Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

BSOD na opraveném PC

V tomto fóru se řeší problematika modré smrti - BSOD

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
MichyX
Návštěvník
Návštěvník

BSOD na opraveném PC

#1 Příspěvek od MichyX »

Dobrý den,

Asi přes rok jsem měl PC kde odešla základovka, teď mi odešel notebook a tak jsem dal Pc opravit, řekli mi že odešla i grafika a jedna ramka není kompatibilní nebo s ní taky něco je, tak mi tam nechali jen jednu 2GB. Ale plánuju začátkem týdne koupit opět 4GB. Každopádně PC po návratu háže bsod, jsem už docela zoufalý z 64bit jsem přešel na 32bitový a zdá se to o malinko lepší ale stejně.. nejprvej sem si myslel že je to directy - první dump, tak jsem je nainstaloval a pak jsem PC nechal běžet přes víkend a fičel, tak jsem se radoval, ale teď zase BSOD.

http://leteckaposta.cz/205042283

předem všem děkuju, protože si připadám poslední dobou jako prokletý, všechno jde do háje :D elektronika mě nemá ráda.. BSOD je prostě taková má noční můra už..

edit: napsal jsem to trochu zmateně- vyměnili základovku a pak si uvědomili že odešla asi i grafika a paměti nespolupracují, proto mi druhou vrátili odpojenou a grafiku dali novou.. bojím se že teda nějak poškodili CPU při výměně- trochu se modlím aby za to mohla ta RAMka když jdu začátkem týdne kupovat 4GB DDR3, místo 2GB DDR2 co mi tam zbyla.. (je to nějaká univerzální deska).

MichyX
Návštěvník
Návštěvník

Re: BSOD na opraveném PC

#2 Příspěvek od MichyX »

A ještě bych dodal že PC i jednou "jen" zamrzl.

MichyX
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od MichyX »

Menší update

Memtest - 2 testy passed. Ten windowsácký program na diagnostiku ramky passed.
Prime 95 - torture test 2 testy passed.

Nechám ho ještě (Prime) přes noc běžet..

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#4 Příspěvek od MiliNess »

1) máš tam základní desku ASRock 960GC-GS FX a trochu mě zaráží, že v servisu ani neaktualizovali BIOS, když ti tvrdili, že se jedná o nekompatibilitu paměťových modulů.
Na desce je totiž first release verze 1.10, poslední verze je 1.40. Velmi podivný servis. Nebylo by od věci, ten BIOS aktualizovat.
2) Procesor AMD Athlon 64 X2 5600+ máš přetaktovaný o 100MHz. Defaultní frekvence je 2800 MHz, tobě běží na 2900 MHz.
3) Podle výpisů paměti to vypadá na chybu v paměťovém subsystému nebo vadu grafického adaptéru. Došlo tam ke dvěma neošetřeným vyjímkám jádra
(Neplatná instrukce při DMA operaci a narušení obecné ochrany přístupu do paměti). K obojímu došlo při grafických operacích.

Pokud budeš kupovat nové paměťové moduly, podívej se nejprve na seznam kompatibilních modulů a vybírej podle něho.
Vybírej pouze DDR2 paměti, DDR3 by ti nefungovaly. Musel bys mít i nový procesor AM3+, který má integrovaný DDR3 paměťový řadič.
Řadič paměti už totiž není integrovaný v severním můstku chipsetu, ale přímo uvnitř procesoru.
Athlon 64 X2 5600+ je platforma AM2 a obsahuje pouze dvoukanálový DDR2 SDRAM řadič paměti.
Zbytečně bys vyhodil další prachy.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde

MichyX
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od MichyX »

V tom odkazu DDR2 nejsou, ale poptám se toho "profíka" co mi neaktualizoval bios xD nicméně to nepomohlo, snad jsem to udělal správně. Když jsou v Pc obě paměti, ani nepípne nic.. jen běží zdroj.
2) kdysi mi odešel procesor, tento mám z aukra a je přetaktovaný, ale tak to nevadí- prime95 za celou noc nic nenašel asi to fakt bude ta grafika, BSOD se objevil když jsem klikl na nvidia panel, ale nevěděl jsem jestli to souvisí.. Tak teď nevím co dělat, počkám jestli se objeví další BSOD..

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#6 Příspěvek od MiliNess »

Tak uvidíme. Když to padne, upni nový minidump.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde

Odpovědět