Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Zamrzl a už nenaběhl
Moderátoři: Rudy, Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Zamrzl a už nenaběhl
Zdravím,
chtěl bych se zeptat místních odborníků na hardware,včera se mi počítač sekl,zamrzl,tak jsem ho restartoval,po restartu,ale nenaběhl monitor,tak začlo měnění a zkoušení komponentů,no monitor je samozřejmě v pořádku,grafická vyměněna,ramky postupně vyzkoušeny,harddisk by měl bý v pořádku(no to by alespoň PC naběhl do BIOSU),všechny větráčky běží,jenže při zapnutí zapíská,možná to není přesná definice,připomíná to zapísknutí,jedno dlouhé,ale jde to blbě slyšet,možná to má být pípání,nevím,dálé svítí všechny diody a to nepřetržitě,což by nemělo.Poté co jsem se v tom hrabal,tak dioda "práce" ,která bliká podle výkonu PC přestala svítit.Už to nedělá,ale když jsem ho jednou zapojil do napájení,tak jsem ho zapl a on se za sekundu sám vypl,prostě se vše okamžitě přestalo točit a nejel,tak to bylo asi 3x,než se zapl normálně,nejhorší na tom je,že v něm začlo něco pískat,pokud někdo zná,tak děti si stahovali do mobilů otravný zvuk jménem "Ultrazvuk",trochu mi to jej připomíná.No myslím si že tam něco odešlo,z minuty na minutu,a teď to píská.Zdroj a desku nemám jak vyzkoušet,podle stovky příspěvků na forech všudemožně mi příjde ,že to je základka,pak se tam psalo o zdroji,já po Vás chci vědět,co je pravděpodobnější,že odešlo,co to vyvádí/vyvádělo jsem tu popsal,chci slyšel názory,nerad bych objednal základku a zjistil že to nejede.Momentálně je PC na kousíčky,naprosto rozebraný,chystám se ho vysát a poskládat znovu,ale nemyslím si že naběhne prostě jen sám od sebe....Jinak tedy zdroj se točí také,ale to je vše co z něj poznám,pokud se ptáte tak Clear CMOS jsem zkoušel,i vyndat baterku a počítač neměl sklony se přehřívat ani a když se sekl či zamrzl,tak nebyl zrovna vůbec zatížen...Děkují za jakékoliv názory či nápady.
Základní deska GIGABYTE GA-M555-S3
Procesor AMD Athlon 64 X2 6000+
Grafická karta GIGABYTE GT 610
Zdroj FORTRON FSP350-60GLN (350W)
EDIT:Ještě bych rád dodal,já jsem už problém s monitorem už jednou měl,bylo to kvůli RAM,které jsem pouze přeházel jinak,a jelo to,ale o to nejde,jde o to,že pokud se PC zapl,tak monitor ukázal "Nebyl nalezen žádný signál",a teď to ani neblikne.....
chtěl bych se zeptat místních odborníků na hardware,včera se mi počítač sekl,zamrzl,tak jsem ho restartoval,po restartu,ale nenaběhl monitor,tak začlo měnění a zkoušení komponentů,no monitor je samozřejmě v pořádku,grafická vyměněna,ramky postupně vyzkoušeny,harddisk by měl bý v pořádku(no to by alespoň PC naběhl do BIOSU),všechny větráčky běží,jenže při zapnutí zapíská,možná to není přesná definice,připomíná to zapísknutí,jedno dlouhé,ale jde to blbě slyšet,možná to má být pípání,nevím,dálé svítí všechny diody a to nepřetržitě,což by nemělo.Poté co jsem se v tom hrabal,tak dioda "práce" ,která bliká podle výkonu PC přestala svítit.Už to nedělá,ale když jsem ho jednou zapojil do napájení,tak jsem ho zapl a on se za sekundu sám vypl,prostě se vše okamžitě přestalo točit a nejel,tak to bylo asi 3x,než se zapl normálně,nejhorší na tom je,že v něm začlo něco pískat,pokud někdo zná,tak děti si stahovali do mobilů otravný zvuk jménem "Ultrazvuk",trochu mi to jej připomíná.No myslím si že tam něco odešlo,z minuty na minutu,a teď to píská.Zdroj a desku nemám jak vyzkoušet,podle stovky příspěvků na forech všudemožně mi příjde ,že to je základka,pak se tam psalo o zdroji,já po Vás chci vědět,co je pravděpodobnější,že odešlo,co to vyvádí/vyvádělo jsem tu popsal,chci slyšel názory,nerad bych objednal základku a zjistil že to nejede.Momentálně je PC na kousíčky,naprosto rozebraný,chystám se ho vysát a poskládat znovu,ale nemyslím si že naběhne prostě jen sám od sebe....Jinak tedy zdroj se točí také,ale to je vše co z něj poznám,pokud se ptáte tak Clear CMOS jsem zkoušel,i vyndat baterku a počítač neměl sklony se přehřívat ani a když se sekl či zamrzl,tak nebyl zrovna vůbec zatížen...Děkují za jakékoliv názory či nápady.
Základní deska GIGABYTE GA-M555-S3
Procesor AMD Athlon 64 X2 6000+
Grafická karta GIGABYTE GT 610
Zdroj FORTRON FSP350-60GLN (350W)
EDIT:Ještě bych rád dodal,já jsem už problém s monitorem už jednou měl,bylo to kvůli RAM,které jsem pouze přeházel jinak,a jelo to,ale o to nejde,jde o to,že pokud se PC zapl,tak monitor ukázal "Nebyl nalezen žádný signál",a teď to ani neblikne.....
Re: Zamrzl a už nenaběhl
ahoj,
skus to spustit s odpojenym HDD ,, zazil som uz disky, ktore skratovali napajanie
ak nenabehne - tipujem vadne:
75% vadna MB
20% vadny zdroj
5% vadny CPU
pokial mas moznost si pozicat zdroj, tak ho vymen >> ale vidim to na MB
skus to spustit s odpojenym HDD ,, zazil som uz disky, ktore skratovali napajanie
ak nenabehne - tipujem vadne:
75% vadna MB
20% vadny zdroj
5% vadny CPU
pokial mas moznost si pozicat zdroj, tak ho vymen >> ale vidim to na MB

