Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

URL:Mal Virus

Patříte mezi Vzorné návštěvníky? Pak je tato sekce pro vás.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
robert333
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

URL:Mal Virus

#1 Příspěvek od robert333 »

Dobrý den,
tentokrát nemám naštěstí žádný problém, ale pouze dotaz. Nedávno jsem si objednal na Amazonu kompletní sérii seriálu Columbo v angličtina. Na spodku krabice s DVDčky je napsána adresa na web vydavatele ( hxxp://www.universal-playback.com ) . No tak jsem na ten odkaz kliknul a vyskočil na mě avast s tím, že na adrese hxxp://208.94.147.150/expiredbg.png je virus URL:Mal . avast ho samozřejmě zablokoval. Ta stránka asi v sobě měla vložený zavirovaný obrázek z cizí stránky. Žádný obrázek se přitom nezobrazil.Můžu se zeptat co je to vlastně za virus a jak je možné, že je zrovna na oficiálních stránkách Universal Playbacku ? :D
Děkuji za rady :) .
A přeji Vám všem Veselé Vánoce :)
Lenovo ThinkPad T440p
Intel Core i7 4700MQ 3,4 GHz, 16 GB RAM
openSUSE Leap 15.1 KDE

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: URL:Mal Virus

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Obrázek se nezobrazil proto, že ho Avast zablokoval. Těžko říci, jestli je tam opravdu vir, nebo je chyba ve virové bázi Avastu. Avira třeba neblokuje nic. Doporučuji vyčkat na další aktualizaci. Pokud se stav nezmění, je tam opravdu vir.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

robert333
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#3 Příspěvek od robert333 »

To tedy nechápu jak můžou mít Universal Studios na svých vedlejších stránkách virus. A mohu se zeptat co tento virus způsobuje a čím škodí ? A je vůbec možné, aby byl virus v obrázku ? Promiňte mi za tolik otázek :D .
Lenovo ThinkPad T440p
openSUSE Leap 15.1 KDE

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

Já netvrdím na 100%, že tam virus opravdu je. Avira mne tam pustí bez problémů. Proto jsem vám doporučil počkat na další aktualizaci. Tohle by nebyl první úlet Avastu.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

robert333
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#5 Příspěvek od robert333 »

Je dost možné, že je to falešná detekce. Ale vy jste asi nepochopil mou otázku, já se vás ptal co je ten virus URL:Mal vůbec zač :D .
Lenovo ThinkPad T440p
openSUSE Leap 15.1 KDE

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Rudy »

Varování:

Odpovědět