kompresor, a ten má asi s počítačom pramálo spoločné. Čo ma však trápi, je slovo "bomba". Bomba je predsa výbušnina. Znamená to, že niekde v počítači je bomba? Nejaká dekompresná, alebo aká? Mám si to teda vysvetľovať tak, že v počítači je bomba, ktorá sa aktivuje kompresorom? Akože namierim kompresor na počítač a ono to vybuchne? Alebo je tá bomba v skutočnosti upravený kompresor, ktorý po určitej dobe vybuchne? A kedy? Pri tom označení, že dekompresná bomba je ešte číslo: 42110. To isté číslo je pri druhej dekompresnej bombe. Neviem si to vysvetliť inak, ako čas, po ktorej bomba vybuchne. To sú sekundy, minúty, hodiny, dni, týždne, mesiace alebo roky? Ešte niečo ma napadlo. Neznamená slovo "DEkompresná" to, že práve kompresorom bombu deaktivujem? Mám ten kompresor namieriť na počítač, alebo nie? A prečo je vlastne, preboha, v počítači bomba? To ju tam dal výrobca? Poraďte mi niekto, čo mám s tou bombou robiť a ako ju mám deaktivovať, a či vôbec.
:!: Správajte sa k tímu fóra VIRY.CZ slušne. Váš problém riešia preto, lebo chcú, nie preto, lebo musia. :!:

„Nádejou nie je presvedčenie, že niečo dobre dopadne, ale istota, že niečo má zmysel - bez ohľadu na to, ako to dopadne." Václav Havel, bývalý československý prezident --------- „Nevážim si nikoho, kto dnes nie je múdrejší ako včera." Abraham Lincoln, bývalý americký prezident ---------

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Vybuchne mi počítač?

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Něco o dekompresní bombě najdete zde: http://pc.poradna.net/q/view/116358-co- ... esni-bomba .
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

otter
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od otter »

Ach, ďakujem za vysvetlenie. To som sa asi s tým kompresorom pekne strápnil, čo? No čo už, nikto nie je neomylný. Včera som ešte k počítaču priložil ucho, že či tam niečo netiká :D . Dokonca som si už začal komponovať sťažnosť na výrobcu, že dáva do počítačov bomby. Našťastie, všetko sa vyriešilo. Uf, chvalabohu, že som sa neprenáhlil a najskôr som si skontroloval fórum, než som odoslal sťažnosť. To by si o mne vo výrobcovej firme všeličo pomysleli :oops: . Tak ďakujem za vysvetlenie! :)
:!: Správajte sa k tímu fóra VIRY.CZ slušne. Váš problém riešia preto, lebo chcú, nie preto, lebo musia. :!:

„Nádejou nie je presvedčenie, že niečo dobre dopadne, ale istota, že niečo má zmysel - bez ohľadu na to, ako to dopadne." Václav Havel, bývalý československý prezident --------- „Nevážim si nikoho, kto dnes nie je múdrejší ako včera." Abraham Lincoln, bývalý americký prezident ---------

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

Nic se neděje. Laik se obvykle nevyzná v IT hantýrce. Pokud víme, rádi vysvětlíme. :) Nemáte zač!
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Zamčeno