Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

MBR

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
rudolfsindelar
Návštěvník
Návštěvník

MBR

#1 Příspěvek od rudolfsindelar »

mam HP DV99823em Vista 32 , SP2 , mel jsem problem s PC s firewallem spadnul a nesel odistalovat , vse zustalo v registrech , internet jsem zprovoznil , ale ted prestala jit Zvukovka , Conexant , Hight defination , system speaker , a nenatahujou se dirvers , nenatahuje se motherboard info ,,, a PC BUS mi vylitla jedna pamet ,

myslim si ze mam problem s MBR , vse uz jsem udelal, pres virtual box , ale opet ten konec ))) mam to tady vse savnuty , kdyby tomu nekdo rozumel ,

v poslednim bodu nevidi muj operacni system , a ja nevim co chce , dal jsme NEXT pak jsem sel do command promt
vefinale mi rekl ELEMNT NOT FOUND

http://mypc.my-goo.com/t77-boot-vista-32#78

2/ kdyby nekdo vedel jak naistalovat media driver , tak bych byl stastny , vse jsem jiz zkusl , realteka pred koncem intalace mi rekne ze nenasel MEDIA DRIVER , muj PC mi rika NOT AUDIO DEVICE IS INSTALLED , je to sileny , ale na internetu jksem vyzkousel vsechny postupy a myslim ze PC mi nebutuje audio driver ,

3/ kdyby tady mel nekdo zkusenosti s Trisquelem GNU , LInux chci ho tam naistalovat , na cely PC ne deleny Boot , ale bojim se ze nebudu mit Atherose ( WIFI) , nebdudu mit ADM procesosor , nebo problemy s MEDIA , system speaker ,

velkoborsky
Návštěvník
Návštěvník

Re: MBR

#2 Příspěvek od velkoborsky »

1) VirtualBox není nejlepší řešení k obnově struktury disku. Především ne k opravě zaváděcích sektorů (BOOT). Takže by to chtělo tenhle postup dělat přímo na postiženém PC.
Zálohu operačního systému nevidí z důvodu toho, že je možná na jiném diskovém oddílu, případně rovnou na jiném disku. Vždy je nejlepší dělat obnovu OS z obnovovacího CD/DVD, které se dá na pár kliknutí vytvořit v OS, který funguje.
Snažit se obnovit win vista diskem win server bych nikdy nedělal. Ještě k tomu win server 2k8 R2 (serverová edice win 7).

2) Pokud bych se na to kouknul naživo, možná bych to dokázal vyřešit.

3) O ovladače bych se nebál. Linux obsahuje většinu driverů již v základu. A hlavně ty drivery obsahuje univerzální, ne jako win, že potřebují přesně napsaný ovladač pro každé zařízení, i když obsahuje stejné obvody.
Ale spíš bych doporučil ubuntu. Mám ho o kousek radši.

Odpovědět