Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Po startu Windows 10 jen černá obrazovka s kurzorem myši...

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Odpovědět
Zpráva
Autor
adzi
Návštěvník
Návštěvník

Po startu Windows 10 jen černá obrazovka s kurzorem myši...

#1 Příspěvek od adzi »

Dobrý den,
v neděli jsem od kamaráda dostal na DVD hru BlackMesa source a tak jsem si jí nainstaloval.
V průběhu instalace nic, ale když jsem jí chtěl pustit tak se spouštěla snad 15 minut a nakonec hra "spadla".
Restartoval jsem PC protože se tak zabrzdilo že se s ním nedalo pracovat (ve správci toto: CPU: 100%, paměť 98%cca. 3,6GB)
Po restartu se již systém nenaběhl a zasekne se vše jen na černé obrazovce s bílým kurzorem myši. HDD má stále vysokou aktivitu ale nejde pomocí Alt+Ctrl+Del vyvolat správce ani nic niného. Je uplně slyšet jak HDD hrabe a něco se na něm děje.
Zkusil jsem to tak nechat asi 50 minut a to samé stále dokola. HDD hrabe ale jen černá obrazovka a kurzor myši.
Zkusil jsem při zapnutí notebooku vyvolat spouštěcí nabídku systému pomocí F8 jako byla u předchozích verzí že bych eventuelně nastartoval v nouzovém režimu nebo s poslední funkční, ale na F8 jsem se nedostal.
Mačkal jsem F8 jak zběsilý ale nevyvolala se a hned vyskočilo ono modré logo Windows 10 a po 10 sekundách s logem už zase jen a jen černá obrazovka :(
Jsem z toho bezradný.
Má někdo nějaký fígl jak vyvolat F8 po spuštění ?
Mačkám opravdu hned jak proběhne u BIOSu seznam zařízení a pevné disky ale nejde to stihnout když to mačkám dříve tak už samozřejmě vyskočí hláška o přebuzení vstupního zařízení a musím restartovat.
Má s tím někdo nějaké zkušenosti ?
AV používám jen Windows Defender a vzhledem k aktivitě kterou mně oznamuje o přítomnosti virů asi funguje...
Používal jsem AVG, Kasparski, Avira i Avast ale velice to zpomalovalo notebook.
Jinak používám každý týden SpyBot S&D a vždy něco najde... Nyní jsem to ale nestihl :(

Za případné rady a postřehy velice děkuji.
Richard M.

altrok
Moderátor
Moderátor

Re: Po startu Windows 10 jen černá obrazovka s kurzorem myši

#2 Příspěvek od altrok »

Zdravim,

pokud se pri bootovani nedostanete do nouzoveho rezimu pomoci F8, vyzkousejte kombinaci Shift+F8. Pokud ani tohle nepujde, bude nutne pouzit bootovaci medium (instalacni CD, pripadne flashku), s jehoz pomoci se do nouzoveho rezimu dostanete a bude mozne vratit stav PC k poslednimu bodu obnoveni.

http://www.digitalcitizen.life/4-ways-b ... windows-10

/e napadaji me jeste dve veci
1) po nacteni cerne plochy stisknete Win+R -> msconfig -> na zalozce boot zatrhnete minimal (dle odkazu vyse) a restartujte PC, v nouzovem rezimu pouzijte starsi bod obnoveni
2) Win + R -> rstrui -> pouzijte nektery z poslednich bodu obnoveni
Pokud je cokoliv nejasného, ihned se ptej.
V případě spokojenosti prosím podpořte forum.
Pro dotazy, které se nehodí na forum, je možné využít altrokzavináčforum.viry.cz
Máš-li chuť pomáhat návštěvníkům tohoto fora, přihlas se do naší školičky.

Odpovědět