mám pc 8 let starý-a vzhledem k tomu,že bude končit podpora XP bych chtěl nainstalovat Win7.parametry PC jsou následující CPU Celeron D 325-2,53GHz-RAM 768MB DDR 400-grafická karta VGA Galaxy GF FX 5200 128MB DDR (64bit)
takže mám dotaz: budou tyto parametry stačit na instalaci Win7x32 ,aby obstojně pracoval? a šla by zvýšit operační paměť a na kolik?
je mě jasné ,že mi někdo poradí abych tuhle starou vykopávku vyhodil a koupil nový PC,(ten mám),ale starý PC je málo používaný a na učení pro děcka by stačil.jen chci vědět zda Win7 pojede na tomto stroji docela obstojně,prý potřebuje min.1G Ram
děkuji Franta

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
přidání operační paměti
Moderátoři: Rudy, Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: přidání operační paměti
Zdravím!
Stačit nebudou. RAMky bude třeba min 2GB (v přípdě procesoru Celeron, který má relativně slabé L1 a L2 cache lépe více). 1GB RAM je dobrý tak na chod Win7 ve verzi Starter a ještě i tak je ta rychlost bídná. Na grafice až tak nezáleží. Budete se muset podívat na specifikaci vaší základní desky, kolik jakých banků pro paměti má a jak velké moduly podporují.
Stačit nebudou. RAMky bude třeba min 2GB (v přípdě procesoru Celeron, který má relativně slabé L1 a L2 cache lépe více). 1GB RAM je dobrý tak na chod Win7 ve verzi Starter a ještě i tak je ta rychlost bídná. Na grafice až tak nezáleží. Budete se muset podívat na specifikaci vaší základní desky, kolik jakých banků pro paměti má a jak velké moduly podporují.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.
Navštivte:
e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz
Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Navštivte:

Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
-
- Návštěvník
díky za radu-Franta
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nemáte zač! 

Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Navštivte:
Navštivte: