Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Services.exe zatezuje CPU na 50%

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
digitaaalek
1. Stupeň Varování

Services.exe zatezuje CPU na 50%

#1 Příspěvek od digitaaalek »

O vikendu jsem si chtel vypalit hudebni CD a zjistil jsem, ze zmizely obe CD jednotky. Ve spravce zarizeni byly otazniky u obou kanalu IDE.
Oba jsem odinstaloval, nechal vyhledat zmeny v HW a provedla se instalace IDE kanalu. Od te doby mam problem s vytizenim CPU na 50% u procesu services.exe
V priloze posilam printscreen spustenych procesu, mereni teplot a otacek, spravce zarizeni.
Myslim si, ze ve spravci zarizeni by meli byt kanaly pojmenovane na primarni a sekundarni, a na kazdem povese jednotky. Mezi ikonami v dolnim pravem rohu se ukazuje ikona nalezeneho noveho HW, ktery zpusobuje toto vytizeni 50%.
Pres services.msc jsem zkusil vypnout sluzbu Plug and Play a po restartu CPU uz nebylo zatezovano, ale tudy urcite cesta nevede, nebot hlasilo pri nabehu XP problem s ovladaci grafiky, Avast byl vypnuty, a asi bude vice veci, ktere Plug and Play potrebuji.

I presto, ze spravce zarizeni nezobrazuje mechaniky, tak CD je funkcni, hudebni CD jsem vypalil.

Chtel bych poprosit o radu, jak to dat do poradku, diky.

Obrázek

Karol_R
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

Re: Services.exe zatezuje CPU na 50%

#2 Příspěvek od Karol_R »

Zdravím. Skúste odpojiť jednotky fyzicky priamo od dosky. Potom zapnite počítač a systém by mal nabehnúť bez CD mechaník. Skontrolujte vyťaženie systému. Ak bude normálne, je to mechanikami...potom mechaniky po jednej pripojte späť.
Ak bude systém vyťažený aj s odpojenými mechanikami problém bude inde. Podozrivé je že jednotky zmizli len tak...pokiaľ ste nič nové neinštaloval tak môže byť problém so základnou doskou.
Kaspersky Internet Security

digitaaalek
1. Stupeň Varování

#3 Příspěvek od digitaaalek »

Dela to i s odpojenou jednotkou i v rezimu nouze.
Pokud v ovladacich panelech kliknu na pridat hardware tak vyskoci hlaska, ze mohu najednou instalovat pouze jeden hardware.
Windowsi nejak visi v doinstalovani IDE ATA/ATAPI.
Kdyby bylo neco na desce tak bych preci nemohl pouzivat vypalovacku, ktera funguje. Zaroven jde nabootovat mini XP z Hirens Boot CD.

Karol_R
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#4 Příspěvek od Karol_R »

Preinštalovanie ovládačov a ani odpojenie jednotiek nezaberá...skúste obnovu systému zo zálohy.

digitaaalek
1. Stupeň Varování

#5 Příspěvek od digitaaalek »

Poresil jsem to tak, ze jsem ve spravci zarizeni zakazal radic IDE i primarni a sekundarni IDE kanal. Kdyz budu potrebovat CD mechaniky, tak zarizeni povolim.
Na netu jsem se docetl, ze existuje sluzba jmenem Shell Hardware Detection, ktera ma udajne vypnout automaticke hledani a instalace zarizeni. V XPckach jsem ji vsak nenasel.

Karol_R
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#6 Příspěvek od Karol_R »

Skúste si dať skontrolovať počítač niektorým odborníkom na viry tu na fore...kedysi dávnejšie sa pri problémoch so service/services. exe vždy našiel v počítači bordel typu blaster alebo sasser. Je to už pomaly historia ale nie je to vylúčené...

Odpovědět