Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Po instatalaci nelze spustit Windows ani Bios

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
brdic
Návštěvník
Návštěvník

Po instatalaci nelze spustit Windows ani Bios

#1 Příspěvek od brdic »

Dobrý den,
mám celkem zásadní problém. Dostal jsem od tchýně "bojový úkol" a sice, že má nefunkční PC (stolní). Počítač najel, ale práce s ním nebyla možná. Vzhledem k tomu, že v něm nemá nic důležitého, rozhodl jsem se PC přeinstalovat. Vložil jsem tedy CD s Windows XP Home a udělal reinstalaci (snad dobře). Vše probíhalo naprosto v pohodě až po zvolení názvu PC atd. následoval restart a start Windows. Při startu Windows bylo vidět startovací logo a po cca 3-4 minutách logo začalo mít divné barvy (fialový rámeček atd) jako kdyby nefungovala grafika.
Nechal jsem to ještě asi 5 minut a když se nic nedělo PC jsem vypnul dlouhým podržením. Následně po startu je vidět pouze černá obrazovka a uprostřed logo (obdelník): "Intel inside Pentium 4". Následně se nic neděje jen pokud to takto nechám třeba 20 minut, logo zmizí a je zde obdelník s nápisem "Pasword":
Řekl jsem si tedy, že zkusím pustit bios popř. PC v nouzovém režimu, ale žádná klávesa pro bios nefunguje a je jedno zda mám v PC po restartu instalační CD s windows nebo ne. Můžete mi prosím napsat nějakou radu (pokud Vás něco napadá)?
Ještě poznámka, že tchýně PC zakoupila nedávno v prodejně PC jako použitý, ale stále v pořádku. Pravda je, že na její psaní na ICQ a prohlížení zpráv na internetu stačí cokoliv, ale s tímto bych potřeboval pomoci.

Moc děkuji všem za každý nápad.

Vláďa

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Po instatalaci nelze spustit Windows ani Bios

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Domnívám se, že "Intel Inside" je hláška biosu, který něco načítá a nakonec nenačte a chce vás hodit do biosu. Tam je ale heslo a bios žádá, abyste ho zadal. Pokud ho nevíte, budete muset udělat reset biosu (vyjmutí zálohovací baterie na cca 15s a jejím opětným vložením) a zkusit znovu start.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

brdic
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od brdic »

Rudy, díky moc za radu. Po vyndání baterky šlapalo vše jak má až do doby kdy těsně před ukončení instalace chce PC CD s Service Packem 3. Bohužel ten nemám. Mám sice originál. WIndows XP Home, ale je to jen instalační CD, které neobsahuje Service Pack 3. Dá se to prosím nějak vyřešit?
Děkuji Ti.
Vláďa

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

SP3 lze stáhnout: http://www.microsoft.com/cs-cz/download ... aspx?id=24 a nainstalovat dodatečně.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

brdic
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od brdic »

Díky za odkaz, ale stáhnul jsem to, vypálil na DVD a po vložení je hláška i okno stále stejné přeruší se instalace a ukáže se tabulka kde je napsáno: Vložte disk CD onačený disk CD aktualizace Service Pack 3 systemu windows xp home edition do jednotky CD-ROM (E) a klepněte na ok. Chceteli soubory zkopírovat odjinud např. z diskety klepněte také na tlačítko OK. Když vložím DVD s aktualizací a kliknu na ok vyskočí zase tabulka která se jmenuje " Jsou požadované soubory" a je zde napsáno: Je požadováno soubor asms z disku CD aktualizace service pack 3 systému windows xp home edition. Zadejce cestu kde je soubor umístěn a poté klikněte na ok. ale cestu z PC vybrat nelze. Je tam jen E://I386 a když rozklinu šipku tak je zde pouze možnost vybrat E:/
Když kliknu na storno je tam nápis, že se nastala chyba, která zabraňuje v pokračování instalace. Jedna ze součástí kterou systém windows potřebuje k pokračování instalace nemohla být nainstalována. Uživatel operaci zrušil.
Poradíš mi prosím?

Děkuji moc.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Rudy »

Ono je to takhle. Pokud byl systé, instalován z média, které obsahovalo SP3, musíte ho opravit ze stejného média. Pokud ho nemáte, musíte udělat čistou instalaci z média bez SP3 a SP3 nainstalovat dříve, než do systému nainstalujete ovladače.

Varování:

brdic
Návštěvník
Návštěvník

#7 Příspěvek od brdic »

Děkuji moc. Mám to... :-)

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Rudy »

Nemáte zač! :)

Varování:

Odpovědět