Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Samovolné vypínání notebooku (po modré smrti)
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Samovolné vypínání notebooku (po modré smrti)
A včera se mi poprvé stalo, že jsem na něm pracoval a najednou přišla "modrá smrt". Nestihl jsem si přečíst žádné údaje, protože byl proveden nějaký test disku a pak se notebook vypnul.
Protože jsem se bál, že je poškozen disk, projel jsem ho dlouhým testem HDTune, ale ten nic nenašel.
Notebook byl v srpnu v servisu kvůli povolenému pantu (tedy NE kvůli softwarové či hardwarové závadě) a tam také prováděli kontrolu disku. (Notebook tedy mohl být teoreticky poškozen v servisu, předtím totiž žádné problémy nevykazoval - mám ho od března 2012)
Z toho všeho vyvozuji, že problém bude asi spíš v softwaru než hardwaru.
Mám Windows 7 HP 64b.
Chybové hlášení po naběhnutí Windows:
Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.768.3
Locale ID: 1029
Additional information about the problem:
BCCode: 9f
BCP1: 0000000000000003
BCP2: FFFFFA80067EB440
BCP3: FFFFF8000481D518
BCP4: FFFFFA80067E1280
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 768_1
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Samovolné vypínání notebooku (po modré smrti)
Zdravím!
Zkuste nainstalovat tento hotfix: http://support.microsoft.com/kb/2459268/cs .
Zkuste nainstalovat tento hotfix: http://support.microsoft.com/kb/2459268/cs .
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.
Navštivte:
e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz
Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.
Navštivte:

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz
Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Dochází tam k zablokování IRP paketu od správce zařízení, a to v rutině ovladače ewdcsc.sys - Fri Jan 05 08:51:00 2007,
což je ovladač HUAWEI USB Smart Card. Ten ovladač je velmi starý, tedy předpokládám, že je chyba v něm.
Rozhodně ho updatni. Pokud se bude chyba projevovat i s novým ovladačem, je to vada té čtečky.
Pokud ovladač nenajdeš a čtečku nepoužíváš, lze ji zakázat ve správci zařízení.
což je ovladač HUAWEI USB Smart Card. Ten ovladač je velmi starý, tedy předpokládám, že je chyba v něm.
Rozhodně ho updatni. Pokud se bude chyba projevovat i s novým ovladačem, je to vada té čtečky.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde
Zkusím nejprve update toho ovladače a kdyby to nepomohlo, tak ten hotfix.
Aha, teprve teď mi došlo, že jde pravděpodobně o ovladač k O2 mobilnímu internetu (USB dongle)... takže to nevím, zda bude možný update bez změny funkčnosti (která je pro mne klíčová).MiliNess píše:Dochází tam k zablokování IRP paketu od správce zařízení, a to v rutině ovladače ewdcsc.sys - Fri Jan 05 08:51:00 2007,
Tak to je možné, že je to ono. Huawei tyto modemy dělal. Zkus sehnat nový ovladač.
http://www.o2.cz/osobni/techzona-mobilni-modemy/
Pokud nový nebude, zkus to alespoň odinstalovat a znovu nainstalovat. Také je možné, že je ten modem vadný.
Pokud nový nebude, zkus to alespoň odinstalovat a znovu nainstalovat. Také je možné, že je ten modem vadný.
Zkusím to, ale používám ho už dva roky v kuse a předtím to nedělal.MiliNess píše:Tak to je možné, že je to ono. Huawei tyto modemy dělal. Zkus sehnat nový ovladač.

Tak většina věcí obvykle jeden den jde a druhý už ne
Já taky před 14dny ještě vařil vodu ve své oblíbené konvici a druhý den byla mrtvá.
A vůbec mě na to předem neupozornila potvora, že se chystá na cestu za velkým architektem všehomíra
Zkus odinstalovat ten software ovladače a znovu to nainstalovat. Pak uvidíme. S těmito modemy ale býval často problém.

Já taky před 14dny ještě vařil vodu ve své oblíbené konvici a druhý den byla mrtvá.
A vůbec mě na to předem neupozornila potvora, že se chystá na cestu za velkým architektem všehomíra

