Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Správcovský štíty na ikonách plochy

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Odpovědět
Zpráva
Autor
celeron
Návštěvník
Návštěvník

Správcovský štíty na ikonách plochy

#1 Příspěvek od celeron »

Minulý týden se mi objevily asi u 1/3 ikon na ploše správcovský štíty. Některý programy s štítama najednou přestaly pracovat, třeba legální instalace Excel 2007, či free HD tune, DWG True viewer 2012 a další. Některý jdou spustit jako správce, jiný vůbec. Online Nod našel pár virů který prolezly přes MSE, a tak jsem se s tím moc nepáral a nainstaloval včetně změny velikosti partition znova W7. Po instalaci programů co nešly, se zase objevily ty správcovský štíty a opět nechodil Excel a HD tune. Dál jsem to nezkoumal a tentokrát jsem provedl na jiným PC znovu změny partition a jejich úplnej mnohahodinovej formát.
Po instalaci W7 jsem nainataloval z CD Norton antivir a pak teprve připojil na net a zaktualizoval jsem ho. Nainstaloval jsem znovu Office 2007 a pár dalších. Půl dne byl klid a najednou zase stejnej problém. Zkoušel jsem odinstalovat Nortona a stáhnout Avast a potom Kaspersky a oba nejdou nainstalovat, kousnou se.
Netušíte prosím někdo, zda to je vůbec vir a kde je zalezlej? V PC krom naformátovanýho disku a instalačních CD nebylo žádný jiný datový médium. Neni to třeba jen něco blbě v UAC?
V současnosti se na jiným PC XP dělá Low Lewel formát HDD včetně MBR. Pak zkusím znovu W7 z CD. Jak postupovat dál, aby se eliminovala příležitost aby se vir, (pokud to tedy vir je) zase znova nerozšířil? Nějaká doporučení? Přehrát bios? Co třeba zavirování FW od Seagate 1TB? Zkoušeli jsme to řešit na Nuke i za pomoci místního IT a efekt zatím 0.
Logy pochopitelně nemám, budou případně až jak to dopadne po další instalaci.
Díky za pomoc
Jirka

JaRon
Moderátor
Moderátor

Re: Správcovský štíty na ikonách plochy

#2 Příspěvek od JaRon »

ahoj,
ries problem postupnymi krokmi :!:
nainstaluj W7 - vytvor bod obnovy - prescanuj s AVPTool
nainstaluj Office2007 - vytvor bod obnovy - prescanuj s AVPTool
atd atd atd
ak sa objavia problemy, tak mas krok spat :James008:

Pozn. MSE neni antivir - je to paskvil :!:
FRST |ADWCleaner |MBAM |CCleaner |AVPTool

V prípade spokojnosti je možné podporiť fórum
https://platba.viry.cz/payment/

celeron
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od celeron »

Takže po Low Levelu postupná instalace W7, Office, záloha přes Hierens, další 3-5 instalací a zase Hierens a tak dokola. Zatím se štíty nikde neobjevily a vše i to co dřív nechodilo je živý. Ale Norton stále něco při stahování z netu nachází a odráží. Ani se moc nedivím, že MSE je paskvil, nikdy nic nehlásil.
Myslím si, že jsem měl asi nějakýho rootkita a Low Level na jiným PC ho odstřelil, tedy aspoň doufám...
Jirka

JaRon
Moderátor
Moderátor

#4 Příspěvek od JaRon »

fajn, ak by sa objavil nejaky problem, ozvi sa s logom RSIT alebo FRST
Jan :)
FRST |ADWCleaner |MBAM |CCleaner |AVPTool

V prípade spokojnosti je možné podporiť fórum
https://platba.viry.cz/payment/

Odpovědět