FRST |ADWCleaner |MBAM |CCleaner |AVPTool
V prípade spokojnosti je možné podporiť fórum https://platba.viry.cz/payment/
Odpojit HDD jsem již zkoušel,nenaběhl.Já ti děkuji za tvojí odpověď,protože přesně takovou jsem chtěl slyšet !Pokud je ještě co dodat,tak sem s tím!Já zatím nemám co dodat,skládat to budu až večer,až bude čas,pak bych kdyžtak napsal,jak se PC chová.
mozno sa do vecera vyjadri niekto z kolegov, odomna vsetko 

Chtěl bych jen tip,ač tedy nevím no....Trochu mi nastal problém,říkám si koupím novou MB no problem...no a je tu problém....no jak-si nemohu sehnat MB pro mojí sestavu.Nechci kupovat kompletně novou sestavu,možná někdy.Mám DDR2 a patici AM2 a to je ten problém,nemohu nic najít,czc,alza,heureka prostě nic.Nemáte nějaké tipy na obchody se staršími základkami,ale novými?Nechci skončit na Aukru zase.Děkuji.
no to je problem ,,,
ako som uz pisal, skus niekde pozicat zdroj - aby si si bol isty a nemrhal peniazmi, ak by to bol vadny zdroj
ak sa vsak uistis, ze ide o vadnu MB, tak skor by som kupil radsej cely PC-repas
zvacsa su dostupne znacky Dell-HP-Siemens - nekupuj nic z nestandardnym zdrojom (rozmerovo)
- inac su tie pocitace dobre a len o malo drahsie ako nova MB
ako som uz pisal, skus niekde pozicat zdroj - aby si si bol isty a nemrhal peniazmi, ak by to bol vadny zdroj
ak sa vsak uistis, ze ide o vadnu MB, tak skor by som kupil radsej cely PC-repas
zvacsa su dostupne znacky Dell-HP-Siemens - nekupuj nic z nestandardnym zdrojom (rozmerovo)
- inac su tie pocitace dobre a len o malo drahsie ako nova MB

Tak jsem ho opět dal dohromady.vše jde,větráky se točí,diody nepřetržitě svítí,grafika se zahřívá ale to je tak vše,prostě nenaběhne monitor.Repasované PC nemám v lásce,známej to má a je to jen o nervy,nehorázně se zasekává,a to ho má čistý,nezavirovaný a je málo používán,ale prostě hrůza.Nevím,nejspíš obětuji peníze do té MB,horší jí bude sehnat.
samozrejme rozhodnutie ostane na Tebe
v praci sme riesili podobny problem, ked z trhu zmizli MB s istym typom patice pre CPU
financne nema zmysel kupovat MB+CPU+RAM
musim povedat, ze s repasmi HP a Dell sme spokojni
Siemens by som uz nebral ,,,

v praci sme riesili podobny problem, ked z trhu zmizli MB s istym typom patice pre CPU
financne nema zmysel kupovat MB+CPU+RAM
musim povedat, ze s repasmi HP a Dell sme spokojni

Tak dávám vědět po dlouhééé době,čekal jsem celé svátky než mi příjde nová MB,dal jsem ho do kupy,první pokus ho zapnout bylo spíše probliknutí,vše se roztočilo a za sekundu vyplo...Když jsem ho zapl podruhé,tak naběhl,normálně,naběhl BIOS nové MB a začal kontrolovat komponenty...procesor v pořádku,paměti to všechno vypsalo,pak to napsalo že to nenašlo CMOS nastavení (jasné,když je nová) a že se nastavuje na defaultní hodnoty,systém naběhl,ale jak....zasekaný,totálně nereagující na některé pokyny (ani nepoznal že je zapojená myš) ,ale co mě nejvíce zaujmulo byli skoky zatížení CPU,z třeba 10% na 100% a takhle furt dokola,podařilo sem i spustit HWMONITOR,teploty jsou naprosto v pořádku,tak jsem si řekl že ho resetuji a dám tam svou grafickou (měl jsem tam jinou,čistě na odzkoušení)po její montáži PC už nenaběhl,jako poprvé tak jen problikne,větráčky se zatočí to je tak všechno,grafickou jsem zkoušel vyměnit,nic,prostě už nenaběhl.Takže nakonec jsem objednal ještě komplet nový zdroj a nyní čekám než dorazí.Pokud máte opět připomínky tak sem s tím!Ještě mi napadlo ten CMOS jestli by nestál za to resetovat,ale to je jediné co můžu zkusit,protože když BIOS nové desky našel bez problému všechny ostatní komponenty (procesor,paměti RAM,grafiku) tak mě nenapadá už nic jiného než zdroj (a přitom co čtu :kompletní nadproudová ochrana",ale asi už má taky dost -Fortron FSP350-60GHN 350W)