Zkus odinstalovat ten software ovladače a znovu to nainstalovat. Pak uvidíme. S těmito modemy ale býval často problém.
Ty tam určitě nemáš žádnou čtečku smart card?
On to nebude ovladač USB modemu, ale opravdu ovladač nějaké čtečky karet.
On totiž ten IRP nezůstane viset v rutině ovladače ewdcsc.sys, jak jsem ti tvrdil, ale o něco níže, v rutině ovladače filtru
scfilter.sys (Microsoft Smart Card Reader Filter Driver) Tedy buď chyba v ewdcsc.sys nebo chyba nějaké čtečky. S USB modemem od O2 to nemá co dělat.
On to nebude ovladač USB modemu, ale opravdu ovladač nějaké čtečky karet.
On totiž ten IRP nezůstane viset v rutině ovladače ewdcsc.sys, jak jsem ti tvrdil, ale o něco níže, v rutině ovladače filtru
scfilter.sys (Microsoft Smart Card Reader Filter Driver) Tedy buď chyba v ewdcsc.sys nebo chyba nějaké čtečky. S USB modemem od O2 to nemá co dělat.
Kód: Vybrat vše
Args: 00000000 00000000 00000000 00000000
>[ 16, 3] 0 1 fffffa80062f0050 00000000 00000000-00000000 pending
Unable to load image \SystemRoot\system32\DRIVERS\ewdcsc.sys, Win32 error 0n2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for ewdcsc.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ewdcsc.sys
\Driver\Huawei
Args: 00015500 00000001 00000003 00000003
[ 16, 3] 0 e1 fffffa8004884c00 00000000 fffff800034ba6f0-fffffa80052e3160 Success Error Cancel pending
\Driver\scfilter nt!IopUnloadSafeCompletion
Args: 00015500 00000001 00000003 00000003
[ 0, 0] 0 0 00000000 00000000 00000000-fffffa8005ba7820
Tak opravdu je to součást 3G modemu. Jaké je označení modemu?
HUAWEI Mobile Broadband, Model: E1750, HSPA USB StickMiliNess píše:Tak opravdu je to součást 3G modemu. Jaké je označení modemu?
Odstraň stávající ovladač (odinstaluj jeho software pomocí Ovládací panely->Programy a funkce), restartuj počítač a nainstaluj tuto novější verzi.
Pokud se to bude stávat i s tímto ovladačem, pravděpodobně to bude vada 3G modemu.
Pokud se to bude stávat i s tímto ovladačem, pravděpodobně to bude vada 3G modemu.
Tak se stalo, čeho jsem se obával - podle návodu jsem bohužel nenašel ovladač zvlášť a musel jsem odinstalovat prostě celý ten O2 program. Pak jsem nainstaloval ovladač, ale chyběla mi ta O2 aplikace (Průvodce připojením). Tak jsem ji stáhnul z netu, jenže on je to balík, kde je "průvodce připojením" v jednom balíku s driverem, takže se mi tam nainstalovat pravděpodobně zase ten starý ovladač.
Když jsem zjistil, kde ten ovladač vlastně sídlí (C:/HUIWEI/Driver) a dal Uninstall, tak jediný výsledek byl, že to celé nefungovalo a nešlo už ani nic nainstalovat nebo odinstalovat.
Nicméně nakonec po zasunutí dongle si Windows samy nějak načetly ovladače a už to funguje. Jen nevím, jak zjistit, zda tam je ten starý nebo nový ovladač...
EDIT: Po restartu to skočilo do BSOD, takže je tam asi ten starý.
Když jsem zjistil, kde ten ovladač vlastně sídlí (C:/HUIWEI/Driver) a dal Uninstall, tak jediný výsledek byl, že to celé nefungovalo a nešlo už ani nic nainstalovat nebo odinstalovat.

Nicméně nakonec po zasunutí dongle si Windows samy nějak načetly ovladače a už to funguje. Jen nevím, jak zjistit, zda tam je ten starý nebo nový ovladač...
EDIT: Po restartu to skočilo do BSOD, takže je tam asi ten starý.

Musel bys ten samorozbalovací archiv 259439_582422_driver_huawei.exe rozbalit, ve správci zařízení najít ten modem, kliknout na něj pravým myšítkem a zvolit Aktualizovat software ovladače. Ovladač pak aktualizovat ze složky 259439_582422_driver_huawei\Driver\X64
Jestli je to vadný modem, stejně to nepomůže.
Jestli je to vadný modem, stejně to nepomůže.
Tak teď po update driveru (průběh viz níže) to vypadalo, že je to v pořádku - po uspání přešel počítač vždy podle plánu za 2 hodinu do hibernace a nezkolaboval. Ovšem v té době jsem nepožíval O2 dongle (=nespouštěl jsem O2 aplikaci), protože jsem byl doma, takže nedokážu posoudit. (Je vůbec možné, aby se ta chyba projevovala i poté, co spustím a zase VYPNU O2 průvodce, kdežto pokud se po restartu vůbec nespustí, tak se ta chyba neprojeví???)
Dnes po probuzení jsem chvíli pracoval a potom přišlo BSOD, když chtěl počítač přejít do režimu spánku - to dříve nedělal, dřív padal až když měl jít od hibernace.
Přikládám nový záznam v RAR, pokud se z něj dá něco vyčíst.
Kdyžtak můžu klidně i odinstalovat tu čtečku karet, kdyby bylo potřeba, ona stejně nikdy nefungovala.
Díky moc
Dnes po probuzení jsem chvíli pracoval a potom přišlo BSOD, když chtěl počítač přejít do režimu spánku - to dříve nedělal, dřív padal až když měl jít od hibernace.
Přikládám nový záznam v RAR, pokud se z něj dá něco vyčíst.
Kdyžtak můžu klidně i odinstalovat tu čtečku karet, kdyby bylo potřeba, ona stejně nikdy nefungovala.

Díky moc
- Přílohy
-
- dump-krysarr 2013-10-15.rar
- (517.22 KiB) Staženo 136 x