Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Samovolné vypínání notebooku

Moderátoři: Rudy, Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
TescoTaska
2. Stupeň Varování

Samovolné vypínání notebooku

#1 Příspěvek od TescoTaska »

Zdravím,
od včera kdykoliv hraju, tak se mi vypne notebook po 20 minutách ani ne hraní a je horký.
Větrák jsem profoukal, sundal jsem kryt, tam jsem vyjmul větráček a celý ho očistil a všude, kde jsou otvory jsem profoukal stlačeným vzduchem, ale i tak se mi počítač zahřívá jako nikdy.
Běžné teploty CPU jsou na 75-80C a Tem1( Nevím co je ) tak 70-75C
Prosím o pomoc :(

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Samovolné vypínání notebooku

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Teploty jsou vysoké. Pokud jste NB vyčistil, bude třeba asi přepastovat dotykové plochy chladičů. Jinak vše normálně funguje?
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

TescoTaska
2. Stupeň Varování

#3 Příspěvek od TescoTaska »

vyjmul jsem procesor a ten je napastovaný v pohodě, jinak zkušenost s pastováním opravdu nemám, počítač jede úplně v pohodě, ale jak zapnu hru tak do 5- 10 minut se vypne a to nevím proč :/ ale když ho hned zapnu horký, tak nic, ale hru zapnu a je to v háji.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

Vypne se patrně kvůli přehřátí. Pastu musíte zkontrolovat i na GPU chipu. Navíc musí dosedat celou plochou na chladič. I kontrola chodu větráku by nemusela být od věci. Až toto vše bude v pořádku, můžete uvažovat o chladicí podložce. Notebooky nejsou určeny k hraní her, to je třeba si uvědomit.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

TescoTaska
2. Stupeň Varování

#5 Příspěvek od TescoTaska »

No větrák je v pohodě, to vím jistě, ale myslím si, že deska nepomůže

TescoTaska
2. Stupeň Varování

#6 Příspěvek od TescoTaska »

+ dodám, že počítač jsem podložil aby se mohl větrat, teploty se snížili na 63 stupnu C a stejně se počítač při hraní vypl během 2-3 minut a je horký strašně, když si sáhnu na tu měď, která vede od větráku k procesoru to samé ke GPU.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Rudy »

Deska pomůže až v chvíli, pokud bude řádně fungovat chlazení. Výše už jsem psal, že je nutné přepastovat CPU i GPU a zjistit, zda chladič dosedá na celou plochu chipu.

Varování:

Pavuk29
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Pavuk29 »

Rudy píše:Notebooky nejsou určeny k hraní her, to je třeba si uvědomit.
Toto si budem musiet vytlacit a nechat precitat mojim vnucatam :D
Kopiu si necham pre seba :D
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:!: PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA :!: :spam:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V pripadne akutnych problemov s chodom fora, :207: pripadne s inymi uzivatelmi, :whip: kontaktujte ma na ICQ alebo mailom :31: na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.
http://www.icq.com/people/267560078/
:183: hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821
:!: pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601

TescoTaska
2. Stupeň Varování

#9 Příspěvek od TescoTaska »

pastování, to je pěkná věc, jen s tím umět :D a jak jako jestli větrák dosedá? :D mě přijde, že jo

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Rudy »

Musíte mít teplovodivou pastu, před přepastováním očistit od té staré, pokud je ztvrdlá, odstranit mechanicky jemným smirkovým plátnem a přeleštit. Pak nanést novou pastu, přiložit a dotáhnout chladič.

Varování:

Odpovědět