Zdravím, chtěl jsem si na Win7 64bit nainstalovat SP1 (vyžaduje to jeden SW), ale ukázalo se to jako velký problém.
Windows Update napíše chybu 80070005 a nepomáhá ani stažení SP1 ze stránek Microsoftu ani vypnutí antiviru ani instalace z nouzového režimu ani dalších asi 40 návodů na internetu (asi je s tím problém obecně).
Narazil jsem na to, že když jsem do příkaz. řádky dal "sfc /scannow", tak to došlo na 61% a napsalo "program ochrana prostředků systému windows nemohl provést požadovanou operaci".
Po dalším googlení jsem narazil sem: http://www.techsupportforum.com/forums/ ... 38522.html
kde se řeší a vyřeší úplně totožný problém, tak jsem jel podle toho. Rozdíl je jen, že jak je na poslední stránce příspěvek #107 - tak mě to napsalo stejnou hlášku jak dotyčnému, jen jsem už měl ten sfc scan na 100% ale další krok jsem nemohl udělat, protože soubor co jsem od tam potřeboval je už smazaný.
Tomuto fóru jsem se napřed vyhýbal, protože nechci dělat dalších x skenů když už vím, že jsem na konci a stačí jen poslední krok a měl bych vyhráno. Chtěl jsem to vyřešit co nejdřív, protože na to nemám čas a potřebuju ať PC funguje s SP1 (stejně se bude brzo přeinstalovávat).
Nejspíš stačí jen smazat/opravit soubory, které jdou najít v CBS logu, který zasílám....ale nerozumím tomu tak, abych to dokončil sám, tak snad mi někdo poradí.
Předem díky.
CBS log (poslední sken příkazem sfc /scannow):
http://justpaste.it/g61v

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Instalace Service Pack 1 na Win7
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Instalace Service Pack 1 na Win7
Zdravím!
Problém určitě není virový. Pokud budete systém přeinstalovávat, ponechte instalaci SP1 až na tu přeinstalaci, neboť pro systém je výhodnější instalovat SP na čistou instalaci (tzn. dříve, než nainstalujete ovladače hardwaru). I když se nám nyní podří SP nainstalovat, není tak úplně jisté, jak se pak bude systém chovat. Mohlo by dojít k dalším problémům.
Problém určitě není virový. Pokud budete systém přeinstalovávat, ponechte instalaci SP1 až na tu přeinstalaci, neboť pro systém je výhodnější instalovat SP na čistou instalaci (tzn. dříve, než nainstalujete ovladače hardwaru). I když se nám nyní podří SP nainstalovat, není tak úplně jisté, jak se pak bude systém chovat. Mohlo by dojít k dalším problémům.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.
Navštivte:
e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz
Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Navštivte:

Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Tak nakonec se mi podařilo nainstalovat SP1 
Tím, že se bude systém stejně brzo přeinstalovávat jsem právě myslel to, že případné drobné problémy do té doby překousnu... Ale zatím to vypadá vcelku ok, jen mě překvapilo množství dalších aktualizací..
Takže díky za odpověď a snad můžete topic zamknout

Tím, že se bude systém stejně brzo přeinstalovávat jsem právě myslel to, že případné drobné problémy do té doby překousnu... Ale zatím to vypadá vcelku ok, jen mě překvapilo množství dalších aktualizací..
Takže díky za odpověď a snad můžete topic zamknout

- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jistě. Ty se vám nainstalují pouze na SP1. Do té doby byl váš systém děravý, jak cedník. Nemáte zač! 

Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Navštivte:
Navštivte: